Mustafa Bıyık: Anıtın finansını İmamoğlu sağladı

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, açılışını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı Hürriyet Parkı'nda 18 metre yüksekliğinde 8. şampiyonluk anıtı yaptıklarını ve bunun finansının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından karşılandığını söyledi. Bıyık, anıtın açılışının 10 gün içinde yapılacağını sözlerine ekledi.

Mustafa Bıyık: Anıtın finansını İmamoğlu sağladı
Mustafa Bıyık: Anıtın finansını İmamoğlu sağladı Yonetici
Advert

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başkan Bıyık, “52 tane proje olan kitapçığımızı seçimlerden önce halka sunmuştuk. 35 tanesini neticelendirdik. Tamamladığımız 20 projeyi kısaca sizlere anlatmak istiyorum. Sonrasında sorularınızı alacağım. Yomra Kültür Merkezi'nin açılışını yaptık. İlk kez tiyatro sergiledik. 100’ün üzerinde düğün var. Yomra’ya değil Trabzon’a hizmet edeceğini düşünüyoruz. İçinde kütüphane olan meslek kurslarının olacağı şekilde düzenleme yapacağız. 

MAKİNE PARKINDAKİ DURUM

Göreve geldiğimizde en yeni makine 15 yaşındaydı. Geçmişte makineleri hurdaya satarak makine parkını yeniledik. 10 milyona mal ettiğimiz makineler bugün 25 milyona mal edebilecek durumda değildir. Makine parkı kendi kendine yetebilecek bir seviyedir. 

KENT ORMANI YAPILDI

Limandaki çöplük alanını da kent ormanı yaptık. Bine  yakın ağaç diktik. Yomra’da sahile sıfır noktada mesire alanı yapmayı düşünüyoruz. Burada ciddi bir çöp yığını vardı rehabilite ettik. 

HÜKÜMET MAHALLESİNE 30 YIL ÜSTÜNE KAZMA VURULACAK

Yomra’da 30 yıldır kazma vurulmayan Hükümet Caddesi’nin geçen hafta ihalesini yaptık. 7 milyona yenileyeceğiz. Bu cadde Yomra’nın en eski caddesidir. Önümüzdeki hafta temel atma töreni yapacağız. Yomra’da bütün trafolarımızı boyadık. Yaklaşık 30 trafo boyadık. Bu sene de devam etmeyi düşünüyoruz. 

UÇAK RESTORAN NE ZAMAN HİZMET VERECEK

Daha önce Yomra’nın gündemine oturmuş uçak mevzusu vardı. Yatırımcı uçağı aldı. Proje çalışması bitti. Önümüzdeki hafta alanın peyzajını yapacaklar. 2022 yılında açılması planlanıyor. Yomra Belediyesinin cebinden para çıkmadı. 10 yıllığına kiraya verdik. İnşallah ciddi katkısı olacaktır. 

İLK KEZ OTOPARK YAPILDI

Yomra’da ilk kez önümüzdeki hafta açmaya başlayacağımız 130 araç kapasiteli otopark yaptık. 3500 metrekarelik açık otopark şeklindedir. Yomra’da ilk kez otopark yapılmış oldu. Başka yer bulursak yine yapacağız. 

SOKAK HAYVANLARI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR

Hayvanseverlerle birlikte hayvanların mamalarını karşıladık. Mama ve barınma evleri yaptık. Kaşüstü merkezde dağıtımını tamamladık. Yomra merkezde de yapacağız. 

BELEDİYE FİDANLIK SAHASI

Belediye olarak fidanlık sahası oluşturduk. Yomra elması için 1500 fide dağıttık. Bu yıl 3000 bin aşılama yaptık. Bu yıl da Eylül Ekim gibi dağıtımını yapacağız. 

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINDAKİ SON DURUM

Geçen yıl 2500 aboneye doğalgaz verildi. Pelitli üzerinden geldiği için önce Kaşüstü mahallesinden gelmeye başladı. Diğer mahallelere de vereceğiz. 7 milyona 400 elektrik direği yeraltına alındı. Enerji noktasında ciddi bir çalışma oldu. 

YOMRA ELMASINA COĞRAFİ İŞARET

Yomra elmasının coğrafi işaretini aldık. Yok olma noktasına ulaşmışken biz yaşatıyoruz. Yomra elması sahada yaşayacak. Fide dağıtacağız.

HÜRRİYET PARKI MALİYETİNİN YARISI İBB’DEN

Hürriyet Parkı’nın açılışını geçen hafta yaptık. Çok büyük bir yaşam alanı yaptık. Hafta sonu 500’ün üzerinde insan kullanıyor. Çok büyük bir ilgi var. İBB Başkanı yapımının maliyetinin yarısını karşıladı. 

ŞAMPİYONLUK ANITI YAPILIYOR

Türkiye’nin en büyük şampiyonluk anıtını yapıyoruz. Bütün bölge de ilgi gösterecektir. İmamoğlu’nun sağladığı finansörlerle birlikte yapılacak. Trabzonspor taraftarları maliyetini karşılıyor. 10 gün içinde açılışı yapılacak. Bütün mahallelere çocuk parkı yapmaya çalışıyoruz. 

TÜM MAHALLELERE ÇOCUK PARKI

Görevi devraldığımızda Çocuk parkı sayısı 3’tü. Tüm mahallelere yapacağız. 

MEZARLIK YAPMAK İÇİN ALAN TAHSİS EDİLDİ 

Mezarlık yapmak için 10 bin metrekarelik alan yapılacak. Büyükşehir Belediyesine yer tahsisi yaptık. Büyükşehir yapacak. İller Bankasına borcumuz yok. Bu kadar yatırımı yapmış ve bu kadar da borcu ödemiş olmanın rahatlığı içindeyim.

Kaynak: 61medya.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg