Üniversite tarımı da şaha kaldıracak
Advert

Üniversite tarımı da şaha kaldıracak

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu ikinci devlet üniversitesinin tarımı da olumlu etkileyeceğini söyledi.

EKONOMİ - 2016-04-03 16:34:53

Trabzon’a ikinci devlet üniversitesi yapılması kararının YÖK tarafından alındığının açıklanmasının ardından açıklamada bulunan Eyüpoğlu, ikinci devlet üniversitesini sevinçle karşıladıklarını ifade etti.

Eyüpoğlu yakaladıkları bu motivasyonun Akçaabat’ta tarımı da şaha kaldıracağını belirterek ikinci devlet üniversitesinde açılacak bölümlerin bölge ihtiyacına cevap veren, kaliteli öğretimi ve öğretim üyelerini barındıran yurtdışıyla akredite bir üniversite olması gerektiğini söyledi. Eyüpoğlu, “Elbette ki kurulacak üniversitemizde doğa bilimleri ve ziraat fakültesi mutlaka olmalıdır. Ziraat Odası olarak uygulamaya koyacağımız tüm stratejik Hedeflerde bu fakültelerin kolaylaştırıcı etkisi olacaktır. Tarım ve hayvancılık alanlarında yüksek lisans programları ve araştırma enstitülerinin olması Akçaabat’ın tarım ve hayvancılık çalışmalarına olumlu yönde etki edecek makûs talihi değiştirerek verimlilik kalite ve istihdam oranında büyük artışlar olacaktır. Elbette ki çalışmalarımızın tamamı Akçaabatlı çiftçi kardeşlerimin desteklemeleriyle gerçekleştirilecektir.” dedi.

günebakış - Berkant PARLAK

DİĞER HABERLER