Çimento fabrikası sökülmeye başlandı

Değirmendere’deki Çimento Fabrikası’nda söküm işlemlerine başlandığı bildirildi.

Çimento fabrikası sökülmeye başlandı
Çimento fabrikası sökülmeye başlandı Admin
Advert

MHP’li Büyükşehir Meclis Üyesi Ali Sağır'ın konuyu gündeme getirmesi üzerine son durum hakkında bilgi veren Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, “Çimento tesisinin sökülmesi için gerekli ihaleyi de yaptılar. Sökülme işlemleri başladı. Fotoğraflarını da gönderdiler. 2017 Mayıs ayında yeni tesisleri bitecek. Sökümü yapacak olan firma da belirlendi” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında söz alan Ali Sağır, “Çimento hala yerinde duruyor. Süreleri 29.12.2015 tarihinde doldu. Neden hala sökülmüyor. Orada devletin arazisini işgal ediyorlar” diye konuştu.

Süreç hakkında bilgi veren Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Aşkale Çimento’ya yeni fabrika kurması için yer gösterdik. Hem Arsin’de hem Vakfıkebir’de bu imkanlar sunuldu. Ancak kendileri optimum olarak fabrikayı tekrar kurma imkanlarının olmadığını, 70-80 kişi çalışabilecek ‘değirmen’ tabiri kullandıkları tesisi Akoluk’ta hizmete sunacaklarını söylediler. Bu şekilde kalabileceklerini ifade ettiler. Şimdi mülkiyetini aldıkları yerde yeni tesisi kurma çalışmaları devam ediyor. O tesis tamamlanınca sökme işlemi de süratlenmiş olacak. Ancak benim bildiğim kadarıyla sökme işlemine başladılar. Şu anda orada çimento üretimi yapmıyorlar. Cengiz bey o konuyu bizzat takip ediyor” dedi.

Bu sırada söz alan Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, “Başkanım sökülme işlemleri başladı zaten. Fotoğraflarını da bana gönderdiler. 2017 Mayıs ayında yeni tesisleri bitecek. Çimento tesisinin sökülmesi için gerekli ihaleyi de yaptılar. Sökümü yapacak olan firma da belirlendi” diye konuştu.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon Çimento Fabrikası Ne zaman yıkılacak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg