İş çılgın bir dijital savaşa mı dönüşüyor?

Bu Ukrayna- Rusya meselesi önce kardeş kavgası idi. Sonra iki devlet savaşına döndü. Ardından Avrupa- Rusya savaşı noktasına taşındı. Amerika’nın kışkırtmasıyla savaş kıtalararası boyuta ulaştı. Birkaç ay sürer dediler yıla döndü. Belli ki, özellikle Amerika, Ukrayna’yı bir savaş laboratuvarı olarak kullanıyor.

İş çılgın bir dijital savaşa mı dönüşüyor?
İş çılgın bir dijital savaşa mı dönüşüyor? Yonetici
Advert

Önce klasik silahları kullanarak Rusya’nın gücünü denedi. Rusya’nın halâ Sovyetlerden kalma hantal silahları olduğunu anladı. Bunun üzerine elindeki eski silahları Ukrayna’ya vererek bir dengeleme ile bu silahları eritti. Çöpe atacağı silahları böylece elinden çıkardı. Tabii ki bu silahların parasını Avrupa’dan alarak bir taşta 3-4 kuş vuruyor.

Peki bu kadarı ile bu iş bitti mi?.. Tabii ki hayır…

Şimdi sıra yeni bir savaş sistemini denemeye geldi.
Yani bu iş çok tehlikeli bir alana doğru kayıyor.
Görülüyor ki, bu zalim ve sömürücü Amerika, çok korkunç ve tehlikeli oyunlar peşinde. Şimdi de burada dijital savaşı başlatacağı görülüyor.   

Dijital savaş denilen şey tabii ki sosyal medyayı kullanıp iki tane mesaj atmak değildir. Savaş teknolojisinin en son ve en gelişmiş çılgın halidir. Savaşın daha hızlanacağı, daha geniş alanlara yayılacağı hatta belki bir dünya savaşı özelliğine bürüneceği anlamına gelir. Bu topyekûn bir savaştır ve ilerisi bilinmediğinden sonu da kestirilemeyecektir.

Savaş: dijital istihbarat, nükleer biyolojik, kimyasal silahlar, radyoaktif parçacıkların kullanılması, uydu sistemleri, yapay zekâ, kızıl ötesi ışınlar, hatta cep telefonları, cipler, dijital haritalar şeklindeki savaşlara dönüşecektir. 

Bu tip savaşın teknolojileri hızla yapılmakta idi ama hiçbir yerde kullanılmamıştı. Bu ilk olacak. Bu dijital savaşın nasıl yıkıcı sonuçlar doğuracağını bu işleri bilenler dahi kestiremiyor.

Demişti ya bilgin: “Eğer 3. Dünya Savaşı olursa 4.sü Kazma kürekle olur,” diye…

İşte tam o noktadayız. Bu yeni teknoloji dünyayı öyle yerle yeksan edecek ki insanlık ne olduğunu şaşıracak.

Peki, bu tehlike önlenemez mi?..

Eğer Ukrayna- Rusya savaşı bitirilebilirse önlenir. Yoksa o tehlikeye doğru büyük bir hızla gitmektedir.

Bu işi kim bitirebilir?

Bu işi Rusya veya Amerika bitirebilir. Başka biri de bitiremez.

Eğer Rusya, Ukrayna’ya karşı makul davranır birçok yerden çekilirse bu savaş biter. Peki, bu mümkün mü?.. Çok zor görülüyor.

Amerika savaşı bitirmek ister mi?..

Aksine o yeni silahlarını denemek için bu savaşın devamını istiyor.

Ayrıca biliyorsunuz ki: Amerika denilen bu zalim devlet, iki dünya savaşını iyi değerlendirerek dünyaya hâkim olmuştur. 1. Dünya Savaşında Avrupa devletleri birbirlerinin fabrikalarını bombalayınca iki tarafa da silah satan Amerika ilk kez dünyaya açılmıştır. Hele 2. Dünya Savaşında yine Avrupa devletleri birbirlerini yerle bir etmişler yine Amerika hepsine silah satmış ve çok güçlenerek dünya hakimiyetini devralmıştır.

Bugünlerde biraz geri adım atıp zayıfladığını hissetmiş olacak ki aynı oyunu bu kez doğu Avrupa’da sahneye koymuştur. Buradaki olay görünüşte Ukrayna- Rusya savaşı gibi duruyorsa bu bir Avrupa- Rusya savaşına dönüşmüş durumdadır.

Dikkat ederseniz buna Amerika- Rusya savaşı demiyoruz. Çünkü Amerika ya oyun kurucu ya da kışkırtıcıdır. O sahada savaşmaz. O savaştırır, silah satar veya silah dener…

Bugün de belli ki elinde bir sürü yeni silahlar var ve onları deneyecektir.

Dünya, Türkiye ve Türk Dünyası bu konuda çok dikkatli davranıp Amerika’nın bu planlarını bozmak zorundadır. Acilen ayağı yere basan projelerle önce Rusya ikna edilmelidir.

Avrupa da oyuna geldiğini artık anlamış durumdadır, onlar da ikna edilerek bu projenin içine dahil edilmeli ve savaş bitirilmelidir. Yoksa dünyanın geleceği tehlikededir.   

İbrahim Hakkı Gündoğdu dijital savaş Amerika Ukrayna-Rusya savaşı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg