Vakfıkebir eğitimde gözünü zirveye dikti

Vakfıkebir İlçe Millî Eğitim Müdürü Samim Aksoy, TEOG'daki büyük başarıyı takım olma ruhunu yakalayarak elde ettiklerini, yeni hedeflerinin ise zirve olduğunu söyledi.

Vakfıkebir eğitimde gözünü zirveye dikti
Vakfıkebir eğitimde gözünü zirveye dikti Admin
Advert

İlçe Millî Eğitim Müdürü Aksoy, elde edilen büyük başarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı yerleştirme sonucunda: TEOG Sınavları sonucunda son yıllardaki en büyük başarıyı bir takım olma ruhunu yakalayarak Trabzon genelinde TEOG sıralamasında 2. olarak gerçekleştirdik. İlçe genelinde 62 öğrenci fen lisesi, 2 öğrenci sosyal bilimler lisesi, 133 öğrenci anadolu lisesi, 80 öğrenci anadolu imam hatip lisesi, 103 öğrenci mesleki ve teknik anadolu liselerine kayıt yaptırma hakkı kazanmıştır. 2016 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Yerleştirmeye Esas Nakil Başvuruları süreci devam ettiğinden küçük değişiklikler olabilmektedir. TEOG Sınavı’na giren 380 öğrencimizden 237’si ilçemizi tercih etmiş, 143 öğrencimiz ise diğer il ve ilçelere gitmiştir. Diğer il ve ilçelerden ise 190 öğrencinin ilçemizdeki okullara kayıt yaptırmasıyla (TEOG Sınavı ile 9. sınıflara kayıt yaptıran) öğrenci sayısı 427’ye ulaşmıştır." diye konuştu.

İlk defa bu yıl öğrenci alan Vakfıkebir Fen Lisemize 435,7335 ile 481 puan aralığında puan alan öğrencilerimiz kayıt yaptırdığını dile getiren Aksoy: "Vakfıkebir Fen Lisemizin 45 öğrencisi ilçemiz ortaokullarından mezun olan öğrencilerinden oluşmaktadır. Bu sayı toplam öğrencinin %30’unu oluşturmaktadır. Okulumuza sahip çıkma adına gösterilen bu teveccühe teşekkür ediyoruz. TEOG Sınavı’nda göstermiş olduğumuz başarıyı YGS ve LYS’de göstererek bize gösterilen bu teveccühe karşılık vermek adına tüm gücümüzle çalışarak üzerimize düşen ağır sorumluluğun altından kalkacağımıza olan inancım tamdır. İlçemizin eğitimdeki bu başarıyı gerçekleştirmesinde bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sayın Milletvekili’miz Muhammet Balta’ya, Sayın Belediye Başkanı’mız Muhammet Balta’ya, STK’lara, tüm okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Günebakış - Hasan BAHADIR

Trabzon Vakfıkebir Samim Aksoy
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg