5 milyon çaldı Batum’a kaçtı

Çaykara’da banka memuru kredi kullanan mudilerin üzerine yazdığı fazladan milyonlarca lirayı alıp kaçtı.

5 milyon çaldı Batum’a kaçtı
5 milyon çaldı Batum’a kaçtı Admin
Advert

Trabzon'un Çaykara ilçesinde bir devlet bankasının kredi servisinde görev yapan Mustafa G., zimmetine geçirdiği 5 milyon TL ile kayıplara karıştı. M.B. adlı özürlü bir kişiye giden icra çağrısı üzerine zimmet suçu işlediği ortaya çıkan zimmetçi banka personelini Mustafa G.'nin Batum'a kaçtığı belirlendi.

MÜFETTİŞLER HESAPLARI İNCELİYOR

Trabzon Çaykara ilçesinde bir devlet bankasında zimmet suçunun işlendiği ortaya çıktı. Bankanın Çaykara şubesi kredi servisinde görevli olan Mustafa G., ilçede onlarca kişiye kredi verdi. Kredi çekmek isteyen müşterilerine fazla kredi çıkaran ve kredinin büyük bir kısmını müşterilerden habersiz zimmetine geçiren Mustafa G., M.B. adlı özürlü bir genci 100 bin TL karşılığındaki krediye kefil etti. Kredinin ödenmemesi üzerine özürlü gencin evine giden haciz yapılacağı yönünde bir çağrı mektubu gönderildi. Ailenin olayı araştırmasının ardından özürlü çocuklarının 100 bin TL krediye kefil olduğunu öğrendi. Elinde direksiyon ile mahallede gezen ve akli dengesi yerinde olmadığı belirlenen M.B.'nin ailesinin polise başvurması üzerine devlet bankasında zimmet suçunun işlendiği ortaya çıktı. Bankada zimmet suçunun işlenmesinin ardından bank müdürü, genel müdürlükten müfettiş talep etti. Trabzon'a ulaşan müfettişler, hesapları inceleme altına aldı.

ZİMMETİ DUYAN BANKAYA KOŞTU

Çaykara'daki bankada zimmet suçunun işlendiğinin ortaya çıkmasının ardından onlarca banka müşterisi soluğu bankada aldı. Yapılan incelemeler üzerine talep edilen kredinin üzerinde kredi verildiği fakat müşterilerin bundan haberlerinin olmadığı ve sahte belgeler düzenlendiği ortaya çıktı. Polisin yaptığı çalışma üzerine bir süredir üzerine kayıtlı olan mal varlığını satmaya çalıştığı belirlenen Mustafa G., müşterilerden korktuğu için Batum'a kaçtığı ileri sürüldü. Gürcistan'ın Batum Kenti'nde olduğu tespit edilen Mustafa G.'nin bir otel satın aldığı iddia ediliyor. Bu arada zimmete geçen paranın müfettiş incelemeleri sonucunda artabileceği ileri sürüldü.

Kaynak: günebakış - Enis YILDIRIM

 

Çaykara Banka Zimmet
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg