İsmail Turgut Öksüz açıklama yaptı

Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Başkanı İsmail Turgut Öksüz, TDF başkan adaylığından çekilmesi konusunda açıklamada bulundu.

İsmail Turgut Öksüz açıklama yaptı
İsmail Turgut Öksüz açıklama yaptı Yonetici
Advert

İsmail Turgut Öksüz, 18 Aralık’taki Trabzon Dernekleri Federasyonu Olağan Kongresi’nde aday olacağını açıklamış, hatta geçtiğimiz günlerde “Bir oy bile alacağımı bilsem adayım” şeklinde bir söylemde bulunmuştu. Fakat birkaç gündür adaylıktan çekildiği yönünde haberler yayıldığından dolayı bugün Hanzade Kafe’de verdiği kahvaltı organizasyonunda konuya dair açıklama yaptı.

Aslında adaylık süreci devam ederken kamuoyunu süreçle ilgili bilgilendirmek amacıyla kahvaltılı toplantıyı organize eden Öksüz, organizasyonu iptal etmedi ve son kararıyla ilgili açıklama yaptı ama toplantıya katılım son derece düşük kaldı. Davet sahibi başkanın beyanına göre 150 kişi bizzat aranarak davet edildiği halde toplantıda 25 kişi hazır bulundu.

Öksüz, çekilmek için iki şart ileri sürdüğünü ve şartların kabul edilmesi sonucu mevcut başkanın Trabzon Evi inşaatını bitirmesi için bir yıllık süre tanıyarak Trabzon’un menfaatleri adına adaylıktan feragat ettiğini söyledi. Abdullah Özcan’ın başkan vekili olması ve kendisiyle birlikte hareket eden 14 dernek başkanı arkadaşının listede olması şartlarını koştuğunu, kongre günü bu şartların kabul edilmediğine dair en ufak bir emare gördüğü takdirde liste yaparak seçime gireceğini ifade etti. Ayrıca bir sonraki seçimde başkanlık için kesin ve tam destek sözünü verdiklerini de sözlerine ekledi.

Şartlar kabul edilince…

Toplantıya sonradan katılan Ali Uzunay, “Bu süreçte benim de dahlim olduğu için ben de bir açıklama yapma ihtiyacı hissediyorum” diyerek söz aldı ve şöyle devam etti. “Biliyorsunuz mevcut yönetim bir hamle yaptı ve yıllardan sonra Federasyon için bir mekân tahsisi için çalışma başlattı. Hepimiz biliyoruz ki ülke siyasetinin kendine özgü şartlarında başkan değişikliği olursa bu iş uzar ve zora girer. Ben de İsmail başkana (Öksüz) bu kadar iddialı bir çıkış yaptıktan sonra geri çekilmesinin doğru olmayacağını, dolayısıyla bir orta yolda uzlaşmaya gitmesinin en makul çözüm olacağını tavsiye ettim. O da şartlarını ileri sürdü, karşı taraf da kabul etti. Trabzon Evi’nin bir yılda bitirilip hizmete sokulacağı sözünü de aldık. Bunun en doğru usûl olduğu iddiasında değilim ama biz öyle inanarak karar verdik

O bina 15 milyonluk kazıktır!

Davetlilerin geneli İsmail Turgut Öksüz’ün Trabzon adına feragat ettiğini, kongreye tek listeyle girilmesinin daha münasip olacağını beyanla kendisini tebrik ederken, farklı görüşler de ileri sürüldü. Mevcut Federasyon yöneticisi ve Avcılar Trabzonlular Derneği Başkanı İsmail Hakkı Aktaş, Öksüz’ün feragat kararını onaylamakla beraber listede şartlı olarak yer alan yöneticilerin varlığının problem olabileceğini, yönetimin başarısızlığı halinde başkanın kendi listesini yapmamış olmasının mazeret olarak ileri sürülebileceğini iddia etti.

Öte yandan Küçükçekmece Trabzonlular Derneği Başkanı Hafız Şirazi Kaba, “Ben bu dönem Federasyon yönetimine girmeyeceğim. Trabzon Evi inşaatının bitirilmesi konusunda da destek sözü verdim ama orası 15 milyon liralık bir kazıktır. Ayrıca İsmail Turgut Öksüz’ün listede yer alması şartını koştuğu 14 kişi zaten mevcut yönetimde de yer alıyorlar. Fark eden ne olacak, anlayabilmiş değilim” şeklinde konuştu.

Halen Federasyon yönetiminde bulunan ve yeni yönetimde bahsi geçen 14 isimden biri olan Göktürk Trabzonlular Derneği Başkanı Evren Sancak da Trabzon Evi’nin en kısa zamanda bitirilip lokantası ve konferans salonu başta olmak üzere dört başı mamur bir tesis olacağını söyledikten sonra bir sonraki seçimde TDF Başkanlığı için İsmail Turgut Öksüz’ün yanında yer alacağını açıkladı.

Trabzon Dernekleri Federasyonu Kongre İsmail Turgut Öksüz Ali Uzunay Selami Aykut Hafız Şirazi Kaba
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg