Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu kuruldu

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde faaliyet gösteren dernekler Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu çatısı altında bir araya geldi. Federasyonun geçici yönetim kurulu ilçedeki altı derneğin başvurusuyla tamamlanırken başkanlığa Tahsin Usta seçildi.

Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu kuruldu
Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu kuruldu Yonetici
Advert

Çarşıbaşı Muhtarlar Derneği, Çarşıbaşı Fakülte ve MYO Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Geleneksel Çarşıbaşı Keşanını Geliştirme, Koruma ve Yaşatma Derneği, İskofya Spor Kulübü Derneği, İskefiye Spor Kulübü Derneği, Yavuz Köyü Kültür Dayanışma ve Kalkındırma Derneği’nin genel kurul kararlarıyla kurulan Federasyonun geçici yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor:

Tahsin Usta (Genel Başkan), Egemen Turan Kaynar (Genel Başkan Vekili), Coşkun Yılmaz, Yavuz Usta,  Emine Yılmaz, Demet Kayhan Sevgi, Abdullah Kul, Hasan Akkan, Aydın Gelleci, İsmail Yurdusever, Hasan Kocaman, Ahmet Mor, Hayri Çakır, Avni Yorgun ve Ahmet Ertuğral.

Tahsin Usta: Trabzon’da bir ilki gerçekleştirdik

Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu Başkanı olan Tahsin Usta Trabzon’da bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyerek “Daha önce Trabzon’da ilçelerde sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren bir oluşum, federasyon kurulmamıştı. Bu bir ilk oldu. Amacımız ilçemize ait tüm değerleri bir araya getirerek Çarşıbaşı’nın gelişimine, eğitimine katkı yapmaktır, her türlü sorunla ilgileneceğiz. Sözü ve projesi olan herkese açık olacağız. İlçemizin insanlarına güvenimiz tamdır. Çok önemli ekonomik, kültürel ve tarihi değerlerimiz var, İlçemizi dışarıya açacağız. Güç birliğimiz İlçemize çok şey kazandıracak. İlk iş olarak İlçemizdeki tüm öğrenci envanterini çıkaracağız, imkânlarımız ölçüsünde tüm ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi destekleyeceğiz. Esnaf odası, Ziraat odası, Belediyemiz ve tüm derneklerimizle işbirliği halinde çalışacağız. Güzel İlçemize hizmet etmeye çalışacağız. Önümüzdeki aylarda Federasyonumuza yeni katılımlar olacak” dedi.

Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu’nun Amacı:

Kurulmuş olan Federasyonun amacı tüzüğünde:

Federasyonun amacı, Çarşıbaşı İlçesi ile ilgili kurulmuş olan tüm dernekleri bir araya getirerek Çarşıbaşı İlçesinin ekonomik, sosyal hayatının, eğitiminin gelişimine katkı yapmaktır. Federasyon, Sosyal dayanışma ve yardımlaşma, öğrencilerin, muhtarlıkların, yaşlıların, gençlerin, kadın ve erkeklerin, engellilerin bireylerin, hasta ve yardıma muhtaç kişilerin, ailelerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet etmek amacındadır. Federasyon, Çarşıbaşı ilçesi ile ilgili proje üretmek, Çarşıbaşılılara  destek vermek, denizcilik ve ürünlerinin gelişimi, Çarşıbaşı İlçesi ve Trabzon’la ile ilgili olarak ekonomik ve sosyal, tarihi, sportif değerlerini ve ilçeyi tanıtmak, bunun için hizmet veren basın ve yayın kuruluşu kişi ve kurumların desteklenmesi, ilçeye ait ürünlerinin pazarlanmasına ve geliştirilmesine yardımcı olmak, ilçede yetişmiş olan burada ve ilçe dışında yaşayan akademisyenlerin memurların siyasetçi ve yerel yöneticilerin desteklenmesi amacı ile kurulmuştur” ifadeleri yer aldı. 

Kaynak: STK Gündem

Tahsin Usta Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu İskefiye
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg