OSB doğal gaza kavuşuyor

Arsin Belediye Başkanı Şen yatırım adasını, Arsin OSB Başkanı Turan ise OSB’ye doğal gazı anlattı.

OSB doğal gaza kavuşuyor
OSB doğal gaza kavuşuyor Admin
Advert

Zorlu Grand Otel’de basın mensupları ile bir araya gelen Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Arsin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Koray Turan ve yönetim kurulu üyeleri Arsin Yatırım Adası ve Arsin Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili son gelişmeleri anlattılar.

Arsin Yatırım Adası ile ilgili son gelişmeleri paylaşan Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, “Trabzon Şehir Hastanesi ve Arsin Yatırım Adası ile ilgili Kanun Teklifi Meclis’te bekliyor. Şu anda biz burada toplantı yaparken bir başka yerde de Yatırım Adası ve Şehir Hastanesi ile ilgili ÇED toplantısı yapılıyor.” dedi. Arsin OSB Başkanı Koray Turan ise, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’ın talimatı ile Arsin Organize Sanayi Bölgesine doğal gaz yatırımı, 2016 Yatırım Programı’na alındı.” müjdesini verdi.

YATIRIM ADASINI MUHAMMET BALTA TAKİP EDECEK

Büyükşehir Belediyesinde dolgu imar planının onaylanmasının ardından konunun hızlanarak devam ettiğini kaydeden Şen, “Trabzon Büyükşehir Belediyesine gündem dışı olarak Arsin Yatırım Adası’nın dolgu imar planı geldi. Akabinde kısa sürede kabul edilerek Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandı. DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ile görüşüldü. DOKAP zaten eylem planında yer aldığı için, ‘Bununla ilgili biz gerekli şeyleri üzerimize alırız.’ dedi. Şu anda Trabzon Şehir Hastanesi ve Arsin Yatırım Adası ile ilgili kanun teklifi Meclis’te bekliyor. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra kanun teklifi verilecek ve yasallaşacak. Bu konuda her milletvekilimiz bir yatırımı takip ediyor. Milletvekilimiz Muhammet Balta da Arsin Yatırım Adası ile ilişkilendirildi ve bundan sonra konuyu takip edecek. Allah’a şükür, artık yatırım adası ile ilgili bir yol haritamız var. Biz bu toplantıyı yaparken Çevre ve Şehir İl Müdürlüğü tarafından yatırım adası ve şehir hastanesiyle ilgili ÇED toplantısı gerçekleştiriliyor.” ifadelerini kullandı.

OSB’YE DOĞAL GAZ 2016 YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Arsin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Koray Turan ise doğal gaz müjdesi vererek “Genel anlamda ekonomisi tarım ve turizme dayalı Trabzon’da üretim yapmak tüm sanayiciler için önem taşımaktadır. Arsin OSB, ilimizde önemli bir istihdam oluşturmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu Bey ile OSB’de yaptığımız toplantının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’ın talimatı ile Arsin Organize Sanayi Bölgesine doğal gaz yatırımı, 2016 Yatırım Programı’na alındı.” dedi.

DOĞAL GAZIN GELMESİ NE KATKI SAĞLAYACAK?

Doğal gazın bölgeye gelmesi ile Arsin OSB’nin değerinin artacağına dikkat çeken Turan, “Enerji maliyetleri üreticiden üreticiye değişiyor. Bugün doğal gaz OSB’ye gelirse enerji maliyetlerinin en az yüzde 40 düşeceğine inanıyoruz. Doğal gaz, OSB için çok önemli. Bölgede yatırım yapmak isteyen bazı firmalar ‘Doğal gaz var mı?’ diye soruyor. Biz bunun olmamasından dolayı çok yatırım kaçırdık. İnşallah artık bu yatırımları kaçırmayacağız.” dedi.

PROJELER NE ZAMAN BİTECEK?

Doğal gaz verilme işlemiyle yatırım adasının ne zaman biteceğine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Şen, “Önce BOTAŞ tarafından bir hat güzergâhı belirlenecek. BOTAŞ büyük ihtimalle hattı sahilden değil güneyden geçirir. Henüz güzergâhı belli değil. Doğal gaz için 15 gün önce konuştuk ve 15 gün sonra talimat verildi. Sayın Bakan’ımız Süleyman Soylu, diğer Bakanımız Berat Albayrak’a iletti ve 2016 yılında yatırım programına alınması için talimatı verildi. Bu hızın yine devam edeceğine inanıyorum. Hem Bakanımız Soylu hem de Bakanımız Albayrak bu konuda hızlı. Ama yatırım adası az bir şey değil. Bugün başlasanız belki 3 yılda biter. Ona bir şey diyemem. Önemli olan başlaması. Ama süreç hızlı gelişiyor.” diye konuştu.

günebakış - Aydın GELLECİ

Arsin OSB Doğalgaz Yatırım Adası Şehir Hastanesi Süleyman Soylu Berat Albayrak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg