Sarıalioğlu: Nefret söylemleri devam ediyor

Of Belediyesi Meclis Toplantısı'nda Trabzonspor'un şampiyonluğunu kutlayan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, bazı kulüp başkanlarının kin ve nefret söylemlerine devam ettiğini söyledi.

Sarıalioğlu: Nefret söylemleri devam ediyor
Sarıalioğlu: Nefret söylemleri devam ediyor Yonetici
Advert

Mayıs ayı Of Belediyesi Meclis Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Trabzonspor'a yönelik yapılan eleştirilere değindi. Sporun kardeşlik ve birleştirici yönünün ön plana çıkartılması gerektiğini belirten Başkan Sarıalioğlu, bazı kulüp başkanlarının Trabzonspor'a karşı olumsuz açıklamalara devam ettiklerini söyledi. Trabzonspor'un ülke sporuna büyük hizmetleri olduğunun altını çizen Başkan Sarıalioğlu, olumsuz söylemlerde bulunan kulüp başkanlarını daha duyarlı açıklamalar yapmaya davet etti.

KENDİLERİNİ AKLISELİM DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM

Meclis toplantısında Trabzonspor'un şampiyonluğunu kutlayan Başkan Sarıalioğlu, "Trabzonspor camiasıyla taraftarıyla örnek olmuş bir kulüptür. Ama bazen heyecandan dolayı bazı durumlar yaşanabiliyor. Taraftarın maç bitmeden sahaya girmesini heyecana bağlıyorum. Buna karşın şampiyonluk kutlamalarında güzel görüntüler ortaya çıktı. Tüm dünya bu kutlamalardaki görüntüleri gündemine taşıdı. Bu da bizim şehir olarak spora ve futbola ne kadar ilgi duyduğumuzun bir göstergesidir. Bir kez daha Trabzon'u dünyaya güzel bir şekilde tanıtma fırsatı bulduk.  Bu şampiyonlukla birlikte inşallah Trabzonspor’umuz Avrupa'da ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Diğer takımlarımıza da başarılar diliyorum. Tüm kulüplerimiz futbolumuzun tamamlayıcı unsuru. Fakat üzülerek belirtmeliyim ki bazı kulüp başkanları taraftar gibi davranıyor. Ben kendilerini aklıselim davranmaya davet ediyorum. Bunun bir spor olduğunu unutmamalıyız. Sporun centilmenlik ve kardeşlik yönünü vurgulamamız gerekiyor. Kulüp yöneticilerinin ayrıştırıcı söylemlerden uzak durmasını tavsiye ediyorum. Ben hiçbir kulübümüzü ayırt etmiyorum. Bütün başkanlarımızın kucaklayıcı ve kardeşliğimizi pekiştirecek açıklamalarda bulunmasını rica ediyorum. Maalesef bazı kulüp başkanlarımız kin ve nefret tohumu ekebilecek söylemlerine devam ediyor. Lütfen bundan vazgeçsinler. Bizim birbirimizi kucaklayıcı, saygıyı, sevgiyi ön plana çıkaracak açıklamalarda bulunmamız gerekiyor" dedi.

OF OSGB BÖLGE İÇİN EN ÖNEMLİ YATIRIMLARDAN BİRİ OLACAK

Of'ta devam eden projelere değinen Başkan Sarıalioğlu, "Atatürk Bulvarı'nda başlatmış olduğumuz cadde, yaya kaldırımı ve altyapı çalışmalarını 2022 yılının sonu itibariyle tamamlamayı planlıyoruz. Yine Atatürk Bulvarı'nda başlattığımız cephe dönüşüm çalışmalarını ise 2023 yılı Haziran ayında bitirmeyi hedefliyoruz. TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz Kent Çarşısı projesinde bir takım aksaklıklar oldu. TOKİ Başkanımızla birlikte yüklenici firma yetkilileriyle bir görüşmemiz oldu. Firma yetkilisi bayram sonrası işi hızlandıracağı sözünü verdi. Yine kent merkezinde yakın zamanda başlayacak önemli bir kentsel dönüşüm projemizin ihale çalışmaları devam ediyor. Yalı Caddesi, Orta Sokak ve Cumhuriyet Caddesi'nin ikinci kısmındaki 114 dükkanın yıkılarak yerine zemin artı tek katlı olacak şekilde yapılan kentsel dönüşüm projemizin ihalesi Mayıs ayının 26'sında yapılacak.  Of Devlet Hastanesi 15 Haziran itibariyle yeni binasına taşınacak. Eski hastanemizin yerini, altı otopark üstü kent meydanı olarak yaparak vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. İyidere Lojistik Merkez yakınında yapılması planlanan Of Organize Sanayi Bölgesi(OSGB) için bütün girişimlerimiz devam ediyor. İnşallah, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank desteğini verecek. Organize Sanayi Bölgesi'ni Of’umuza kazandırırsak bölgeye kazandırılmış en önemli yatırımlardan biri olacağına yürekten inanıyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde Ankara'da bu konuyla ilgili ziyaretlerimiz olacak. Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen personelimize, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanımız Sayın Ömer Bulut'a, diğer bakanlarımıza, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti hükümetimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg