Eren ve Kweuke kalacak!

ÇAYKUR Rizespor yöneticisi Ömer Ofluoğlu, transferde adları sıkça anılan Eren ve Kweuke konusunda net konuştu.

Eren ve Kweuke kalacak!
Eren ve Kweuke kalacak! Admin
Advert

Süper Lig'de sezonun ilk yarısının sona ermesinin ardından Yeşil-Mavililer ara transfer dönemi için çalışmalara hız verdi. Teknik direktör Hikmet Karaman’ın takıma kazandırılmasını istediği isimleri belirleyip bildirmesinin ardından harekete geçen yönetim görüşmelerini sürdürüyor. Transferlerle ilgili konuşan Rizespor'un yönetim kurulu üyesi Ömer Ofluoğlu, hem alınacak hem de transferde en çok ismi geçen Eren Albayrak ve Leonard Kweuke ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Transfer komitesinin Eren ile görüşmelere devam ettiğinin altını çizen Ofluoğlu, "Eren ile bir sıkıntımız yok. Eren bizden daha büyük bir kulüp olursa orayı düşünür. Bizim evladımız gibi. Sözleşmesini uzatacağız" dedi. Leonard Kweuke'nin ise sözleşmesinin devam ettiğini ifade eden Ömer Ofluoğlu, "Kweuke'nin sözleşmesi 2017 yılında bitecek. Çok ciddi teklifler gelirse bu futboldur alırsın da satarsın da. Şuanda bizim masaya oturacağımız bir teklif yok. Bir futbolcuyu aldığın gibi satmalısın da. Devre arasında bir teklif gelirse bu gelen teklifin miktarına bağlıdır. Bu öyle bir rakam olur ki kulübü çok farklı şekle sokar. O zaman değerlendirilebilir. Ama sıradan bir teklife göndermeyiz. Kweuke'nin değeri 15 milyon Euro'dur. Gerçek değeri budur. Bu rakam verilir ya da verilmez ama değeri budur" diye konuştu. Ofluoğlu, dış transferde yol haritasının belirlendiğini, Hikmet hocanın istediği oyuncuları alacaklarını da sözlerine ekledi.

En istikrarlısı Itandje

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 24 puanla 8. sırada tamamlayan Çaykur Rizespor'da, en fazla forma giyen isim kaleci Charles Itandje oldu. İlk yarıda 17 maçta Yeşil-Mavili ekipte 21 farklı futbolcu görev alırken Kamerunlu kaleci Itandje tüm karşılaşmalarda forma giydi ve bin 530 dakika sahada kaldı. Itandje, bu maçlarda kalesinde 22 gole engel olamadı. Yeşilmavili ekipte Charles Itandje'ı, bin 440 dakika ile 16 maçta 90 dakika sahada kalan defans oyuncusu Godfrey Oboabona takip etti. Oboabona, sadece Osmanlıspor karşılaşmasında sarı kart cezası nedeniyle forma giyememişti. Çaykur Rizespor'un gol umudu Kweuke ise ilk yarıda 9 gol atma başarısı gösterirken bin 438 dakika oynadı. Kweuke, Trabzonspor maçının son 2 dakikasında oyundan alınırken Medipol Başakşehir karşılaşmasında sarı kart cezalısı olması nedeniyle forma giyemedi. Kaleciler Gökhan Akkan ile Mert Kuleli. Cumali Bişi ile genç oyuncu Muhammet Emin Balcılar ise ilk yarıda forma şansı bulamadı. Gürcü oyuncu Nika Dzamalidze 13, Ümit Korkmaz ise 23 dakika ile en az süre alan oyuncular oldu.

Rize’de parladılar

Sezon başında takım kaptanı Kıvanç Karakaş'ın Çaykur Rizespor ile yollarını ayırmasının ardından bir anda kendini ilk 11'de bulan 21 yaşındaki Robin Yalçın, ligde ilk yarıda 14 maça çıkarken bin 100 dakika sahada kaldı. Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın, Robin Yalçın'ı oyun içerisinde zaman zaman ön libero pozisyonu dışında sağ bek ve stoper mevkisinde de oynatması dikkati çekti. Robin Yalçın'ın yanı sıra Bursaspor'dan kiralık olarak kadroya dahil edilen 18 yaşındaki stoper Ertuğrul Ersoy da ilk yarının son haftalarında dikkatleri üzerine topladı. Fildişi Sahilli oyuncu Viera'nın sakatlanmasının ardından formayı alan genç stoper, 5 maçta 450 dakika görev yaptı.

Atmaca taraftarıyla kucaklaştı

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 24 puan ile 8. sırada tamamlayan, sahasında oynadığı 9 maçta ise 15 puan toplama başarısı gösteren Çaykur Rizespor'un tribünlerindeki taraftar sayısı geçen sezonun aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 50 arttı. İç saha maçlarını 15 bin 485 seyirci kapasiteli Çaykur Didi Stadı'nda oynayan Yeşil-Mavililer, ligin 17 haftalık ilk devresinde sahasındaki 9 karşılaşmada toplam 30 bin 446 biletli seyirciyi tribünlere çekebildi. Geçen sezon ise aynı sürede toplam seyirci sayısı 16 bin 924'te kalmıştı.

Karadeniz ekibinin taraftarları, tribünlerini en fazla ligin 2. haftasında 1-1 berabere tamamlanan Fenerbahçe maçında doldurdu. Bu karşılaşmada Yeşil-Mavililere 5 bin 412 biletli futbolsever destek verdi. Ligin 11. haftasında oynanan ve son dakikada atılan gollerle ev sahibi ekibin 4-3 kazandığı Galatasaray maçını ise 3 bin 340 kişi izleyerek takımlarına destek verdi.

Çaykur Rizespor'un bu sezon en az seyirci çektiği karşılaşma ise 5-1 gibi farklı bir skorla kazanılan Antalyaspor maçı oldu. Bu karşılaşmayı tribünlerde 2 bin 196 taraftar izledi. Geçen sezonun ilk yarısında ise sahasında 8 lig maçına çıkan Çaykur Rizespor'u 16 bin 924 taraftar izlemişti. Geçen sezonun ilk yarısında sahasındaki maçlarda ortalama 2 bin 116 taraftara oynayan yeşil-mavililer, bu sezon ise maç başına 3 bin 383 taraftara oynadı.

Yeşil-Mavili ekibin Ziraat Türkiye Kupası'nda sahasında çıktığı üç karşılaşmanın ise toplam seyirci sayısı 626'da kaldı. Kupada, Adliyespor maçında 123, Orhangazispor karşılaşmasında 173, Bucaspor mücadelesinde ise 330 kişi tribünlerden takımına destek verdi. Yeşil-Mavili ekibin geçen sezon oynadığı üç kupa maçında ise bin 26 taraftar tribünde yerini almıştı.

Kaynak: günebakış - Alihan TELATAR

ÇAYKUR Rizespor Ömer Ofluoğlu Eren Kweuke Transfer
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg