Sorunları avucumuzun içine aldık

Telegol programına katılan Trabzonspor başkanı Muharrem Usta önemli açıklamalarda bulundu.

Sorunları avucumuzun içine aldık
Sorunları avucumuzun içine aldık Admin
Advert

Muharrem Usta, katıldığı Telegol programında transferlerden kulübün bütçesine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Geçmiş dönemlerde futbolcularla yapılan anlaşmaların kulübü uğrattığı zararları rakamlar vererek açıklayan Trabzonspor Başkanı, yıllık 150 milyon TL. olan futbolcu maliyetini yaptıkları vefa görüşmeleriyle dün itibariyle 78 milyona indirdiklerini söyledi. M'bia'nın kalmak istemediğini, kendisine "kulübü zarara uğratarak gidemezsin" dediğini ve minimum zararla bu problemden kurtulduklarını ifade etti. Usta'nın açıklamalarında ana başlıklar şöyle:

"Bu konuda özellikle kaptan Onur'a çok teşekkür ediyorum. Görüşmelerin öncüsü oldu, diğer arkadaşların da büyük katkısıyla kulübü büyük bir yükten kurtardık.

"Trabzonspor ağır bir trafik kazası geçirmiş birine benziyor. Bu hastayı hemen ayağa kaldırıp da yürütmek mümkün değil. Transfer yapacaksak sene sonunda yapacağız ama bilinçli yapacağız. Futbolcularla yaptığımız feda görüşmelerini kulüp çalışanlarıyla da yapacağız. Asgari ücretle çalışanlarımızdan feda bekleyemeyiz, ancak yüksek ücret alanlardan düşürmelerini isteyeceğiz."

"Lucescu değil Lucescuvari bir teknik direktör tabirini kullandım. Sadi hoca ısrarla 'beni bırakın, altyapıya dönmek istiyorum' dedi. Biz Hami hocayla 1,5 yıllık sözleşme yaptık. Başarılı olursa tabii ki devam edeceğiz. Geçmiş dönemdeki başarısını göstermesi yeterlidir."

Trabzonspor uzun zamandan sonra futbolcularının parasını muntazaman ödediği bir döneme giriyor. Bu paraları nasılsa ödüyorsunuz. Güray ile Muhammet Demir'i neden aldık? Çünkü o bölgelere ihtiyacımız vardı. Onları çok hesaplı bedellere aldık. Maç başına ödeme sistemini kulüpten kaldırmaya çalışıyorum. Bu kadar saçma bir uygulama olamaz. Avrupa'da performansa dayalı bir sistem var."

"Stadımız sene başı açılıyor. Bugün Türkiye'de stadların dolmaması herkesin sorunu ama Trabzonspor eski günlerine dönerse bu 40 bin kişilik kapasite bile yetmeyecek."

"Kulüp başkanlığı akıllı adam işidir. Ülkenin gelişmişliği sadece ekonomik zenginlikle ölçülmez. Kültür, sanat ve sporda da ileri gitmiş olmalıdır. Bu da ancak akıllı adamların yönetimiyle gerçekleşebilir. Kulüplerin rant kapısı olarak görüldüğüne inanmak istemiyorum."

Muharrem Usta Trabzonspor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg