PKK 10 ayda 9 eylem yaptı

PKK/KCK terör örgütünün Karadeniz Açılım Grubu, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde son 10 ayda 9 saldırı gerçekleştirdi.

PKK 10 ayda 9 eylem yaptı
PKK 10 ayda 9 eylem yaptı Admin
Advert

Saldırılarda üç asker şehit olurken, bir işçiyi de öldürdüler. Bir askerin yaralı kurtarıldığı saldırılarda 4 sivil de yaralandı. Teröristler, ayrıca erzakına el koyduğu iki vatandaştan birini kısa bir süre rehin almıştı.

TAKVİYE TERÖRİST GÖNDERİLDİ

İstihbarat birimleri tarafından deşifre edilen 12 kişilik Karadeniz Açılık Grubu'nun üyelerine geçen ay Tunceli üzerinden 8 kişi takviye gönderildiğini tespit etti. Bölgede teyakkuzda olan jandarma ve özel harekat polisi, bir haftayı aşkın süredir telsiz görüşmelerinin kesildiğini belirledi. Örgütün yeni bir saldırı planladığı bilgisi tüm birimlerle paylaşıldı ve alınan tedbirlerin yeniden gözden geçirilmesi istendi. Terör örgütünün ilk kez bu kadar şehir merkezine yaklaştığı ortaya çıktı.

İLK SALDIRI ÜÇTAŞ KÖYÜ'NDE

PKK terör örgütü ilk saldırısını 2 Ağustos 2015 tarihinde Giresun – Gümüşhane sınırında gerçekleştirdi. Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'ne Üçtaş Köyü yakınlarında bölgede devriye gezen güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çatışma çıktı. Gece karanlığından yararlanarak kaçan teröristler yakalanamamıştı.

DÜĞÜNÜ KALKAN YAPTILAR

Giresun'un Güce İlçesi'nde 27 Eylül 2015 tarihinde bir gurup terörist karakolun hemen yakınındaki düğünü kalkan yaparak, Güce Jandarma Karakolu'na taramıştı. Gürcü Dağı'ndan Güce Merkez Mahallesi'nde bulunan jandarma karakolunu hedef alan teröristlere nöbetçi asker karşılık vermişti. Saldırı sırasında düğünde bulanan Efe Uyar, Zeliha Yılmaz, Fatma Demir ve Sultan Turan isimli vatandaşlar yaralandı.

TRAFİK EKİBİNE SALDIRDILAR

Giresun – Gümüşhane Karayolu'nda 2 Ekim 2015 tarihinde devriye görevi yapan jandarma timine saat 15.30 sıralarında Tirebolu İlçesinin Aslancık Köyü yakınlarında saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateşte bir uzman çavuş yaralanmıştı. Yaralanan uzman çavuş kaldırıldığı Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

BARAJI HEDEFE KOYDULAR

Giresun'un Doğankent İlçesi Kavraz Deresi üzerinde bulunan Yaşmaklı Barajı'na 2 Mayıs 2016 tarihinde bomba düzeneği yerleştirildiği fark edildi. İşçiler tarafından düzeneğin fark edilmesi üzerine teröristler işçileri hedef aldı. Saldırıda yaralanan elektrik ustası Adil Bülbül, Giresun Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

CEBRİ BORUSUNA SALDIRI

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi Üçtaş Köyü'nde 5 Mayıs 2016 tarihinde Akköy-II Hidroelektrik Santrali'ne 26 Mayıs 2016 yönelik saldırı düzenleyen teröristler, yatılı bir okulu sular altında bırakmayı hedefledi. Cebri boru hattını kontrol eden sistem odasına saldırdığı ve otomatik sistem sayesinde baraj kapaklarının kapanması nedeniyle olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi. Üçtaş köyünde bulunan yatılı bölge okul ise boşaltıldı.

ROKETLE SALDIRDILAR

Giresun Çaldağ Jandarma Karakolu'na 6 Mayıs 2016 tarihinde teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda yaralanan Astsubay Başçavuş Zafer Çalışkan, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. BİR KİŞİYİ REHİN ALDILAR Karadeniz Açılım Grubu'nun üç üyesi, 15 Mayıs 2016 tarihinde Kümbet Yaylası'nda özel araçlarıyla yayla evine gitmek olan iki köylünün gece yarısı saat 22.30 sıralarında yolunu kesti. Köylünün erzakı olan peynir ve ekmeği yiyen teröristler, köylülerden birini rehin alarak ormanlık alanda kayıplara karıştı. Teröristler rehin aldıkları köylüyü yaklaşık 2 saat sonra bıraktı.

KARAKOLA TACİZ ATEŞE AÇTILAR

Giresun'un Güce İlçesi'nde 16 Mayıs 2016 tarihinde saat 01.30 sularında bölücü terör örgütü mensupları tarafından ilçe jandarma karakoluna sızma girişiminde bulunuldu. Karakola fındıklık bölgesinden sızmaya çalışan ve binaya 30-40 metre kadar yaklaşan terör örgütü mensuplarının fark ederek ateş açıldı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle teröristler gece karanlığından ve fındıklıktan faydalanarak kaçtığı öğrenildi. Karakolun yanında bulunan okulun bahçesinde yine düğün olduğu ve saldırıdan 1,5 saat önce düğünün bittiği öğrenildi.

TÜNEL ÜSTÜNDE PUSU

Terör örgütünün son saldırısı ise Torul'da oldu. Harmancık Tünel üzerinde pusuya yatan ve 4 kişi oldukları ileri sürülen terör örgütü üyeleri, jandarma devriye aracına ateş açtı. İki uzman çavuşun içinde bulunduğu araca açılan ateş sonucunda Uzman Çavuş Özgür Tok şehit oldu, Er Salih Bulut ise yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Saldırıyı gerçekleştirilen teröristlerin arasında keskin nişancı olduğu belirtildi.

Günebakış - Enis YILDIRIM

PKK KCK Karadeniz Eylem
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg