Varol Uzlu'nun Gagavuzya seferi

Trabzonlu yönetmen ve fotoğraf sanatçısı Varol Uzlu, Gagavuz Türkleriyle ilgili bir belgesel ve fotoğraf çalışması gerçekleştiriyor. İki etapta gerçekleştirilecek çalışmanın ilk ayağı 26 Eylül-14 Ekim arasında yapılacak. Varol Uzlu, projenin Trabzon’un tanıtımında yardımcı olacağını söylüyor.

Varol Uzlu'nun Gagavuzya seferi
Varol Uzlu'nun Gagavuzya seferi Admin
Advert

Gagavuzya Moldovya’nın kuzeyinde Ortodoks Türklerin yaşadığı özerk bir bölge.. Orta Asya Türk geleneklerini de yaşatan ve Öz Türkçe konuşan bir topluluk...” diyen Uzlu, daha sonra şöyle devam etti.

Doğu Avrupa bölgesinde var olmaya çalışan gelir seviyesi oldukça düşük bu soydaş topluluk Türkiye’yi anavatan olarak görüyorlar...

Biz de bu uzakta kalmış akrabaları iki bölüm halinde belgesel yapacağız. Ve fotoğrafik çalışmasını yapacağız. İlk ayağı 18 gün sürecek bu çalışmanın ikinci ayağı Mayıs ayında yapılacak..

En büyük ve tanınmış halk kahramanları olan Mihail Çakır belgeselin ana konusunu oluşturacak ve Of’daki büyük bir aile olan Çakıroğluları ile bağlantısı vurgulanacak.

Belgesel gösterimi ve fotoğraf sergisi Türkiye’de yapılacak ve bu ilginç kompozisyon izleyiciye sunulacak. İlk etap çekimleri 26 Eylül 14 Ekim arası yapılacak... Bu proje şehrimizin tanıtımına yardımcı olacaktır.”

 

Varol Uzlu Belgesel Gagavuzya
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg