BBP Genel Başkanı Destici afet bölgesinde

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, sel ve heyelan yaşanan Rize'nin Güneysu ilçe merkezinde incelemelerde bulundu.

BBP Genel Başkanı Destici afet bölgesinde
BBP Genel Başkanı Destici afet bölgesinde Yonetici
Advert

Rize'ye gelen Destici, ilk olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü binasında oluşturulan kriz merkezinde yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Bayburt illeri koordinatörlüğünü de birlikte yürüten, Genel Başkan Yardımcısı S. Selim Şimşek ile Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Çağlayan’ın da aralarında bulunduğu partililerden oluşan bir heyetle Güneysu ilçe merkezine geçti. Burada selden etkilenen vatandaşları, esnafı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Destici gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Sel ve heyelan nedeniyle 2 vatandaşın hâlâ ekiplerce arandığını dile getiren Destici, arama çalışmalarının Muradiye Beldesi ve Güneysu Tepebaşı köyünde yoğunlaştığını belirtti.

Destici, bölgenin coğrafi yapısından dolayı dezavantajlı durumların olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Çok yağış alan bir bölge. Tabii yüksek yerler olduğu için burada yapılaşma daha çok dere içlerine, aşağılara yapılmış vaziyette. Yukarılara yapıldığında da bunun farklı zorlukları var. Dere içindeki bu tür sel, afetlere maruz kalabilecek yerleşim yerlerinin tahliye edilmesi ve buraların kaldırılmasıyla ilgili çalışmaların da kısa zamanda başlayacağını düşünüyorum. Yani buna kalıcı tedbir almak gerekiyor. Tamam devletimiz güçlü, ülkemiz güçlü bu yaralar sarılır, kayıplarımız dışındaki her şey telafi edilir ama bu insanların sürekli korkuyla ve endişeyle yaşaması doğru değil."

Yapılan çalışmalarda bölge halkının görüşlerinin de alınması gerektiğini vurgulayan Destici, "Tabii ki mimarlarımız, çevre mühendislerimizin yanında bu bölgenin insanına, bu bölgenin şartlarını herkesten daha iyi bilen insanına kulak vermek lazım. O insan ne diyor, bence onu öncelik almak lazım. Onun tecrübelerine mutlaka başvurmak lazım." dedi.

Destici, derelerden yerleşim yerlerine gelen sular için daha büyük menfezler açılarak su yatakları oluşturulması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Su, yapıların ve binaların olmadığı, insanların yaşamadığı bölgelere yönlendirilirse bu işler büyük ölçüde çözülmüş olur diye düşünüyorum. Vatandaşlarımıza ve yaralananlara geçmiş olsun. En büyük duam kayıplarımızın bulunmasıdır. Olayın ilk anından itibaren hem yaraların sarılması, kayıpların bulunması, hem de hasar tespit çalışmaları için burada bulunan bakanlarımıza, diğer yetkililerimize JAK, AFAD, Kızılay, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yine yaralarımızı devlet-millet elbirliğiyle saracağız inşallah."

BBP Mustafa Destici Dursun Çağlayan Rize Güneysu Muradiye afet sel heyelan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg