80 milyon TL'lik plan

Trabzonspor'da yönetim yeni dönemde yabancılarla ilgili hesabını yaptı.

80 milyon TL'lik plan
80 milyon TL'lik plan Admin
Advert

Trabzonspor’da sezon sonunda yapılacak yabancı operasyonu ile 80 milyon TL’lik bir gelir elde etmenin hesapları yapılıyor. Yeni sezonda yabancı oyuncuları sil baştan yenilemek isteyen bordo-mavili yönetim, bu oyuncuların hem bonservislerinden hem da kalan süreçte kendilerine ödenecek garanti ücretlerden 80 milyon TL’lik gelir elde etmeyi hedefliyor.

Sezon başında 3 milyon 150 bin euro bonservis bedeli ödenerek alınan ancak beklentilere cevap veremeyen N’doye’yi Sunderland’a kiralayan bordo-mavili yönetim, sezon sonunda gelen teklifleri değerlendirip oyuncusunu satmayı planlıyor. Oyuncusuna sözleşmesi gereği kalan 2 yıllık süreçte de toplam 5 milyon euro ödemek zorunda olan yönetim, bu hamlesi ile 5 milyon euroyu da kasasında tutmuş olacak.

Trabzonspor yönetimi, 1 milyon 550 bin euro bonservis bedeli ödenerek alınan Douglas’a da sezon sonunda yol verecek. Douglas’a sözleşmesi gereği kalan 2 yıllık süreçte ödenecek olan 3 milyon euroyu da tasarruf etmiş olacak olan yönetim, 1 milyon ödenen Yatabare ve yıllık 2.5 milyon euro garanti ücret alan Cardozo’nun da satılması halinde toplam 12 milyon TL’lik bir parayı kasasında tutmuş olacak.

4 oyuncunun satılmasıyla ilgili gelen teklifleri de sezon sonunda değerlendirecek olan Trabzonspor yönetimi, kulüp menfaatleri doğrultusunda hareket edecek. Öncelikli olarak Cardozo’ya gelen teklifleri masaya yatıracak olan yönetim, şartların uyması halinde Paraguaylı golcünün bonservisinden 5 milyon euro gelir elde etmeyi planlıyor. Yönetimin N’doye, Yatabare ve Douglas’ın da satılmasıyla birlikte toplam 12-13 milyon euroluk bir kaynak yaratmayı hedeflediği öğrenildi.

günebakış

Trabzonspor Transfer Operasyon
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg