Görele'nin Kurtuluşu kutlandı

Görele’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı törenle kutlandı.

Görele'nin Kurtuluşu kutlandı
Görele'nin Kurtuluşu kutlandı Admin
Advert

Görele Belediyesi tarafından organize edilen ve yöre kültürünün yansıtıldığı tören, ilçe halkından da büyük beğeni topladı.

Hürriyet kızının mücahitler tarafından kurtarılışı canlandırılarak başlayan tören, resmi geçit töreninin ardından sona erdi.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener “Göreleliler yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla işgale karşı kahramanca mücadele etmiş, sonsuza kadar bağımsız ve hür yaşamak uğruna, başta canları olmak üzere her şeylerini feda etmişledir” dedi.

 

Bir asır değil birkaç asırda geçse o günlerin acısını Göreleli ve Görele’nin şahsında milletimizin asla unutmayacağını belirten Tolga Erener, “Kurtuluş günü, emperyalizmin Anadolu topraklarımızdan sürüldüğü gündür. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün pekiştirildiği gündür. Bayrağımızın coşkuyla dalgalanacağı en güzel günlerden biridir. Bu şehrin halkı, ülkemiz işgal altındayken namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için muhteşem bir direniş destanı yazan, unutulmaz kahramanlıklara imza atan bir halktır. Bu halkla yıllar süren ve birçok cephede devam eden, savaşlar kazanıldı, bu gün özgür, ayakları üzerinde duran bağımsız bir devlete sahip olduysak atalarımızın vermiş olduğu bu onurlu mücadelenin sayesinde bu günlere geldiğimizi hiç unutmuyoruz. Sevgili Hemşerilerim, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu, böylesi kahramanlıkların ve yiğitliklerin, vatan için kendisini kara toprağa seve seve feda etmişliklerin öyküleriyle doludur. Ben canları pahasına mücadele ederek, ülkemizi işgal altından kurtaran başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

Törende daha sonra, Hürriyet kızının mücahitler tarafından kurtarılışı canlandırıldı. Tören, Halk Oyunları ekibinin gösterileri, Mehter Takımı’nın sunduğu konserin ardından resmigeçit ile sona erdi.

Törende, Görele şehitliği ziyaret edilerek şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Kurtuluş günü nedeniyle okullar arasında yapılan çeşitli daldaki yarışmalarda ödül alan öğrencilere hediyeleri verildi.

Tören sonrası halka yöresel yemeklerden  lahana çorbası ve mısır ekmeği ikramında bulunuldu.

Görele Düşman işgalinden kurtuluşu Tolga Erener Görele Belediyesi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg