Kadınlar Pazarı bu durumuyla korunamaz

Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşümü ile başlayan “kadınlar pazarının yıkılması” tartışmasıyla ilgili son noktayı koydu

Kadınlar Pazarı bu durumuyla korunamaz
Kadınlar Pazarı bu durumuyla korunamaz Ömür İnce
Advert

TRABZON Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşümü ile başlayan “kadınlar pazarının yıkılması” tartışmasıyla ilgili son noktayı koydu. Trabzon Nisan Ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, kadınlar pazarının mutlaka yıkılacağını ve dönüşümün o bölgede kesinlikle yapılacağını savundu. Gümrükçüoğlu, evinin geçimini sağlamak için yetiştirdiği ürünleri satmak isteyen kadınlara ise yer gösterileceğinin sözünü verdi. Tabakhane Vadisi’nin tarihî kimliğinin tekrar yerine getirileceğini ifade eden Gümrükçüoğlu şunları söyledi: “Ancak bir büyük blok olarak oradaki Kadınlar Pazarı aynı biçimiyle korunması mümkün değil. Öyle bir şey olsaydı zaten kentsel dönüşüm yapmamıza gerek yoktu. Kuzgundere veya Tabakhane Deresi’nin üzeri mutlaka açılacak. Asıl amaç budur. 2010 döneminde görev yaparken oradaki bir baskın yağış ve sel nedeniyle bir gencin elini elektrik panosuna atıp hayatını kaybettiğini hiç unutmuyoruz. Onu rahmetle anarken aynı zamanda da aslî amaç olarak o derenin üzerinin açılmasının bu tür baskın yağışlar için önlem olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Trabzon kamuoyunun da bu dönüşümün arkasında durmasıyla biz tereddütsüz yolumuza devam edeceğiz.

YAPILACAK MÜLKİYETLER İHALEYE ÇIKACAK

Dönüşümün ardından yapılacak olan mülkiyet sahibinin TOKİ de olsa belediye de olsa hukuk gereği ihaleye çıkacağını vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Hukuk devletinde başka bir şansımız yok. Satmak yerine kiraya verecek olsak yine ihale ile vermek zorundayız. Dolayısıyla burada ben ‘30-40 senedir buradayım.’ diyen değerli vatandaşlarımızın yapılabilecek uygulamayı biliyor olması gerekmektedir. Orada kadınlar pazarının yukarısında Uğurlu’dan, Akçaabat’tan şehrin yukarıdaki kısımlarında tarlasında marulunu, maydanozunu, lahanasını büyüterek evinin geçimine katkıda bulunmak isteyen ablalarımız varsa onları hemen hemen sıfır maliyetle aynı ürünlerini aynı şekilde sergileyebilecekleri yer teminini de gerçekleştiririz. Tabakhane Kentsel Dönüşümü önümüzdeki aylarda yerlerin boşaltılmasıyla Trabzon yaşamına aksettirilecek.” ifadelerini kullandı.

 

Günebakış -Berkant PARLAK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg