Turisti Kazanan Geleceği Kazanır

TESOB, İŞKUR’la başlattığı projeyle turizme katkı yapacak.

Turisti Kazanan Geleceği Kazanır
Turisti Kazanan Geleceği Kazanır Admin
Advert

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Avrupa Birliği, sektörel yatırım alanlarında genç istihdamın desteklenmesi hibe programıyla hazırladığı “Turisti Kazanan Geleceği Kazanır” projesi yarın başlıyor.

Gerçekleştirilecek olan projeyle Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm bölgesi hâline getirilmesi amaçlanıyor. TESOB öncülüğünde başlatılan ‘Turisti Kazanan Geleceğini Kazanır’ projesi 22 Haziran’da başlıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TESOB Başkanı Metin Kara, “Hazırlanan bu projeyle birlikte Doğu Karadeniz Bölgesi’nde turizm sektöründe görev yapan nitelikli personel sayısını artırarak turizm sektörünün bölgedeki kalitesini yükseltmek ve Doğu Karadeniz Bölgesi’ni turizm bölgesi hâline getirmek, bölgede genç istihdamını destekleyerek genç işsizlik oranının %1 oranında azaltılması amaçlanıyor. Hazırlanan projede Trabzon’da 2016-2017 yılı içerisinde 15- 29 yaş arasındaki 20 erkek ve 20 kadın olmak üzere toplam 40 işsiz gencin turizm sektöründe istihdam edilebilirliğini artırmak için genel mesleki ve yabancı dil eğitimleri verilecek. Projeyle işgücü talep ve arzın ilgili aktörleri arasında sürdürülebilir iş birliğini geliştirmek için üniversite, işçi ve işverenin bir arada olduğu seminerler ve toplantılar düzenlenmesi planlanıyor. İŞKUR aracılığı ile danışmanlık hizmeti sağlayarak gençlere kariyer planlaması yapılabilmesini ve motivasyonlarının artırılması amaçlanıyor.” dedi.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler arasında; proje ekibinin ve ofisinin oluşturulması, anket çalışmalarının yapılması, uygulamalı eğitimlerin verilmesi, görünürlük faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, kursiyerlerin seçilmesi, mesleki, genel beceri ve yabancı dil eğitimlerinin verilmesi, raporlama ve proje kapanış şenliğinin yapılması gibi planlar yer alıyor. Projede ayrıca Trabzon’un önde gelen otellerine yönelik anket çalışması da düzenlenecek.

Günebakış - Fatoş BATMAN

Trabzon Turizm
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg