Sezon sonu korku yaşamaktan bıktık

Rizespor'un eski başkanı, Rizespor A.Ş' nin kurucusu Hasan Kemal Yardımcı, Başkan Metin Kalkavan'dan teknik direktör Hikmet Karaman'a, taraftardan transfere kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Sezon sonu korku yaşamaktan bıktık
Sezon sonu korku yaşamaktan bıktık Admin
Advert

Yardımcı, her sezon ligin sonuna doğru rakip takımların aldığı neticeleri takip etmekten yorulduklarını belirterek “Her zaman papaz pilav yemez, geçen sezon yapılan transferler tam anlamıyla fiyasko çıktı. Bu sezon yapılacak transferlerde kalite ön plana çıkması şart, Allah aşkına bir sezonda rahat bir sezon geçirelim. Üç yıl kümede kalma üzerine mücadele ettik. Burada bir eksiklik, düzeltilmesi gerekenler belli unsurlar var. Bunlar sırasıyla, yönetim kurullumuzun, teknik kadronun, taraftarın ve Rize şehrinin yapması gerekenler diye başlıklara ayırabiliriz” dedi.

Yardımcı sözlerine şöyle devam etti "'Rizespor son iki haftada kümede kaldı' sözlerini artık dilimizden düşürelim. Bu bir başarı değil, bu sene düşmedi, seneye düşecek. Artık benim kalbim dayanmıyor. Geçen sezonun son haftalarında Rizespor'un maçlarını izleyemedim. Bizi ilgilendiren rakip takımların karşılaşmalarını izledim. Allah'tan rakipler kötüydü de bize yardım ettiler. Artık bunu aşmamız lazım. Genel fotoğrafta bunlar var, ama acil olarak transferde kaliteli oyuncu almamız şart. Yani nokta atışı yapacaksınız, geçen sezon olduğu gibi bazı yabancı oyuncuları kim nasıl aldı? Niye aldı? Bu transfer politikası Rizespor için tutmadı ve tam bir fiyasko oldu” dedi.

3 yıl önce Süper Lig'e çıktıklarında teknik direktör Rıza Çalımbay'ın kurduğu takımla yollarına devam ettiklerini söyleyen Yardımcı, “Kweuke ve Eren sakatlanınca büyük sıkıntı yaşandı. İki oyuncunun eksikliğini bu kadar hissettirmek yanlış. Bir futbolcu bu kadar aranmamalıydı. Bir Rizespor gönüllüsü,sevdalısı olarak doğruları konuşmamız lazım. Gelecek sezon da sıkıntı yaşayarak maç izlemek istemiyoruz. Huzurlu maç izlemek istiyorum. Rizespor benim zamanımda Rize’den idari ediliyordu. Mali bütçe çok büyüdü ve bu olayı dışarı taşındı. Bu kader sadece Rizespor’un kader değil. Spor ekonomisi çok büyüdü. Bakıyoruz diğer takımlarda dışardan yönetiliyor. Trabzonspor’da aynı durumdan şikâyetçi” dedi.

Yardımcı son olarak ise şöyle konuştu; “Rizepor için Rize' deki sivil toplum örgütlerinin daha duyarlı olması gerektiğinin altın çizen Kemal Yardımcı, "İdeal seyirci sayısı 8 bin civarında. Başkan Metin Kalkavan, elinden geleni yapıyor. Başkanın yapamadığını Halim Mete ve diğerleri yapsın. Rize'deki yöneticilere daha aktif görevler verilsin. Rizespor taraftarı ile ilgili kopukluğu biraz da onlar gidersin. Rizespor’un ideal taraftar sayısı 8 bindir. Hedef bu olmalı. Bu da kaliteden geçiyor. Başarılı takım, başarılı futbolcudan geçer. Hikmet hoca bunu iyi akort eder ve sonuç da gelir. Hikmet Hoca'nın bence bu sezon transfer politikası sayısal olarak az, kalitesi iyi olan transferler etmesi gerekir. Yani kaliteye yönelmesi gerekiyor. Metin başkan döneminde mali açıdan sıkıntı yaşamadık. Bu da çok önemli. Geçen sezon yapılan ve tutmayan transferler hariç. Ligde bakıyoruz bir çok takım sıkıntı yaşıyor, burada yönetimi kutlamak gerekiyor." 

Kemal Yardımcı şöyle devam etti “Türk futbol kamuoyunda Çaykur Rizespor’un Süper lige yakıştığını; Bravo Rizespor taş gibi takım, süper ligin gerçek bir ekibi.Yeşil – mavili takım küçümsenmeden, son dakikaya kadar küme düşme tehlikesi yaşamayan bir takım oluşturulmasını yönetimden bekliyorum. Bizim tribünler 8 – 10 bin kişiye oynasın, Hikmet hoca transferde nokta atışlarını yapsın eksikleri kapasın. Başkan Metin Kalkavan' da transfere lazım olan ekonomiye oluştursun. Rizespor ne kadar iyi bir takım kurarsa o derece başarılı olur. Metin Kalkavan ve Hikmet Karaman'ın iyi oyuncular alacaklarına inanıyorum”

Günebakış - Alihan Telatar

Rizespor ÇAYKUR Hikmet Karaman
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg