Giresun Federasyonu rekor katılım bekliyor

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu yaklaşan Giresun Günleri etkinliği hakkında Giresun Medya Platformu üyeleriyle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yaptı.

Giresun Federasyonu rekor katılım bekliyor
Giresun Federasyonu rekor katılım bekliyor Yonetici
Advert

Beyoğlu Clarion Hotel Golden Horn Konferans Salonunda Giresun Günleri etkinliği ile ilgili basın mensuplarını bilgilendiren medya sorumlusu Başkan Giresun Federasyonu Yardımcısı Zafer Tahmaz, “14. Giresun Günleri pandemi nedeniyle 1 yıl ara verilen etkinliğe katılımın bu yıl yoğun olması bekleniyor” diyerek hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirtti.

18 – 21 Kasım tarihlerinde Yenikapı Etkinlik Alanında gerçekleşecek olan Giresun Günleri’nin teması müzik olarak belirlendi. Feshane sonrası Yenikapı’da yapılan tüm Giresun Tanıtım Günlerinde bir ana tema belirlenmiş ve bu temaya uygun içerikler oluşturulmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve Giresun Valiliği himayelerinde Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu tarafından düzenlenen 14. Giresun Tanıtım Günleri’nde her yıl olduğu gibi Kültür çadırı, yöresel ürünler çadırı, yeme içme alanları, sahne ve sosyal alanlar yer alıyor. Giresun Belediyesi’nin yanı sıra İstanbul ilçe belediyelerinden Beykoz, Beyoğlu, Bağcılar, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Zeytinburnu, Başakşehir, Ataşehir, Ümraniye, Sultanbeyli, Esenler, Sarıyer, Adalar, Tuzla ve Üsküdar Belediyeleri de etkinliğe destek veriyor.

Protokol Töreni Cuma Günü

Öte yandan 14. Giresun Günleri’nde yoğun sahne programları da Giresunluları bekliyor. Etkinliğin ilk günü olan 18 Kasım Perşembe günü başlayan etkinlikler 21 Kasım Pazar gecesine kadar sürecek. Açılış ve protokol töreni 19 Kasım Cuma günü saat 17.00’de yapılacak.

Katılım rekoru kıracağız

Başkan Muhterem Memiş, hemşerilerinin büyük bir heyecanla beklediği Giresun Günleri’nin önceki yıllara göre daha yoğun bir katılıma sahne olmasını beklediklerini ifade ederek, kültürel ve siyasi anlamda da bereketli bir etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını ve her yıl birçok yeniliğe imza atarak program içeriğini geliştirdiklerini ifade ederek tüm zamanların katılım rekorunu kıracaklarını söyledi.

Açılış fındık ve ceviz kırılarak yapılacak

Muhterem Memiş, Tanıtım günlerinde önceliğin Giresunlu esnafların olacağını belirterek, “Büyük bir özlem var. Stantlarda Giresun yöresel ürünlerinin satışı ile ilgili talebimiz var. Ayrıca etkinlik alanının yerleşik bir esnaf yapısı var ve onları Büyükşehir Belediyesi organize ediyor.

Özel etkinliklerimiz olacak. Kâtip Şadi ödüllü kemençe yarışması, yöresel çocuk oyunları gösterisi, 28 metrelik pide gösterisi gerçekleştirilecek ve tanıtım günlerinin ana teması müzik olacak.

Federasyon yönetimi olarak bir davet seferberliği yapacağız. Herkes komşusunu, arkadaşını getirecek, 19 Kasım Cuma akşamı protokol açılışı olacak. Kurdele kesilerek açılmayan tek tanıtım günleri Giresun Günleri’dir. Fındık ve ceviz kırarak açılışı gerçekleştireceğiz, efsane sloganımız ‘’Giresun Gabuğunu Gırdı’’ diyeceğiz’ ’dedi.

Haber: Sadi Toygar

Fotoğraf: Timur Tahmaz

 

Giresun Giresun Günleri Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Muhterem Memiş Giresun gabuğunu gırdı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg