Of Kıyıder'den ikinci kan bağışı organizasyonu

Tam adı Of Kıyıboyu eğitim, kültür ve yardımlaşma derneği olan Of Kıyıboyu köyü derneği, geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri kan bağışı kampanyasını bu yıl ikinci kez düzenledi.

Of Kıyıder'den ikinci kan bağışı organizasyonu
Of Kıyıder'den ikinci kan bağışı organizasyonu Yonetici
Advert

Dernek lokalinde organize edilen etkinliğe ilgi yüksek olurken, insanlar hayır işliyor olmanın verdiği gönül rahatlığının da etkisiyle keyifli vakit geçirdiler. Kan bağışı kampanyasına sadece dernek üyeleri değil, civardaki komşular da katıldı.

Dernek başkan yardımcısı Ali Köseoğlu, etkinlikle ilgili Karadeniz Manşet’e şu açıklamaları yaptı:

“Bu etkinliği derneğimizin Gençlik Kolları Kızılay’la işbirliği yaparak organize ediyor. Geçen yıl ilk defa yaptığımızda hayli yüksek bir talep olduğunu görünce devam etmeye karar verdik ve bu yıl tekrar düzenledik. Önümüzdeki yıllarda da inşaallah devam edeceğiz. Geçen yıl 66 ünite kan bağışı gerçekleşmişti, bu yıl hedefimiz 100’dü ama bağış için gelenlerden 50’ye yakın kişi değerleri düşük olduğu için kan veremediler ve 78’de kaldık. Zararı yok, biz her sene düzenlemeyi ve sayıyı giderek artırmayı hedefliyoruz.

Kan sürekli bir ihtiyaçtır. Mutlaka bir afet, kaza, savaş ya da askeri harekât beklemeden bağış yapmak gerekir. Biz de dernek olarak toplumda bu hassasiyetin yükselmesi için elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışıyoruz. Kampanyamızın deprem arifesine ve halen sınırda gerçekleşen operasyona denk gelmesi anlamlı bir tevafuk oldu. Bütün sivil toplum örgütlerini de kan bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Of Of Kıyıder Kıyıboyu köyü Ali Köseoğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg