Giray Bulak Trabzonspor'a dair açıklamalar yaptı

Bir dönem Trabzonspor'da da görev yapan ve Günebakış gazetesinde köşe yazarlığı yapan Giray Bulak gündemle ilgili açıklamalar yaptı.

Giray Bulak Trabzonspor'a dair açıklamalar yaptı
Giray Bulak Trabzonspor'a dair açıklamalar yaptı Admin
Advert

Trabzonspor’un eski teknik direktörü ve günebakış yazarı Giray Bulak, Trabzonspor’un son transfer durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor’da gerçek taraftarın kendi futbolcusuna karşı tavır almayacağını söyleyen Bulak, “Son zamanlarda bazı Trabzonspor seyircisi çünkü onlar gerçek taraftar olamaz, Mustafa Yumlu, Zeki Yavru ve Mustafa Akbaş’a karşı olmadık eleştiriler yapıyorlar. Geçmişte bunlar Soner, Lemi, Levent ve Hüseyin gibi oyunculara da yapıldı. Bence Trabzonspor bu kitlenin dediğini değil kendi bildiğini yapmalı. Trabzon taraftarı da öz evlatlarına sahip çıkmalı” dedi.

Trabzonspor’dan ayrılacak olan oyuncularla da yolların ayrılmasının zor olduğunu söyleyen Giray Bulak, “Hiçbir profesyonel oyuncu en başta da yabancı oyuncular sözleşmeleri gereği para almadan gitmek istemezler. Trabzonspor’da da şu anda bu var. Trabzonspor bu temizliği yapmak zorunda. UEFA kriterlerine göre yüksek ücret alan ve katkı yapmayan oyuncuları takımdan göndermek zorunda. Trabzonspor’un yüksek yıllık ücret alan oyunculardan kurtulması ve maaş ödemelerini düşürmesi gerekiyor” dedi. Trabzonspor’un kadrosuna nokta transferler katması gerektiğini de söyleyen Giray Bulak, “Trabzonspor’un bir defa stopere 1 yada 2 adam, orta sahaya 2 adam, sağ ve sol beke 1’er adam, forvete bir adam ve bir de açık oyuncu alması lazım. Şu anda Erkan ve Yusuf’un durumuna göre birden fazla da açık oyuncu transferi yapabilirsiniz. Trabzonspor’un en azından gelecek yılları için iskelet ve sağlam bir kadro kurması gerekiyor” dedi.

Cavanda gönderilmeli

Trabzonspor’un sezon başında aldığı ve sorunlu oyuncu çıkan Cavanda için de konuşan Bulak, “Sezon başında o kadar genç, kaliteli ve sorunsuz gibi görünen bir oyuncuyu o kadar nasıl ucuza aldığımıza hayret etmiştik. Ama sonradan gördük ki Cavanda sorunlu çıktı. Trabzonspor’da sorunlu bir oyuncu ile yola devam edip risk almamalı ve bu oyuncuyu göndermeli” dedi.

Günebakış

Giray Bulak Trabzonspor Transfer
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg