İstanbul’da Trabzon Evi için imzalar atıldı

Trabzon Dernekleri Federasyonu ile Fatih Belediyesi arasında “Trabzon Evi” için protokol imzalandı.

İstanbul’da Trabzon Evi için imzalar atıldı
İstanbul’da Trabzon Evi için imzalar atıldı Yonetici
Advert

İstanbul’da Trabzonlulara hizmet edecek olan Trabzon Evi kazandırılması için Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun uzun süredir sarf ettiği çabalarda önemli bir aşama geride bırakıldı. Fatih ilçesi sınırları içinde bulunan dört katlı binanın Federasyon’a devri bugün atılan imzalarla gerçekleştirildi. Fatih Belediyesi Topkapı Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen devir protokolü merasimine imzaları atan Fatih Belediye Başkanı Ergun Turan ve TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu’nun yanı sıra Federasyon’un eski başkanları Nurettin Turan ile Mustafa Demir ve İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzon sivil toplum kuruluşları başkan ve yetkilileri katıldılar.

Mikro milliyetçilik yapmıyoruz...

İmza öncesi yapılan konuşmalarda ilk sözü TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu aldı. Şatıroğlu özetle şunları söyledi. “Trabzon Dernekleri Federasyonu, etnik ve mikro milliyetçilik yapmayan, sadece ülkesine, milletine ve insanına hizmet için yola çıkmış ve uğraşmakta olan ciddi bir kurumdur. Görev yaptığımız süre içinde bize gönlünü ve yüreğini açan başta devlet büyüklerimiz olmak üzere özellikle Fatih Belediye Başkanımız Ergun Turan ağabeyimize çok teşekkür ediyorum.

Yeni mekânımızda Fatih Belediyesi’yle ortaklaşa bir kültür evi yapacağız. Gelecek kuşaklara Karadeniz’in kültürünü ve değerlerini aktarmaya çalışacağız. Bir sekreteryamız olacak. Anadolu’nun herhangi bir köşesinden kalkıp gelmiş bir insanımız orada misafirimiz olabilecek. Ne ihtiyacı varsa karşılamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Konferans salonları, yemekhaneler inşa edeceğiz” İsmail Şatıroğlu sözlerini Fatih Belediye Başkanı Ergun Turan’a tekrar teşekkür ederek bitirdi.

Fatih'e de katma değer sağlayacaktır

Ergun Turan da konuşmasına katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyet ifade ederek başladı. “Bu kadar kalabalık geleceğinizi bilsem daha geniş bir yer tahsis ederdim” diyen Turan, daha sonra şöyle devam etti. “Biz görev yaptığımız yerlerde milletimize hizmet ediyoruz ama ben Trabzon Çaykaralıyım. Hemşehrilerimizi gördüğümüz Van’da, Bingöl’de, Muş’ta, Hatay’da ve başka her yerde yörenin yerli halkıyla çok yakın ve sıcak ilişkiler kurmuşlar.

Ben inanıyorum ki yeni merkezimiz faaliyete başladığı zaman başkanımızın da ifade ettiği şekilde hem Trabzonlu hemşehrilerimize hem de Fatih’te yaşayan herkese değerli katkılar sunacaktır. Merkez aynı zamanda Fatih’e de ciddi anlamda katma değer sağlayacaktır

Şampiyonlar Ligi...

Merasimde son olarak TDF Eski Genel Başkanı Mustafa Demir de söz aldı. Demir, önceki dönemlerde federasyon adına Beylikdüzü Gürpınar’da bir arazi almak için girişimlerde bulunulduğunu, bütün formaliteler yerine getirildiği halde arazinin bir türlü alınamadığını, ancak bu yeni mekânın İstanbul’un daha merkezi bir yerinde olmasının da sevindirici olduğunu ifade etti.

Mustafa Demir kendi dönemiyle ilgili ilginç bir tanımlamada bulunarak, “Biz federasyonu şampiyonlar ligine çıkardık. İsmail Başkan da şimdi şampiyon yaptı” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarından sonra imzalar atıldı. Hediyeler verildi ve hatıra fotoğrafları çekildi.

Trabzon Trabzon Dernekleri Federasyonu Fatih Fatih Belediyesi İsmail Şatıroğlu Ergun Turan Trabzon evi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg