Küçükçekmece’de Trabzon Rüzgarı

Küçükçekmece Trabzonlular Derneği’nin Küçükçekmece Belediyesi’yle ortaklaşa organize ettiği “Küçükçekmece’de Trabzon Rüzgarı” adlı etkinlikler bu akşam düzenlenen protokol açılışıyla başladı.

Küçükçekmece’de Trabzon Rüzgarı
Küçükçekmece’de Trabzon Rüzgarı Yonetici
Advert

Fevzi Çakmak Meydanı’nda organize edilen etkinliğin açılış törenine İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ilçe belediyesi meclis üyeleri, Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut, dernek başkan ve yöneticileriyle vatandaşlar katıldı.

 

İlk sözü Küçükçekmece Trabzonlular Derneği Başkanı Hafız Şirazi Kaba aldı ve kısa tuttuğu konuşmasında artık sembol haline gelen “Bize Her Yer Trabzon” sloganının yanlış anlaşılmaması gerektiğini, kibir ve ego eseri olmadığını vurguladı ve açılışa gelen misafirlere teşekkür etti. Hafız Şirazi Kaba konuşmasından sonra Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye 1837 yapımı bronz kaplamalı antika değeri yüksek bir saat hediye etti.

Daha sonra konuşan Kemal Çebi, Trabzonlu ve Trabzonsporlu olmaktan gurur duymakla beraber Küçükçekmece’de her vilayetten insanın yaşadığını, “Bize Her Yer Trabzon” sloganının ülkenin her bölgesinde yaşayan insanlarla kısa sürede uyum sağlayıp iyi ilişkiler kurmasının bir sembolü olduğunu söyledi.

Kaymakam Turan Bedirhanoğlu’nun kısa selamlama konuşmasının ardından İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs sahneye davet edildi. Hüseyin Örs böyle bir ortamda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken Trabzon’un her yerinden İstanbul’daki hemşehrilerine selam getirdiğini söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından etkinlik horon ve kemençeyle devam etti.

Açılıştan notlar:

Küçükçekmece Fevzi Çakmak Meydanı bu tür etkinlikler için son derece müsait. Yenikapı’da düzenlenen vilayet günlerinin benzeri bir görüntüye sahipti ve hafta arası ilk gün olmasına rağmen katılım da bu ölçeğe göre gayet iyiydi.

Protokolün en üst düzey ismi İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs’tü ve her zaman olduğu gibi güleç yüzü ve pozitif enerjisiyle bütün davetlilerle ilgilenmeye çalıştı.

Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetim kurulu üyeleri de açılışa katılan isimler arasındaydı. Yöneticiler neyse de Şatıroğlu’nun yüzünden düşen bin parçaydı her ne hikmetse. Açılış öncesinde protokolde Hüseyin Örs ile diğer İYİ Parti ve CHP’lilerle kısa bir süre zoraki bir arada oturup sonra meydanın ortasında bir yere gidip yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla sohbet etmeyi tercih etti. Protokol konuşmalarında da kendisine söz verilmedi. Kendisi mi istemedi yoksa organizasyonu düzenleyenler mi öyle tercih etti bilmiyoruz.

Davetliler arasında gerek katıldığımız gerekse kulak kabarttığımız sohbetlerde TDF’nin zamanı geçtiği halde hâlâ tarihi bildirilmeyen kongresi hakkında da fikir teatileri yapılıyordu. İstanbul’daki Trabzon dernekçiliğinin tecrübeli isimlerinden birisi “Başkan iyi ama yönetim kurulu zayıf. Zannediyorum seçildiği kongredeki kargaşa ortamı yüzünden iyi bir yönetim oluşturamadı. Çoğunu tanımıyordur bile. Önümüzdeki kongrede sağlam bir listeyle birlikte devam etmeli” dedi.

İlk güne rağmen katılım iyiydi” dedik. Yarın ve hafta sonu daha da yüksek bir katılım olacağını geçmiş tecrübelerimiz ışığında rahatlıkla söyleyebiliriz. Küçükçekmece Trabzonlular Derneği henüz bir yılını doldurmuş olmasına rağmen bu çapta bir organizasyonu düzenlemeyi göze alabildi. Faydasız ve gereksiz demiyoruz, çünkü değil. Fakat böyle güçlü bir dernekten önümüzdeki dönemlerde çok daha verimli ve yararlı faaliyetler bekliyoruz. Sırf şenlik-festival düzenlemekle sivil toplumculuk yapılmaz. 

 

 

Trabzon Küçükçekmece Küçükçekmece Trabzonlular Derneği Kemal Çebi Hafız Şirazi Kaba Hüseyin Örs
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg