Trabzon'a yakışmadı

Düzyurtspor - Arsinspor maçında yaşanan olaylar futbolun tüm güzelliğini gölgeledi.

Trabzon'a yakışmadı
Trabzon'a yakışmadı Admin
Advert

Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta önceki gün oynanan ve golsüz berabere sona eren Birlik Nakliyat Düzyurtspor-Arsinspor maçında yaşanan olaylar futbolun tüm güzelliğini gölgeledi. Ligde zirve mücadelesi yapan Birlik Nakliyat Düzyurtspor ile ligde alt sıralardan kurtulma savaşı veren Arsinspor arasındaki karşılaşma nefesleri keserken 90 dakika golsüz eşitlikle tamamlandı. Maçtan sonra yaşanan olaylar ise sahadaki heyecanın önüne geçti. Maçtan sonra iki takım oyuncuları arasında çıkan kavga güvenlik güçlerinin araya girmesiyle zorlukla engellendi.

Düzyurtspor Kulübü tarafından bu olaylarla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sahamızda karşılaştığımız Arsinspor karşılaşması sonrasında kesinlikle tasvip etmediğimiz spor ahlakına ve Trabzonluluk duruşuna yakışmayan olaylar yaşanmıştır. Maçın bitiş düdüğünün ardından oyuncularımız soyunma odasına yöneldiği sırada rakip takım oyuncularının sözlü sataşmalarına maruz kalmıştır. Arsinspor taraftarları ve Arsinspor takım kaleci antrenörü Tacettin Verep’in de kulübümüzün kaleci antrenörüne fiili saldırısı sonucunda olayların fitili ateşlenmiş bu sırada olayları yatıştırmak isteyen yardımcı antrelerimize rakip oyuncuların fiili darp ve saldırıları devam etmiş ve olaylar başlamıştır. Bu esnada tribünden onlarca rakip takım taraftarı oyuncularımıza yapılan saldırılara katılmışlardır. Bu istenmeyen olaylar, sağduyumuz neticesinde yatıştırılıp soyunma odasına girdiğimizde rakip takım taraftarlarının stad dışında beklemeleri ve çıkış yapan futbolcularımıza yeniden saldırmaları neticesinde olaylar istenmeyen seviyelere ulaşmıştır. Kendi evimizde kendi tribünümüzde ağırladığımız Arsinspor taraftarlarının ağır küfür ve tacizlerini yaşamak bizleri derinden yaralamıştır, bu yapılanları tüm Arsinspor camiasına mal etmek mümkün değildir. Arsinsporunda bu olaylara karışanlara gerekli cezayı vereceklerine olan inancımız tamdır. Trabzon ve Türk futbolu adına sahamızda yaşadığımız bu olayları üzüntüyle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz.”

Konuk ekipte Arsinspor Başkanı Yaşar Küçük ise olayların ilk kıvılcımını rakip takımın teknik heyetin yardımcı antrenörlerin çıkardığını iddia etti. Küçük, “İki takımın da puana ihtiyacı vardı. Ancak 3 puan bize daha fazla lazımdı. Maç sonunda her iki takım da istediği puanları alamayınca sinirler iyice gerildi. Maçtan sonra da rakip takımın teknik heyetinin yardımcı antrenörlerinin agresif tavırlar sergilediklerini gördük. Küfürleşmelerde olmuş. Zaten sinirler gergin herkes dolmuş. Sinirlerine hakim olamayan herkes sahaya atladı. Tabiki bunlar istemediğimiz hak etmediğimiz şeyler. İki Trabzon takımına da yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı. Bu olaylarla ilgili çok fazla söyleyecek bir söz bulamıyorum” ifadelerini kullandı. Erdoğan BEKAR

Düzyurtspor Arsin Kavga
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg