Bursa Uzungöl Derneği'nden 2. Sonbahar Şenliği
Advert

Bursa Uzungöl Derneği'nden 2. Sonbahar Şenliği

Bursa Uzungöl Derneği 2. Sonbahar Şenliği ve Konseri’ni organize etti.

SİVİL TOPLUM - 2019-09-20 17:52:31

 

Bursa Uzungöl Derneği 2. Sonbahar Şenliği ve Konseri’ni organize etti. Sivil toplumculuk alanında başarılı faaliyetler gerçekleştiren ve başta Bursa ve çevresindekiler olmak üzere ülke ve yurt dışında yaşayan Uzungöllülerle güçlü bir iletişime sahip olan derneğin etkinliği 15 Eylül 2019 Pazar günü Bursa Osmangazi Gündoğdu piknik alanında düzenlendi. Yoğun ilgiye mazhar olan etkinlik hakkında dernek yönetiminin haber metnini sizlere sunuyor, başarılı faaliyetlerinin devamını diliyoruz.

****

Başta Bursa ve çevresindeki hemşehrilerimiz olmak üzere neredeyse ülke genelinde ve yurt dışında yaşayan birçok hemşehrimizle çok iyi iletişim kurarak başarılı hizmetler yürüten Bursa Uzungöl Derneği, yeni bir başarılı organizasyona imza attı. 15 Eylül 2019 Pazar günü, Bursa Osmangazi Gündoğdu piknik alanında düzenlenen “2. Sonbahar Şenliği”, bu yıl da taraflı-tarafsız herkesin gönlünü fethetti. Sadece Uzungöl’lü ve Trabzonlu hemşehrilerimizin değil, Karadeniz İllerinden ve Türkiye’mizin muhtelif vilayetlerinden toplanıp gelen vatandaşımızın yoğun ilgi gösterdiği “2. Sonbahar Şenliğine” binlerce vatandaşımızın yanı sıra kamu kurumlarının, yerel yöneticilerin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, siyasi parti temsilcilerinin; bilim ve iş insanlarının ilgisi büyüktü.

Sponsorlarımıza ve Tedarikçilerimize Teşekkür Ediyoruz

Organizasyon Komitesinde Hikmet YAZICI, Oğuzhan SEZGİN, Mustafa ÇELİK, İrfan UÇAN, Alibey AYGÜN, Ahmet KURT, Mehmet Hilmi ACAR, Hakan SEZGİN ve Abdullah ÖZEN’in yer aldığı “2. Sonbahar Şenliği”nin Ana Sponsorları ÇAKIROĞULLARI Kereste ve Orman Ürünleri (İnegöl), Uzungöl Birlik Turizm AŞ, Uzungöl Turizmciler Derneği ve SARAL Kardeşler Arçelik Mağazaları olurken; Başta Uzungöl’lü iş insanlarımız olmak üzere Bursa, İnegöl ve Samsun’dan belli sayıda hemşehrimiz, Derneğimize sponsor olarak değerli katkılarını esirgemediler. Her birine ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer İlçe Belediyeleri, Derneğimize sağladıkları malzeme ve altyapı destekleri ile vatandaşlarımızın takdirini topladılar. 

Değerli Misafirlerimize Gönül Dolusu Teşekkür Ediyoruz

Gün boyu süren coşkulu “2. Sonbahar Şenliğine”, Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nuri UĞURLU’nun yanı sıra, Bursa Yıldırım İlçe Belediye Başkanı Oktay YILMAZ, İstanbul Mecidiyeköy Uzungöl Derneği Başkanı Sait ALBAYRAK, Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris AKYÜZ, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa TAHAN ve Bayram ÇİÇEK; Yenişehir Trabzonlular Derneği Başkanı İdris SAĞLAM ile Uzungöl’lü iş insanları Kâtip ve Yaşar KELEŞ, değerli katılımları ile onur verdiler.


Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz ÖZEN, İstanbul Şişli Nişantaşı Centermed İleri Görüntüleme Merkezi sahibi Dr. İrfan İNCE; Bursa Trabzon ve İlçeleri Dernek Başkanı İsmail ÇİFTÇİ ve yönetimi; Bursa Karadenizim FM Radyosunun sahibi Mehmet NEZOR, Gürsu Trabzonlular Derneği Başkanı Nizam BAŞKAN ve ekibi, Orhangazi Trabzonlular Derneği Başkanı Cemal KARAGÜZEL; Mustafakemalpaşa Trabzonlular Derneği Başkanı Murat ODABAŞ, Bursa Medical Park Hastanesi Başhekimi Ahmet ÇAKIR, Osmangazi Dikkaldırım Mahalle Muhtarı Mustafa ÖZDERYA ile çok sayıda saygıdeğer üye, hemşehri ve misafirlerimiz, kıymetli katılımları ile mutluluğumuzu paylaştılar.

Program Sunucusu “Karadeniz’in Harbi Kızı Emel”

Program sunuculuğunu  “Karadeniz’in Harbi Kızı” olarak ün yapmış, Bursa 101.9 Karadenizim FM Radyosun başarılı sunucusu Emel DEMİRAL’ın yaptığı “2. Sonbahar Şenliği”, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın coşkulu bir şekilde okunması ile başladı. Şenlikte bir açılış ve selamlama konuşması yapan Bursa Uzungöl Derneği Başkanı Hikmet YAZICI, etkinliğin maksat ve önemine işaret ederek birlik ve dayanışmanın vazgeçilmez olduğuna işaret etti. “Yaşadığımız hayatın insanı içine kapanık hale getirip bireyselleştirdiğinden” söz eden YAZICI, “bu tarz etkinliklerin birbirimize daha da yakınlaşmaya ve birbirimizle hemhal olmaya vesile olacağını” söyledi.

Şenliğin organizasyonunda fedakârca emeği geçen yönetim kurulu üyelerine, medya-bilgi işlem departmanına, gençlik ve kadın kollarına; şenliğe maddi ve manevi katkıda bulunan sponsorlarımıza, sanatçılara ve katılımları ile onur veren misafirlere teşekkür Ederek Dernek Yöneticileri ile birlikte misafirleri selamladı.

Trabzon derneklerini temsilen bir konuşma yapan Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nuri UĞURLU da, başarılı bir organizasyonla hemşerilerimizi bir araya getiren Bursa Uzungöl Derneği yöneticilerine ve misafirlerine teşekkür ederek bu güzel birlikteliğin devamını diledi.

Bursa Yıldırım İlçe Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise yaptığı konuşmada bu coşkulu ve anlamlı organizasyonda, Bursa Uzungöl Derneğinin misafirleri ile bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek kültürel değerlerin korunmasının önemine işaret etti.  

Trabzon ve Uzungöl videosu duygulandırdı

Bursa Uzungöl Derneği Medya-Bilgi İşlem Departmanı sorumluları Hakan SEZGİN ve Abdullah ÖZEN tarafından büyük bir titizlikle tasarlanıp derlenen Uzungöl ve Trabzon tanıtım videoları, alanı dolduran ve memleket hasreti çeken binlerce vatandaşımıza duygulu anlar yaşattı. Memleketimizin ve yöremizin tarihi-turistik mekânları ile örf ve kültürünün büyük bir ustalıkla işlendiği, izleyen herkesin kendisini ve çocukluğunu bulduğu videolar, sadece yöre insanının değil, her yaştan memleketimiz insanının mutlaka görüp seyretmesi gereken birer şaheser niteliğindeydi. Ayrıca yine Medya-Bilgi İşlem Departmanı tarafından büyük bir özenle hazırlanan ve Derneğimize maddi katkı sağlayan firmaların yer aldığı “Ana Sponsorlarımız ve Sponsorlarımız” adlı başarılı slayt sunumu da büyük beğeni topladı.

Şimdi söz sanatçıların, kemençenin, kavalın ve horonun

Yapılan konuşmaların ardından birbirinden ünlü ve başarılı sanatçılar sahne almaya başlayınca, alanı dolduran binlerce insanın coşkusu görülmeye değerdi.

Sırasıyla piyanist Mehmet İNAL, kaval sanatçısı Nurettin KAHVECİ, kemençe ve ses sanatçısı Nihat YILMAZ, misafir olarak etkinliğe katılan kaval sanatçısı Süleyman AĞIRMAN; ses sanatçıları Sinan SAMİ ile Onay ŞAHİN’in sahne aldığı etkinlikte binlerce kişi Karadeniz’in o keyifli kavalı, kemençesi ve türküleri eşliğinde gün boyunca horon oynadı.  Her biri kendi alanında çok başarılı oldukları sanatçıların Dernek yöneticilerine ve vatandaşlarımıza birer teşekkür konuşması da yaptıkları sahne performansında, özellikle sanatçı Onay ŞAHİN’in türküleri arasına sıkıştırdığı orijinal Çaykara fıkraları ise, alanı dolduran binlerce insanı kahkahaya boğdu.

Gün batımına kadar süren “2. Sonbahar Şenliği”, vatandaşlarımızın Dernek Yöneticilerine yönelik teşekkür,  takdir ve tebrikleri ile sona erdi.     

 

DİĞER HABERLER