Toprağa Düşen Kan filminin çekimleri 15 Temmuz’da başlıyor

1950’den 2016’ya “TOPRAĞA DÜŞEN KAN” ismiyle Türkiye’nin bütün bölgelerinde gösterime sunulacak filmin tüm hazırlıkları yapılarak 15 Temmuz’da çekimlerine başlanacak.

Toprağa Düşen Kan filminin çekimleri 15 Temmuz’da başlıyor
Toprağa Düşen Kan filminin çekimleri 15 Temmuz’da başlıyor Yonetici
Advert

Filmin yapımcısı Oskar Medya A.Ş.’nin filmle ilgili yayın organımıza gönderdiği basın bildirisi şöyledir:

Bu eser, bir asır sonra tekrar yeryüzünden ve tarih sayfalarından silinmek istenmeyecek asil bir milletin varoluş destanıdır.

Fx ve çok detaylı bir şekilde ve beş yönetmenle çekilecek olan ‘TOPRAĞA DÜŞEN KAN’ sinema filmi, ileri teknolojiler de kullanılarak hazırlanacak ve gösterime sunulacaktır.

Film ilk çekim yeri keşiflerimiz sonucunda karar verdiğimiz güzergâh sırasıyla Mardin, Batman, Hasankeyf, Tillo, Botan vadisi, Ankara emniyet müdürlüğü, Gazi Meclis ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bitirilecektir.

Filmde baştan sona yaşadığımız acı ve unutulmaz gerçekler anlatılmaktadır. Emperyalist güçlerin, Anadolu topraklarında yüzyıllardır oynadıkları hain oyunlar, bu oyunlara alet olan dâhili ve harici düşmanlar, özellikle de planlanan sinsi 15 Temmuz 2016 darbe girişimi gözler önüne serilmektedir.

Hülasa 15 Temmuz ‘TOPRAĞA DÜŞEN KAN’ filmi; vatanını, bayrağını, milletini ve mukaddesatını seven, onun uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizin ve masum vatan evlatlarımızın acı ama gerçek hikâyesidir.

İnanıyoruz ki; paha biçilmez bu filmi 81 ilimizde, Türk cumhuriyetleri de dâhil olmak üzere, Türk milletinin yaşadığı her yere filmin ulaşımı sağlanacak, böylelikle kahraman milletimiz oynanan oyunları görecek ve bilinçlenecektir. Milyonlarca insanımızın pür dikkat ve hüzünle izleyeceği, hatta mazlum tüm dünya milletleri, istiklal ve istikbal uğruna verilen örnek bir direnişin hikâyesine tanık olacaklardır.

Yapımcılığını Oskar Medya A.Ş. Osman Akdağ’ın üstlendiği 15 Temmuz “TOPRAĞA DÜŞEN KAN” filminde tanklar karşısında korkusuzca duran kahraman bir milletin en az kolluk kuvvetlerimiz kadar aktif rol üstlenerek vatanına, milletine, istiklal ve istikbaline göz diken hainlere karşı, destansı direnişini ebedileştirmek ve dünyaya anlatmak maksadıyla bu projeyi ortaya koyan Osman Akdağ, senaryosuyla, çok değerli oyuncu kadrosuyla ve yapım şirketi Oskar Medya’nın adı gibi Oskar’a aday olacağına ve hatta Oskar ödülü alacağına inancımız tamdır.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ GELDİ ÇATTI…

1950’den 2016’ya kadar geçen süre zarfında, her türlü vatan hainleri ve FETÖ'nün hain darbe girişimi kahramanca bastırılarak, 251 vatandaşımız şehit düştü, 2 bin 196 vatandaşımız da gazi oldu.

Bazı olaylar vardır acıdır, sineye çekilir ve zamanla unutulur; fakat bu; vatana kastedenlerin ifşa edilmesi gereken bir zarurettir.

15 Temmuz hadisesi gibi bazı hadiseler vardır ki, çok acıdır ve vakıadır asla unutulmaz…

15 Temmuz’da yedi düvelin, 100 yıl evvel tarih sayfalarından silmek istedikleri cihan şümul bir devleti, 100 yıl sonra içteki ve dıştaki piyonlarıyla tekrar ele geçirmek istediler. 15 Temmuz, “Ya istiklal ya ölüm” düsturunu şiar edinen asil bir milletin istiklali ve istikbali uğruna her daim genciyle, yaşlısıyla, kanını ve canını tereddütsüz feda edeceğini tüm dünyaya gösterdiği, kapkara bir gece, asla unutulmayacak kederli bir gündür.

Şu husus asla unutulmamalıdır; Tarihin derinliklerinden gelen bir devlet anlayışına sahip Aziz vatanımız, üzerinde yaşayan kahraman bir millet, bu azim ve inancıyla her ne pahasına olursa olsun ebediyete kadar var olacaktır.

Şahit olduğumuz 15 Temmuz kanlı direnişinin acısını, yediden yetmişe tüm halkımızın idrak etmesi ve her daim belleğinde canlı tutması varoluşumuzun gereğidir. Bu ve benzeri hadiselerin geçmişte olduğu gibi gelecekte de vuku bulabileceği asla unutmamalıdır.

Acı tatlı anılarımızı ebedi yaşatabilmemiz için, aydınlarımızın anlatımıyla, teknolojinin bizlere sunduğu yazılı ve görsel materyallerle ortaya konulacak somut eserleri,  her vatandaşımızın okuması, dinlemesi ve izlemesi sağlanmalıdır.

Bu inançla gönlünü ortaya koyan çok değerli film yönetmenimizin, değerli sanatçılarımızın ve beyaz perdeye aktaracak olan ekibimizin hazırlayacakları ‘yaşadığımız acı ama gerçek var oluş hikâyemizin’  bu şah eser filminin şimdiden hayırlı ve başarılı olmasını diliyoruz.

15 Temmuz “TOPRAĞA DÜŞEN KAN…”  O kan istiklal ve istikbal uğruna akıtılan asil kandır. O kanın asil neferleri ise Cennet-i Ali’nin hiç kuşkusuz asil sahipleridirler.

Oskar Medya A.Ş. nin yapımını üstlendiği anlamlı ve çok değerli bu eserin senaryosunu yazan ve sinemaya uyarlayacak olan yönetmenimiz ve yapımcımız Osman Akdağ’a, şirketin Genel Müdürü Sayın Funda Kılıç’a, Genel Koordinatörümüz Hakan Danış’a, Proje Danışmanlarımıza ve özellikle Salih ve Yasemin Kurt’a, 15 Temmuz kahramanlık destanımızın filminin içinde, setinde, kamera arkasında ve bu uğurda gecesini gündüzüne katan bütün personeline, filmin setinde görev alacak tüm ekipteki isimsiz kahramanlara minnet duygularımızla teşekkürler ediyor başarılar diliyoruz.

1950’den 2016’ya “TOPRAĞA DÜŞEN KAN” ismiyle yurdumuzun tüm en ücra köşesinde bile gösterime sunulacak filmin tüm hazırlıkları yapılarak, 15 Temmuz’da çekimlerine başlanacaktır.

Bizler, acı hatıralarımızı sinemize taş basarak izleyeceğimiz o anı heyecanla ve merakla bekliyoruz.

Funda Kılıç. 
Genel müdür 
Basın ve halkla ilişkiler.

Oskar Medya A.Ş. Osman Akdağ Serdar Gökhan Toprağa düşen kan 15 Temmuz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg