Vakfıkebir Derneği 100. Yılı farklı kutladı

Vakfıkebir Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıldönümünü sade bir etkinlikle kutladı. Üsküdar Nikâh Sarayı’nda bulunan Mavi Salon’da düzenlenen etkinlikte, Afrin Operasyonu’nda verilen şehitler münasebetiyle eğlence faslına yer verilmedi.

Vakfıkebir Derneği 100. Yılı farklı kutladı
Vakfıkebir Derneği 100. Yılı farklı kutladı Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Etkinliğe AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, Üsküdar Müftüsü Enver Kaan, iş adamı Osman Kaan, Büyükliman Çevresi Kalkındırma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ertan Bak, akademisyenler, bürokratlar, iş adamları ve vatandaşlar katıldılar.

Yoroz ile Yobol arası...

Kur’an tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını dernek başkanı Bedrettin İskender yaptı. Başkan İskender, Afrin şehitleri münasebetiyle gecede eğlence olmayacağını, konuşmalardan sonra programın bitirileceğini açıklayarak başladığı sözlerine etkinliğin davet metnindeki bir yanlış anlaşılmayı düzelterek devam etti. Geceye sadece Vakfıkebirlilerin davetli olduğunun anlaşılması üzerine, “Gecemize Vakfıkebir’i sevenler, Vakfıkebir’den yolu geçenler ve Vakfıkebir ekmeğini yemiş olan herkes davetlidir. Zaten Vakfıkebir adı, Yoroz burnuyla Yobol burnu arasındaki toprağın adıdır” diyen Bedrettin İskender daha sonra derneğin gerçekleştirdiği faaliyetleri anlattı.

Senede en az bir hafta memlekete…

Daha sonra sırasıyla Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta konuşmalarını yaptılar. Konuşmalarda ortak vurgu Türkiye’nin geçirdiği zor günler dolayısıyla birlik ve beraberlik ortamının tesis edilmesi gerektiği ve Vakfıkebir’in tarihi önemine atıf yapılarak dünü, bugünü ve yarını hakkındaki değerlendirmeler oldu. Farklı olarak belediye başkanı Muhammet Balta’nın herkesi yılda en az bir hafta memlekete davet etmesi, belediye hizmetlerini ise kendisinin değil adaşı ve milletvekili Muhammet Balta’nın anlatması oldu. Milletvekili Balta, Hilmi Türkmen ve Kaanlar’dan Vakfıkebir’e yapılacak yatırımlar hakkında destek isterken, gecede misafir olarak bulunan Büyükliman Çevresi Kalkındırma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ertan Bak’ın okul arkadaşı olduğunu ve hemşehriler arasında kimsenin ayrım gayrım yapmaması gerektiğini söyledi. Hilmi Türkmen’in İstanbul’a üniversite okumaya geldiği ilk günlerde salonda bulunan Osman Kaan’a gittiğini ve kendisinden burs aldığını söyleyerek minnet duygularını ifade etmesi konuşmalarda geçen bir başka dikkat çekici anekdot oldu.

Etkinlik Üsküdar Müftüsü Enver Kaan’ın duası ve ardından topluca çektirilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Vakfıkebir Vakfıkebir Derneği Bedrettin İskender Hilmi Türkmen Muhammet Balta Abdurrahman Kaan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg