Pekşen: Projeler yapılmıyor

Trabzon ile ilgili yatırımlar konusunda hiç bir mesafe alınamadığını iddia eden Pekşen, AK Parti’ye yüklendi.

Pekşen: Projeler yapılmıyor
Pekşen: Projeler yapılmıyor Admin
Advert

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, dün il Başkanı Turgay Güngör ve Ortahisar İlçe Başkanı Av. Recep Arslantürk ile il binasında basın toplantısı düzenledi. Partililerin de yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Pekşen, AK Parti tarafından seçim öncesi Trabzon’a vaat edilen projeleri gündeme taşıdı. Seçimden bu yana geçen sürede projelerle ilgili hiçbir mesafe alınamadığını iddia eden Pekşen, iktidar partisi yetkililerini yalancılıkla suçladı. Erzincan-Trabzon Demiryolu Projesi’nden Yatırım Adası’na, Güney Çevre Yolu’na kadar bütün projelerde hiçbir gelişme olmadığını iddia eden Pekşen, “AKP’nin bu kente hayra alamet hiçbir işi yoktur.” dedi. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, konuşmasına Trabzonspor ile başladı. Pekşen, “Ne diyor Trabzonspor? Hakemler bizim hukukumuzu gasp ediyor. Bir birlerini biliyorlar. O zaman çıksın, Trabzonspor Kulüp Başkanı o MHK’de Trabzonspor’un hukukunu gasp eden AKP’lilere gerekeni söylesin, biz de arkasında duracağız.” dedi.

1 HAZİRAN’DA AKYAZI STADI’NIN ÖNÜNDEYİZ

Pekşen, “Dün Enerji Bakanı diyor ki ‘Akyazı’da devam eden stadın inşaatını inşallah önümüzdeki sezona yetiştireceğiz.’ Bize ne söz verdiler? 1 Haziran’da CHP örgütü olarak stadın önündeyiz. Bunlar hiçbir şey yapamazlar. Sürekli yalan söylüyorlar. Haziranda o yalanı yüzlerine vuracağız. O stat bitmezse emin olan hiçbir AKP’li bu şehirde yüzlerinize bakamayacak.” diye konuştu. Pekşen, konuşmasında ana başlıklarıyla şu ifadelere yer verdi:

TRABZON NEREDE?.. HANİ TURİZM KENTİYDİ?

“Ne yapacaklar? Devlet, turizme katkı sağlayacak. Güzel, iyi aman ne güzel. Nasıl da Türkiye’de turizm gelişti? Burada da dünyanın her yerinde yapılanlar yapılacak. Altyapıya destek sağlanacak. Arsa desteği, gümrük muafiyetleri, KDV indirimi, sosyal güvenlik indirimi, faiz desteği gibi. Bunları bekliyoruz. Ne çıktı? Hiçbir şey çıkmadı içerisinden. Çıktık parlamentoda teklif verdik. Türkiye bu sorunu ilk defa yaşamıyor. İlk defa sizin vizyonsuzluğunuzla Türkiye’nin 5 önemli sektöründen birisi çakılıyor. Turizm. Bir kararname yayınladılar. Antalya’ya, Bodrum’a, Dalaman’a, İzmir’e turist uçakları gelirse onlara uçak başına 6 bin dolar yakıt desteği verilecek. Trabzon nerede? Hani Trabzon turizm kentiydi? Geldiniz bir sürü palavra söylediniz. Hani nerede? Trabzon’daki turizmcilerin niye sesi çıkmıyor? Hiçbiri ağzını açmıyor. Niye, kimden korkuyorlar? Bu ülkeyi kuran partiyiz. Korkuyorsanız bize gelin. Korkudan hiç birinin sesi çıkmıyor. Oteller bomboş. Yazın Araplar gelecek. 2 ay Araplar gelecek sonrası malum.”

YATIRIM ADASI SEÇİMLERDEN SONRA YATTI

“Bilim ve Sanayi Bakanı’nın Plan Bütçe Komisyonu’na 2016 yılında ve ondan sonraki yıllarda yapacaklarını anlatan kitabı elimde. Seçimlerde yatırım adasıyla uğraştık. Yatırım adasıyla ilgili ne yapmak gerekiyor? Bununla ilgili yasal düzenleme yapmak gerekiyor. Sonra yatırım planlaması yapıp bunu devletin kabul etmesi gerekiyor. O plana ilişkin hazırlık sürecinin başlaması gerekiyor. Bütçeye bununla ilgili ödeneğin konulması gerekiyor. Tek satır o kitapta yatırım adası yok. Yatırım adası seçimlerden sonra yatmış demek ki... Ortada ne yatırım adası var ne de onun gerçekleşebileceğine ilişkin bir emare. O yatırım adasını onların eline kimin verdiğini biliyorum. Onun da çıtı çıkmıyor. Çıkması için birazcık emare olması gerek. Olmayınca o da deve kuşuna döndü. Kafa kumda. Bugün yalan söylersin, sandıkta insanları kandırırsın ama biz senin yüzüne o yalanı çatır çatır çakarız. Yatırım adası yalanı da bitti.”

ERZİNCAN DEMİRYOLU HİKÂYEYMİŞ

“Erzincan’dan Trabzon’a Demiryolu Projesi ne oldu? Bakanların yüzüne sordum. Ne oldu dedim. Hâlâ yüzü kızarıyor. Beni görünce boncuk boncuk terliyor. Terletmeye devam edeceğim onları. O bakanları Trabzon’a geldiklerinde burada siyaseten söylediklerini parlamentoda yakalarına yapışıp hesabını soracağımı bildikleri için bundan sonra kimse Trabzonluya yalan söyleyemeyecek. Benim bukalemun siyaseti yapmak gibi bir niyetim yok. Dimdik yürüyerek siyaset yapacağız. Yalan da söylemeyeceğiz, aldatmayacağız, kıvırmayacağız. Dimdik açık sözlü olacağız. Demek ki Erzincan’dan hızlı tren palavrası Trabzon’dan oy almaya ilişkin başka bir hikâyeymiş.”

35 MAHALLEYE İÇİLMEZ SUYU İÇİRİYORLAR

“Bakana dedim ki bu Karakaya İçme Suyu ile ilgili bir durum var mı? Ben size yazılı olarak cevap vereyim dedi. Ama şunu Büyükşehir Belediye Başkanı teyit ediyor. ‘Evet, yağmur yağdığında, bu 35 mahalledeki insanlarımız içilemez suyu içmek zorunda kalıyorlar.’ Sen buna arlanmadan bir de fatura gönderiyorsun. Dünyada ancak bu Temel fıkralarında olur deme yeri burası. Bu 35 mahallemizde oturan insanlar bize oy vermedi. Ama bilsinler ki biz doğruları söylemeye devam edeceğiz.”

TRABZONLUNUN ÖMRÜ BU SULARDAN DOLAYI KISA

“Niye bu kadar hastane var bu kentte? Dünyada bu kadar nüfusa sahip bu kadar hastanesi olan kent bilmiyorum. Yok efendim burası merkez şehirmiş, civar illerden geliyormuş. Bu şehrin yaşam ortalamasına bakın. Dünya endekslerinin altında. O yönde yaptığım çalışmanın sonuçlarını açıklayacağım. Bunun en temel sebeplerinden biri su kaynakları. Atasu’da durum ne? Atasu’nun etrafında evler var. O evlerin foseptikleri nereye akıyor? Bu utanç size yeter. Bir profesör var. Orman Bakanı... Nereye gidiyor bu evsel atıklar dedim. Cevap veremedi. Yazıklar olsun. Bu zat Trabzon’a geliyor. Gazetelerimiz manşet atıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Trabzon’a müjdeyle geldi. Senin müjden batsın.”

GÜNEY ÇEVRE YOLU-KANUNİ BULVARI

“Dedik ki ‘Sayın Bakan’ım, siz bu Güney Çevre Yolu’nu iptal ettiniz ama siz bunu vaat ettiniz.’ Ulaştırma Bakanlığının bütçesine baktık orada böyle bir yatırım yok. Buralara para bulamıyorsunuz. Yeşil Yolsuzluğa el birliği sarılmışsınız. Ama Danıştay ne kadar doğru söylediğimizi, Yeşil Yol’un büyük bir yolsuzluk senaryosu olduğunu söyledi. Kanuni Bulvarı ile ilgili 2016 yılında tamamlanacağına ilişkin herhangi bir emare yok. Yollara ilişkin AKP’nin bir vizyon planı yok.”

YAYLALARDAKİ TAPULU ARAZİLER

“Tapulu arazilerle ilgili yaylalardaki evlere el koydular haberiniz yok. Neymiş, yayladaki evlere el koymuşlar. ‘Yapılacak evlerin kim olduğuna bakmadan yıkarız.’ diyor Sayın Soylu. Oralarda onları yapanlar da onların seçmeni. Biz CHP olarak herkes için varız. Onu da gündeme getirdik. Tapulu arazileri İnsan Hakları Mahkemesi karara bağlamış. Tapulu arazileri ver ya da parasını ver. Bakana bizzat sordum. Yazılı cevap vereceğim dedi. Hiç merak etmeyin, yakalarını bırakmayacağım.”

KARADENİZ BÖLGESİ’NDE GÖÇÜ DURDURACAK ATILIM

“Uzun süredir söylüyorum. Karadeniz Bölgesi’nde göçü durduracak, istihdamı arttıracak özellikle fındık sanayiinde yatırım planlamasının yapılması gerektiğini. Bu konudaki çalışmalara bir kısım AKP’li milletvekillerinden olağanüstü destek gelmeye başladı. Trabzon hariç. Karadeniz Bölgesi’nden birçok ilin AKP’li milletvekili kimisi ziyaret ederek, kimisi telefon açarak destek verdi. Bunanla ilgili bir kanun hazırlığı startını verdik. Bu yatırım planlamasını da Ekonomi Bakanlığının önüne koyacağım. Karadeniz Bölgesi’nde fındığın tam teşvik kapsamına alınması için gerekli hazırlık sürecini tamamlayıp oraya getireceğim. Bölgedeki kanser artışlarında önemli bir artış var. Buna ilişkin de onkoloji tedavisinde ön görülmesi gereken altyapı geliştirmelerinde bu bölgede planlamadığını Sağlık Bakanlığı bütçesi açısından söyleyeyim.”

günebakış - Gökhan DİHKAN

Trabzon CHP Haluk Pekşen Trabzonspor Akyazı Demiryolu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg