Tahsin Usta: Fındık Fiyatı En Az 29.75 TL Olmalıdır
Advert

Tahsin Usta: Fındık Fiyatı En Az 29.75 TL Olmalıdır

Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu Başkanı Tahsin Usta, 2021 yılı ürünü fındığı için oluşması gereken taban fiyatın en az 29.75 lira olması gerektiğini söyledi.

EKONOMİ - 2021-07-08 12:30:24

Usta'nın açıklaması şöyle:

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesinde kurulmuş olan “Trabzon Çarşıbaşı İlçesi Dernekleri Federasyonu” olarak İlçemizde bulunan Esnaf ve Ziraat Odaları ile birlikte, ilçemizde çiftçi kayıt belgesi olan 400 fındık üreticisi aile ile yaklaşan fındık hasadında talep edilen fiyatın belirlenmesi için bir araştırma yaptık.

Bulgu Araştırma firması ile bilgisayar destekli,  telefon görüşmesi (CATİ ) yöntemiyle yapılan araştırmada fındık üreticilerine fiyat beklentileri sorulmuştur.

Gübreleme, ilaçlama, çapalama, budama, ot temizliği, dip temizliği, hasat, işçilik, kurutma, patoz, pazarlama vb. gibi giderlerin yıllık enflasyon üzerinde artış gösterdiği tespit edilerek, fındıkçı ailelerin mağdur edilmemesi için, bu yılki fındık alım fiyatının kilogram başına en az 29.75 TL olması gerektiği sonucu ve talebi ortaya çıkmıştır.

2020 ve 2021 yılında Koronavirüs pandemisinin de etkisiyle ortaya çıkan ekonomik

koşulları da dikkate alındığında rakam çok uçuk bir rakam olmayıp aksine gayet normal bir fiyat beklentisidir. Üreticilerimiz de bunu talep etmektedir. Federasyon olarak da beklentimiz bu yöndedir.”

Yapmış olduğumuz araştırmanın, Türkiye’de fındıktan geçimini sağlayan 440 bin ailenin de görüşlerini yansıtacağı düşüncesi ile Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu olarak fındık fiyatının en az 29.75 TL olması gerektiği düşünce ve talebimizi kamuoyuyla saygıyla paylaşırız.

Tahsin Usta 

Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu Başkanı

DİĞER HABERLER