Trabzonspor'un Yeni Başkan Belli Oldu!

Trabzonspor Kongresi'nde Muharrem Usta burun farkıyla Trabzonspor'un yeni başkanı oldu.

Trabzonspor'un Yeni Başkan Belli Oldu!
Trabzonspor'un Yeni Başkan Belli Oldu! Admin
Advert

Trabzonspor’un yeni başkanı bugün yapılan seçimle belli oldu. Rekor bir katılımla gerçekleştiği seçimde geçerli sayılan oyların 3062'sini alan Muharrem Usta Trabzonspor’un yeni başkanı oldu. İlk sandıklarda oyları rakibinin gerisinde seyreden Muharrem Usta son sandıklara doğru farkı giderek kapattı ve 13 oy farkıyla seçimi kazandı.

Fakat az farkla biten seçimin ardından Celil Hekimoğlu'nun itirazı geldi. Hekimoğlu, son beş sandıklardaki oyların yeniden sayılmasını istedi. Kongre Divanı Başkanı Ahmet Metin Genç, "Verilen dilekçeyi divan ile değerlendirdik ve aradaki farkın çok az oluşu sebebiyle kimsenin aklında bir soru işareti kalmaması için son 5 sandığın geçersiz sayılan oylarının yeniden sayılmasına karar verdik" dedi. 

Yeniden yapılan sayım sonucunda Muharrem Usta'nın  3061 olan oy sayısı 1 oy artarak 3062 oldu. Böylece kongre sonucunda Muharrem Usta'nın başkanlığı kesinleşmiş oldu.

Kongre Divan Başkanı Ahmet Metin Genç, sonucu açıkladıktan sonra başkanlık için yarışan üç ismi de kürsüye davet ederek birlik mesajı vermelerini ve konuşma yapmalarını istedi. Bunun üzerine yeni başkan Muharrem Usta, Celil Hekimoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu birlikte kürsüye geldiler. İlk sözü alan eski başkan Hacıosmanoğlu delegelere ve camiaya seslenerek “Trabzonspor’un gerçek sahipleri sizlersiniz. Trabzonspor başkanı genel kurulda seçilir. Herkesin saygı duyması gerekir, ben de duyuyorum. Yeni yönetim üç yıl için seçildi, kendilerini rahat bırakalım, destek olalım. Görev sürem boyunca haksız yere kırdığım, üzdüğüm Trabzonspor sevdalıları varsa haklarını helal etsinler. Benim için “Trabzonspor’u siyasete alet etti” dediler, hiçbir zaman etmedim. Onu da bu kongrede yaşadık. Her seferinde karşıma siyasi engeller çıktı. Ben vefasızlık görsem de vefalı olmaya devam edeceğim.

Muharrem beye de 15 gün önce “çevrenizdekilere ve şehirdeki bazı çevrelere dikkat edin” dedim. Benden önceki başkana “sus” dediler, o da sustu. Yurt dışında devam eden bir şike mücadelemiz var. Bitmek üzere, büyük sonuçları olacak. Biz de takipçisi olacağız, eğer mücadeleye devam etmezse o zaman Muharrem beyi eleştireceğiz.

İbrahim Hacıosmanoğlu son olarak “Sanmasınlar ki yıkıldık. Sadece bahar için yapraklarımızı döktük” diyerek ilerleyen dönemlerde yine yarışın içinde olacağının işaretini verdi.

Daha sonra kürsüye gelen Celil Hekimoğlu ise şunları söyledi. “Takriben bir yıldan beri büyük bir emek verdik. Siz benden çok inandınız, benden çok çalıştınız. Benim üzerimde çok hakkınız var, hakkınızı helal edin. Sonuçlara itiraz ettik, verilen karara saygı duyduk. Mahkemeye gitsek kazanabiliriz ama Trabzonspor’un mahkeme kapılarına düşmesini istemiyoruz. Biz 50. Yılda istiyor ve Muharrem beye başarılar diliyoruz”

Son olarak konuşan yeni başkan Muharrem Usta kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Usta’nın konuşması kısaca şöyle. “Kongreye 7400 civarında insan katıldı. Türkiye’nin birçok yerinden gelenler var. Bu bizim ne kadar büyük bir camia olduğumuzu gösterir. Geçen seçimde biz Celil beyle beraberdik ve seçimi kaybetmiştik. Ondan sonra da İbrahim beyin arkasında durmuştuk. Yine birlikte olacağız ve Trabzonspor’un başarısı için var olacağız.”

 

Trabzonspor Başkan Muharrem Usta
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg