Bize Üsküdar da Trabzon

Kısa adı ÜSTDER olan Üsküdar Trabzonlular Derneği, yeni mekânının açılışını görkemli bir törenle gerçekleştirdi.

Bize Üsküdar da Trabzon
Bize Üsküdar da Trabzon Yonetici
Advert

Resmi olarak Mart ayında kurulan ve 1. Olağan Kongresini geçtiğimiz günlerde yapan derneğin ÜSTDER Cafe adını verdiği yeni mekanının açılışına gösterilen ilgi beklenenin üzerinde oldu.

Açılışa CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti İBB Meclis Üyesi Haşim Albayrak, Şişli Belediyesi eski başkan yardımcısı ve Trabzonspor eski yöneticisi Tayfun Kahyaoğlu, Geçen dönem CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kılıç, Trabzon Dernekleri Federasyonu Kurucu başkanı ve KARKON eski başkanı Tahsin Usta, Şalpazarı Dernekler Federasyonu Başkanı Ömer Karadeniz ve federasyona bağlı dernek başkanları, İstanbul Trabzon Federasyonu Başkan vekili Göksal Purtuloğlu, Trabzon Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu üyeleri İbrahim Yılmaz ve Ali Erata,  Of-Hayrat Derneği Genel Sekreteri ve Başkan Adayı Emrullah Tellioğlu ve İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzon derneklerinin başkan ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda akademisyen, bürokrat ile iş insanları katıldılar.

Üsküdar'da 25 bin Trabzonlu yaşıyor

Kur’an tilaveti ile başlayan törende daha sonra ÜSTDER Başkanı Bahattin Karadağ’ın açılış konuşmasını yaptı. Sözlerine Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan genç başkan, daha sonra derneğin kuruluşundan bu mekanın açılışına kadar emeği geçen herkese teşekkür ederek devam etti. “Üsküdar 550 bin nüfusa sahip mukaddes bir şehir ve yaklaşık 25 bin hemşehrimiz bu ilçede yaşıyor. Üsküdar bu özelliğiyle İstanbul’da en yoğun Trabzonlu nüfus barındıran 2. İlçedir. Üsküdar’ımızdaki bu eksikliğimizi inşaallah sizlerin desteğiyle gidermiş olacağız” Başkan Karadağ konuşmasının son bölümünde derneğin kısa tarihinde bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi.

 

Derneğe siyaset girmesin

ÜSTDER Başkanından sonra mikrofona Hilmi Türkmen davet edildi. Türkmen, Üsküdar’ın tarihten gelen ve halen devam eden önemine vurgu yapan örnekler verdikten sonra “Derneği kuran arkadaşları yakından tanıyorum. Şimdi bu dernek kuruluş sürecini yaşıyor. Bizim için de sevindirici ama aynı zamanda büyük bir sorumluluktur. Başarılı olması için maddi-manevi gayret göstereceğiz. Yalnız kurucu arkadaşlardan bir istirhamım var. Üsküdar’da da İstanbul’un her bölgesinde olduğu gibi çok sayıda Trabzon’un ilçe ve köy dernekleri faaliyet gösteriyor ama ilk defa burada Trabzonlu hemşehrilerimizi bir araya getiren bir dernek kuruldu. İstirham ediyorum, bu derneğe siyaset girmesin. Derneğimiz tamamen Trabzon’un özeti olsun. Trabzon’umuzda her görüşten insan vardır. Faaliyetlerimizde siyasi görüş ayrımı yapılmaması gerekir. Böylelikle diğer derneklere de örnek olmalıdır. Trabzon’un her ilçesinden ve her görüşten insanın dernek bünyesinde bulunması lazımdır. Ben Üsküdar’ın her ferdine eşit hizmet götürmekle mükellefim, ancak tabii ki bu derneğin doğal üyesiyim ve bütün sosyal, kültürel, ekonomik, her türlü faaliyetlerinde kesinlikle destek olacağımızı bütün hazirunun huzurunda ifade etmek istiyorum

Artık hem Trabzonluyuz hem İstanbulluyuz

Hilmi Türkmen’in ardından Akif Hamzaçebi konuşmasını yaptı. Zaman zaman mikrofonun azizliğine uğrayan Hamzaçebi özetle şunları söyledi. “İstanbul’daki hemşehri derneklerinin başlangıçtaki amacı, bu büyük kentte dayanışmak, dayanışmanın gücünü hissetmek, ayakta kalmak ve birikim yaptıktan sonra memleketine dönmekti. Büyüklerimiz bu niyetle İstanbul’a geldiler. Ama şimdi durum değişti. O zaman İstanbul gurbetti, şimdi gurbet değil. Hem Trabzonluyuz hem İstanbulluyuz. Dolayısıyla derneklerimiz de artık dayanışma için kurulmuş dernekler olmaktan çıktı. Bulunduğu şehrin siyasal, sosyal, ekonomik hayatına katılmak, oralarda güç sahibi olmak gibi bir şekle dönüştü. Bu güç sayesinde doğduğumuz topraklara ve insanlarına hizmet etmek gibi amaçlara yöneldi” Akif Hamzaçebi de son söz olarak Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Kimse Trabzonlularla uğraşmasın!

İYİ Parti milletvekili Hayrettin Nuhoğlu da “Biz siyasetçiyiz ama böyle ortamlarda konuşmayı uzatmak ve siyaset konuşmak doğru değildir. Siyaset cami, kışla ve okullara girmemesi gerektiği gibi derneklere de girmemelidir. Her görüşten insanın olduğu derneklerde siyaset birliği bozar. Buna dikkat etmek lazımdır, ben de ediyorum ama içim kan ağlıyor. Nedir bu Trabzonlularla alıp veremedikleri? Çıktı bir belediye başkanı, “Trabzon’u biz Müslüman yaptık” dedi. Müsaade edin, hiç olmazsa buna tepkimi göstereyim. Trabzonlular bu ülkenin en vatansever, en çalışkan, en fazla birlikten yana, en haysiyetli, en şerefli insanlarıdır. Kimse Trabzonlularla uğraşmasın! Uğraşan belasını bulur

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in selamlama konuşmasından sonra topluca kurdele kesimi yapıldı. Protokol davetlileri dernek merkezinden ayrılırken, kalan misafirler uzun süre çay eşliğinde sohbet etti.

Üsküdar Üsküdar Trabzonlular Derneği Hilmi Türkmen Akif Hamzaçebi Hayrettin Nuhoğlu Bahattin Karadağ Ahmet Kılıç Tahsin Usta
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg