Hep birlikte başaracağız

Teknik Direktör Karaman, “Kimse bizi hedeflerimizden alıkoyamaz" dedi.

Hep birlikte başaracağız
Hep birlikte başaracağız Admin
Advert

KARAMSARLIK YOK

Süper Lig'in ikinci devresine üst üste aldığı yenilgilerle başlayan Çaykur Rizespor, ara transfer döneminde özellikle orta sahaya alacağı 10 numara ile kadrosunu güçlendirip çıkışa geçmeyi planlıyordu. Ara transfer döneminde bir çok ismin gündemine gelmesine rağmen bir türlü transferi gerçekleştiremeyen Rizespor, 10 numara pozisyonu için transfer yapamadı. Bu durum teknik direktör Hikmet Karaman'ın moral ve planlarını bozdu ama karamsarlığa yol açmadı. Aksine Teknik ekip ve oyuncuların birlik ve beraberlik içinde daha da kenetlenmesine neden oldu. Özellikle Türkiye kupasında çeyrek finale kalınması ve rakibin de Başakşehir olması Hikmet Karaman'ı oldukça mutlu etti ve gelecek için umutlandırdı.

ÇIKIŞA GEÇECEĞİZ

Pazar günü ara transfer döneminde 13 oyuncu transfer eden Eskişehirspor'u ağırlayacak olan ve hazırlıklarını sürdüren Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman, dün yapılan antrenmandan önce Mehmet Cengiz tesislerinde oyuncuları ile 45 dakika süren özel bir toplantı yaptı. Teknik kadro ve futbolcuların karılıklı konuşmalar yaptıkları toplantıda oyuncularını kutlayan ve teşekkür eden tecrübeli çalıştırıcı, "İstediğim transferleri yapamadık, ama bu durumun bizi etkilemesine izin veremeyiz. Kupada çeyrek final oynayacağız ve devamını getireceğiz. Lig' de yeniden çıkışa geçeceğiz. Kimse bizi hedeflerimizden alıkoyamaz. Ben hepinize güveniyorum ve üzerinize düşen görevleri yapmanızı bekliyorum" dedi.

Savunmada rekabet var

Çaykur Rizespor'da en büyük rekabet artık savunmada yaşanacak. Yeşilmavili takımın ara dönemde Sivasspor'dan yaptığı tek transfer olan Ümit Kurt'un gelmesiyle birlikte defansta forma savaşı en üst düzeye çıkmaya başladı. Sezon başından itibaren defansın göbeği ile birlikte sağında solunda sürekli alternatifler deneyen Hikmet Karaman, bu mevkideki alternatif sayısı artması futbolcuları da rekabete soktu. Karaman, özellikle kupa maçlarında defansın sağında Sercan'a dahi görev verdi. Ümit'in gelmesiyle birlikte özellikle stoper de Viera, Oboabona, Ertuğrul ve Ümit arasında müthiş bir forma savaşı yaşanacak ve bu mücadeleden karlı çıkacak Rizespor olacak.

Kıran kırana idman

Çaykur Rizespor Pazar günü sahasında Eskişehirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla devam etti. Teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde Mehmet Cengiz tesislerinde koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan idman 5'e 2 top kapma çalışması ile devam etti. Ardından yapılan taktik çalışmasında Hikmet Karaman oyuncularını sık sık uyarıp daha dikkatli olmalarını istedi. Yeşil-Mavililer antrenmanı Eskişehirspor maçının provasını yaptığı çift kale maç ile tamamladı. Adeta kıran kırana geçen çift kale maçta Karaman'ın oyunu sık sık durdurması dikkat çekti.

Final oynamak istiyorum

Sezon başından beri adı başta Galatasaray ile devre arasın dada Çin takımları ile anılan Leonard Kweuke Çaykur Rizespor'un kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Sakatlığı geçip takımla birlikte çalışmaya başlayan ve Eskişehir karşılaşmasında oynayıp oynayamayacağı maç günü belli olacak olan Kweuke şunları söyledi. Gençlerbirliği maçında çok şansız bir sakatlık yaşadım. Sakatlığım geçti. Kendimi iyi hissediyorum" dedi. Kendini yeniden göstermek istediğinin altını çizen Kweuke, "Transfer dönemi sona erdi. Bu sürede ismim bir çok kulüple anıldı ama bu beni etkilemedi. Ben sadece işime bakarım. Rize'yi seviyorum ve burada çok mutluyum" dedi. Yeşil-mavili takımın başarılı forvet oyuncusu Türkiye kupasında final oynamak istediklerini belirterek iddialı konuştu: "Final oynamak en büyük isteğim. Takım olarak o noktaya gelebileceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Sezonun en önemli maçı

Ç.Rizespor yönetim kurulu üyesi Erdoğan, Eskişehir maçı öncesi konuştu;

Çaykur Rizespor'un yönetim kurulu üyesi Mehmet Erdoğan, Eskişehirspor ile oynayacakları maçın sezonun en önemli maçı olacağını söyledi. Lig'in ikinci yarısına kötü bir başlangıç yaptıklarını belirten Erdoğan, "Lig'e iyi başlamadık ama Türkiye kupasında çeyrek final oynayacağız. Bu da takıma büyük bir moral kazandırdı. Lig'in 20 haftasında sahamızda Eskişehirspor ile karşı karşıya geleceğiz. Belki de bu yılın en önemli maçını oynayacağız. Takımda iyi bir gidiş var. Ama kimsenin elinde sihirli değnek yok. Bizim sihirli değneğimiz futbolcularımız ve taraftarımız. Futbolcular sahada, taraftarımız da tribünde görevlerini yapıp Rizespor'u hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız" dedi. Mehmet Erdoğan, sezon başından itibaren tribünlerin boş kalmasının camiaya yakışmadığını ifade ederek, "Rizespor bu şehrin takımı. Tek isteğimiz bu zor dönemlerde taraftarımız tribünde takımlarını en iyi şekilde desteklesinler" dedi.

günebakış - Alihan TELATAR

 

Rizespor Hikmet Karaman Kweuke
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg