KTÜ web sıralamasında yükseldi

Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları belli oldu. Üniversitelerin web sıralamaları olarak da bilinen Webometrics Dünya Üniversite Sıralamalarında Karadeniz Teknik Üniversitesi geçen yıla göre 4 sıra yükseldi.

KTÜ web sıralamasında yükseldi
KTÜ web sıralamasında yükseldi Admin
Advert

Üniversitelerin web içeriğinin hacmi (sayfa ve dosya sayısı), görünürlüğü ve bu yayınların aldığı dış bağlantılara (site atıfları) göre belirlenen puan neticesinde dünya üniversitelerini sıralayan sistemi Madrid kaynaklı İspanya Ulusal Araştırma Konseyi(CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren araştırma grubu "Cybermetrics Lab" tarafından yapıldı. Bu sıralamaların amacının, internet üzerinde akademik araştırma kurumlarının varlığını arttırmak ve bilimsel makalelerin açık erişim yayınını teşvik etmek olduğu belirtildi. 2004 yılından beri her Ocak ve Temmuz ayında güncellenen sıralamada bugün dünya çapında 12 binden fazla üniversite değerlendiriliyor.

2017 Ocak ayı sıralamasına göre Karadeniz Teknik Üniversitesi 169 Türk Üniversitesi arasında geçen yıla göre 4 basamak yükselerek 15. sırada yer aldı.

61 Medya / Berkay GÜNTEKİN

KTÜ Karadeniz Teknik Üniversitesi webometrics
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg