Soğanlı-2 geçidi ulaşıma açıldı

Çaykara’daki 7 Göller bölgesine ulaşım sonunda sağlandı.

Soğanlı-2 geçidi ulaşıma açıldı
Soğanlı-2 geçidi ulaşıma açıldı Admin
Advert

Uzungöl'e gelen turistlerin en yoğun olarak ziyaret ettikleri 7 göller bölgesinin devamı olan ve Soğanlı-2 geçidi olarak bilinen Bayburt bağlantı yolu ulaşıma açıldı.

Türkiye ve dünyanın dört bir köşesinden yerli ve yabancı turistlerin yaz sezonunda her gün ortalama 8 bin aracı ile geldiği Uzungöl’de her iki turistten birinin mutlaka görmek istediği Haldizen Deresi Vadisi üzerinde, Uzungöl’e yaklaşık 10 ile 20 km uzaklıkta olan dağların yüksekliklerinde yer alan 10 kadar irili ufaklı doğa harikası göllerin devamı olan Uzungöl’ü Bayburt’a bağlayan yol, Çaykara Belediyesinin yoğun çalışması sonucu ulaşıma açıldı.

Her yıl yoğun olarak yağan kar nedeniyle oluşan büyük kar kütleleri yolun kapanmasına neden oluyor. Daha önce Demirkapı-Balıklıgöl ile Aygır Gölü arasındaki yol açılmıştı. Devamı olan 3050 rakımlı Soğanlı-2 geçidi olarak adlandırılan Bayburt ili arasındaki bağlantıyı sağlayan yol, Çaykara Belediyesinin çalışmaları sonucu bu yıl erken açıldı. Özellikle Arap turistler yazın ortasında bu karları görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Karların geç erimesi dolayısıyla bu vadinin yeşilliği hiç kaybolmuyor. Gelen Arap turistler özellikle Balıklıgöl'ü gördükten sonra Aygır Gölü’ne, oradan da dağların tepesinden Bayburt Ovası’nı gördükten sonra ikamet ettikleri Uzungöl’e geri dönüyor. Yerli turistler de sisli ve dumanlı havalarda dağın arkasına geçip bir süre güneşlendikten sonra dönüyor. Sis ve duman dağın arkasına geçmiyor. Aynı anda sisli bir ortamdan güneşli bir ortama geçmek de mümkün oluyor.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon.Çaykara Uzungöl Haldizen Vadisi Demirkapı Balıklıgöl
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg