Cora: Yayla evlerini turizme kazandıracağız

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, Şalpazarı’nda esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Cora: Yayla evlerini turizme kazandıracağız
Cora: Yayla evlerini turizme kazandıracağız Admin
Advert

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, Şalpazarı’nda esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Milletvekili Salih Cora, Şalpazarı’nda İlçe Başkanı Murat Topkara, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Şalpazarı’nda ilk olarak esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Milletvekili Salih Cora, daha sonra Kaymakam Cafer Sönmez’i de makamında ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam Sönmez, yaylalara ev yapımının yasaklanmasının isabetli bir uygulama olduğunu belirterek, “Yaylaya ev yaparak yer kapma peşinde olanlar aslında çocuklarımızın geleceklerini çaldıklarını bilmeliler.” diye konuştu.

AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Murat Topkara ise Şalpazarı’na mutlaka meslek yüksekokulu kazandırmak istediklerini, bunun da en çok tercih edilen ve mezunları iş bulan sağlık meslek yüksekokulu olmasını düşündüklerini söyledi. Topkara, “Burada açılacak sağlık meslek yüksekokuluna Türkiye’nin her tarafından öğrenci gelir. Öncelikle bu alan üzerinde bir okulu ilçemize kazandırmak ana hedefimiz.” diye konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora da yaylalarda yeni inşaatlara izin vermeyeceklerini, Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz’e ve özellikle de Uzungöl’den sonra Trabzon’un batı tarafındaki yaylalara doğru yoğun bir Arap turist akını beklendiğini, bunun için de mevcut yayla evleriyle ilgili yasal düzenleme yapacaklarını söyledi. Milletvekili Cora, “Gurbette yaşayan hemşehrilerimiz yaylalara güzel evler yaptılar. Bunları yıktırmak yerine, pansiyon gibi kullanılacak şekilde resmileştirmek istiyoruz. Ev sahipleri evlerini kendi kullanmadığı dönemlerde turistlere kiralayarak gelir elde edecekler. Böylece bölgede turizm gelişirken, vatandaşlarımıza da kazanç kapısı açılacak.” diye konuştu.

günebakış - Hasan BAHADIR 

Ak Parti Salih Cora Şalpazarı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg