Balıkesir'de büyük Çepni buluşması

Türkiye Çepnileri Balıkesir’de Köse Süleyman Makam Anıtı Açılışı törenlerinde bir araya geldi.

Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması Yonetici
Advert

22 Ağustos 2021 tarihinde Balıkesir Bahçedere, Kavakbaşı mahallesinde açılışı yapılan Şehit Köse Süleyman Hz. Makam Anıtı Açılışına Türkiye’nin her yerinde yaşayan Oğuz Çepni Boyu temsilcileri katıldı.      

Balıkesir’de yaşayan 40’ın üzerinde Çepni köyü temsilcilerinin yanı sıra Türkiye’nin farklı illerinden, İstanbul, Ankara, İzmir, Van, Gaziantep, Urfa, Diyarbakır, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Sakarya, Denizli, İzmit, Erzurum, Balıkesir, Çanakkale, Amasya, Balkanlardan Çepni Boyu temsilcileri açılışa katıldılar.  

Makam Anıtı Açılışı Programı sunumunu Bergama Köse Süleyman Çepni Derneği başkanı Ferdi Kılınç yaptı. Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün şehitlerimize bir dakikalık saygı duruşu ve topluca okunan İstiklal Marşı ardından tanıtım, protokol konuşmalarına geçildi.

Açılışın organizasyon sorumlusu Sırrı Oğuz ve Bahçedere, Kavakbaşı mahalle Muhtarı Mücahit Yüksel’in konuşmaları ve tarihçi akademisyen yazar Aydın Ayhan hoca Köse Süleyman Hazretlerinin tarihsel sürecini sunum konuşmasından sonra kürsüye Balıkesir merkez 6 Eylül İlçe belediye başkanı Hasan Avcı halka selamlama konuşması yaptı.

Sonrasında Köse Süleyman Makam Anıtı Dede Mustafa Oğuz, Dede Seyfi Oğuz, Dede Musa Kılınç'ın yakın tarihte rahmetli olan İzmir Çepni Derneği başkanı Gökhan Kutal için ve ecdadımız, Ulusumuzun birliği adına dualarla Köse Süleyman Makam Anıtı açılışı gerçekleşti.     

 

Açılıştan sonra bütün katılımcılara yemek ve Aşura ikramı yapıldı. Öğleden sonra Türkiye’nin farklı İl ve bölgelerden gelen Oğuz Çepni Boyu temsilcileri ile birlikte sağlık, Pandemi kurallarına uygun olarak açık havada 5. Oğuz Çepni Boyu Birliği çalıştay toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıyı yönetmesi için Hüseyin Koca divan başkanı seçildi. Toplantıda bütün katılımcılara sırayla söz verildi. Katılımcıların çoğunluğu birliğin Federasyon çatısı altında kurulmasını, kurulum ve tüzük hazırlığı için komisyon kurulmasını ve kurulum sürecinin resmiyete kavuşturulması yönünde görüş bildirince divan başkanı komisyon teşekkülü için isim önerisi istedi. Bunun üzerine ortak isimler ve farklı illerden komisyon oluşturuldu. Hazirunun onayına sunulan isimlerden oybirliği ile komisyon oluşturuldu.

Tüzük komisyonunun çalışmalara hemen başlamasına ancak 18 Eylül de İzmir de yapılacak çalıştaydan sonra resmi olarak harekete geçilmesi benimsendi. Tüzük çalışması ve Çepni Federasyonu kurulması için oluşan komisyon aşağıdaki isimlerden oluşturuldu.

 

1: Harun Özdemir, Trabzon, İstanbul   

2: Ferdi Kılınç, İzmir    

3: Mesut Altunbaş, Gaziantep 

4: Mustafa Oğuz, Balıkesir   

5: Yaşar Saka, Sakarya   

6: Hüseyin Koca, Ordu, İstanbul  

7: Yolcu Bilgiç, İzmir  

8: Bilal Yücebaş, Van    

9: Mehmet Yaşar Büyükbayrak, Urfa 

10: Cihat Uygun, Sinop, İstanbul 

11: Metin Demirbaş, Giresun, İstanbul  

12: Muharrem Dalgıç, Ordu, İstanbul  

13: Sırrı Oğuz, Balıkesir, Ankara 

14: Fikret Poyrazoğl, Balkanlar, İstanbul.

15: Hürriyet Cemal Özkaynak, Niğde, Ankara.                                                                                                                                                                            

Çepni boyu Harun Özdemir Şehit Köse Süleyman Ferdi Kılınç
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg