Kutrialioğlu Aile Derneği faaliyete geçti

Kutrialioğlu Türk Ailesi Eğitim ve Kültür Derneği, ilk olağan kongresini yaparak resmen faaliyetine başladı.

Kutrialioğlu Aile Derneği faaliyete geçti
Kutrialioğlu Aile Derneği faaliyete geçti Admin
Advert

Dernek başkanı İdris Türk, “amacımız 2 binden fazla mensubu olan ailemizin gücüne güç katmak, var olan bağlarının zayıflamasına mani olmak, aynı zamanda ‘güçlü devlet için güçlü aile’ prensibini gerçeğe dönüştürmektir” dedi.

Aynı zamanda Of-Hayrat Makililer Derneği’nin de başkanlığını yürüten İdris Türk, Karadeniz Manşet’e derneğin adından başlayarak amaçlarına ve gerçekleştirmek istedikleri faaliyetlere kadar ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

"Sülalemizin adı Kutrialioğlu’dur. Ancak halk arasında bazen harfleri yutma alışkanlığı olduğu için bize Kutraloğlu demişler, öyle kalmış. Ben bundan uzun zaman rahatsızlık duydum ama insanların hafızasında yer etmiş bir ismi değiştirme imkânımız da yoktu. Fakat derneğin adını Kutrialioğlu diye koyduk, çünkü dedemizin mezar taşında öyle yazıyor.

2000'e yakın aile mensubumuz var

Sülalemizde Kutri, Kutru, Selman, Türk ve Kutrialioğlu olmak üzere beş ayrı soyadı var. Kökümüz bizim de köyümüz olan Hayrat’a bağlı Pınarca köyüdür. Ayrıca Of Kıyıcık, Çaltılı, Samsun, Ankara, Mersin bölgelerinde akrabalarımız yaşıyor. Aile bağlarımızı günümüz şartlarında geliştirmek adına en azından teknolojik imkânları da kullanarak iletişim kurabilmek, cenaze ve düğün gibi önemli günlerimizde bir arada bulunmak amacıyla derneği kurduk. Bir başka sebep, devletin güçlü olmasının ailenin güçlü olmasından geçtiğini bilen insanlar olmamızdır. Aile bağları ne kadar güçlü olursa devletimiz de o kadar güçlü olur. Ben de ailenin gücüne güç katmayı, var olan gücünü dağıtmaya müsaade etmemeyi düşünüyorum. Hepsi fihristimde kayıtlı olmak üzere 2000’e yakın aile mensubumuz var. Birkaç yıldır devam eden çalışmalarımızı 2016 başında resmi derneğe dönüştürdük. Kısmet olursa önümüzdeki kış mevsiminde bir gece düzenleyeceğiz. 21 Ağustos’ta kongremizi yaptık ve resmen faaliyete geçtik. Biz kurduk ancak en kısa zamanda bu işi bizden iyi yapabilecek çok değerli ve eğitimli gençlerimize devretmek istiyorum. Biz sadece yerel kültürümüzü yozlaştırmadan yaşatma arzusunda olan kendi kuşağımızın tecrübesini gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışacağız.

Yapmayı düşündüğümüz gece klasik bir organizasyondan ziyade, okuyan gençlerimizin hangi formatta yapmak istediklerini istişare yoluyla tespit ettikten sonra düzenlenecek bir gece olacak."

Kutrialioğlu derneğinin yönetim kurulu asil listesi ve denetleme kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil Listesi:

İdris Türk         (Başkan)

Mahmut Türk   (Başkan yardımcısı)

Osman Türk    (Başkan yardımcısı)

Tarık Türk        (Sekreter)

Yusuf Türk       (Sayman)

Ömer Türk

Naci Türk

Emre Türk

Talip Türk

Ergun Türk

Hızır Kaan Türk

Yahya Türk

Musa Türk

Emre Türk

Coşkun Türk

İsmail Türk

 

Denetleme Kurulu:

Tahir Türk

Süleyman Türk

Mustafa Türk

Karadeniz Manşet

Kutrialioğlu Türk Ailesi Eğitim ve Kültür Derneği İdris Türk Of-Hayrat
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg