Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu emin adımlarla

Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu ünlü promotör Erol Ceylan’la anlaştı. Erol Ceylan, geçen yıl Dünya Boks Organizasyonu (WBO) tarafından dünyanın en iyi promotörü seçilmişti.

Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu emin adımlarla
Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu emin adımlarla Yonetici
Advert

Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu ünlü promotör Erol Ceylan’la anlaştı. Geçen yıl Dünya Boks Organizasyonu (WBO) tarafından dünyanın en iyi promotörü seçilen Erol Ceylan’ın İstanbul’daki ofisinde düzenlenen tanıtım kahvaltısıyla basına duyurulan anlaşmayla ilgili etkinliğe Federasyon Başkanı Hayrettin Dikkanoğlu, Başkan yardımcısı İbrahim Şirin ve yönetim kurulu üyeleri, (Almanya lisansıyla) ilk dünya şampiyonu olan boksörümüz Fırat Arslan, Türkiye şampiyonu eski milli boksörümüz ve profesyonel boks antrenörü Levent Çukur ve profesyonel boks organizasyonlarının ünlü sunucu ve yapımcısı Bilgehan Demir katıldı.

2017 yılında Profesyonel Boks Federasyonu adıyla tescil edilen kuruluş, resmi olarak da Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu adıyla tescil edilmek ve Türkiye’yi uluslararası alanda temsil edebilmek için girişimlerini sürdürüyor. Yurt çapında teşkilatlanma çalışmalarını da tamamlamak üzere olan federasyon,  Türkiye’de profesyonel boksa resmi statü kazandırarak bu alandaki boşluğu doldurmak, ülkenin tanıtım ve ekonomisine katkıda bulunmak, diğer ülkelerle dostluk ilişkilerini pekiştirmek amaçlarını güdüyor.

Federasyon Başkan yardımcısı İbrahim Şirin, Karadeniz Manşet’e yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı.

“Türkiye’de profesyonel boks federasyonu olmadığı için boksörlerimiz yabancı ülkelerin lisansı ve bayrağı altında müsabakalara çıkıyorlardı. Bu ülkemiz adına büyük bir eksiklikti. Biz de bu eksikliği gidermek amacıyla yola koyulduk ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Federasyonumuzun adını resmi anlamda Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu olarak tescil ettirebilmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanımızın onayı gerekiyor. Onay gerçekleştikten sonra biz de artık profesyonel boks turnuvaları düzenleyebilecek, kendi boksörlerimize uluslararası organizasyonlarda kendi bayrağımız altında müsabaka yaptırabileceğiz. Bu şekilde ülkemizin tanıtımına, itibar ve gelir elde etmesine katkıda bulunmak istiyoruz"

 

 

Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu Hayrettin Dikkanoğlu İbrahim Şirin Erol Ceylan Bilgehan Demir Fırat Arslan Levent Çukur
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg