Tonya'nın Uzungöl'ü yolda

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan Tonya’ya büyük müjde. Kalınçam ve Kadıralak’a yapılması planlanan gölet projeleri 2016 yatırım programına alınması ilçeyi sevince boğdu.

Tonya'nın Uzungöl'ü yolda
Tonya'nın Uzungöl'ü yolda Admin
Advert

Trabzon’un turizm vizyonu çerçevesinde değerlendirilen, “7 yeni Uzungöl” hedefinin ilki Tonya’da hayat bulacak. Tonya’nın tabiat harikası olarak bilinen Kalınçam bölgesinde yapılacak olan göl projesiyle ilçe turizme açılacak. Göl projesinin yapımını Orman ve Su İşleri Bakanlığı üstlenirken, Bakan Veysel Eroğlu, gerek Kalınçam gerekse Kadıralak gölet projelerini 2016 yatırım programına aldıklarını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Tonyalılara müjdeyi Milletvekili Salih Cora verdi. Cora, “Yaptığımız girişimler sonucu Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı’mız Veysel Eroğlu ilçemize müjdeleri peş peşe sıraladı ve Tonya ilçemizin Kalınçam Mahallesi ve Kadıralak Yaylası’na gölet, Folderesi’nin ıslahı ile üç köprünün yapımı 2016 yatırım programına alındığı müjdesini verdi. Projeleri hazır. İnşallah bu yıl içerisinde çalışmalara başlanılacak. Bu konudaki iyi niyeti, gayreti, samimiyeti, iş bitiriciliği nedeniyle Sayın Bakan’ımıza ve bürokratlarına teşekkür ediyorum. Bu projelerin hem Tonya ilçemize hem Büyükliman Bölgesi’ne hem de Trabzon’umuza hayır olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

günebakış - Hasan BAHADIR

 

Tonya Kalınçam Kadıralak Uzungöl Veysel Eroğlu Salih Cora
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg