Galyan Ligi'nde yeni sezon açıldı
Advert

Galyan Ligi'nde yeni sezon açıldı

İstanbul’da Gurbetçi Galyanlılar Platformu tarafından organize edilen Galyan Ligi’ nin 2019-2020 sezonu törenle başladı

SİVİL TOPLUM - 2019-09-14 12:38:02

İstanbul’da Gurbetçi Galyanlılar Platformu tarafından organize edilen Galyan Ligi’ nin 2019-2020 sezonu törenle başladı. Törene Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, ünlü sanatçı Adnan Yılmaz gibi isimlerin yanı sıra İstanbul’un uzak yakın semtlerinden gelen Galyanlılar katıldı.

Çetin Özdemir’in sunduğu program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Turnuvanın kura çekiminde her takım ismi için davetlilerden birine yaptırıldı, ilk kurayı da Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan çekti.

Kura çekiminden sonra Kont Adnan lakabıyla da bilinen Galyanlı ünlü sanatçı Adnan Yılmaz sahne aldı. Kendisi de Galyanlı olan Yılmaz, üstün performansıyla geceye büyük renk kattı.

Etkinlik eğlenceli yarışmalar ve ikramların ardından geçen yılın şampiyonu Gadurul Spor ile üçüncü olan Kuşçu FK takımları arasında yapılan dostluk maçıyla sona erdi.

Futbol bahane...

Organizasyonu düzenleyen Gurbetçi Galyanlılar Platformu adına konuşan Özcan Özdemir, Karadeniz Manşet’e özel yaptığı açıklamada organizasyon hakkında bilgiler verdi. İlk kez 2016’da düzenlediklerini ifade eden Özdemir, açıklamasına şöyle devam etti. “Başlangıçta Gurbetçi Galyanlıları bir araya getirmek amacıyla düzenlendi. ‘Futbol bahane, birlik-beraberlik şahane’ adı altında bu organizasyonu yapmaya başladık. Zaman içerisinde bize Galyan dışından da talepler geldi. Şu anda aramızda yine Galyan köyleri isimleriyle takımlar var, Galyan dışında da bir takım oynuyor. Onun dışında organizasyonumuza her yerden insan gelip seyirci olarak katılıyor. Birbirini tanımayan tanışıyor, gençlerde memleket aidiyeti güçleniyor. Olumlu tepkiler geldikçe biz de organizasyonu büyütmek durumunda kaldık. Geçen sezon 26 hafta sürmüştü, bu sezon 20 hafta yapmayı planlıyoruz. Maçlarımızı cuma akşamları bu tesiste yapıyoruz. Her hafta 100-200 kişi buraya geliyor, hem birbirleriyle tanışıyor hem futbol seyrediyor hem hoşça vakit geçiriyor. Büyüklerimizden destek gördükçe de hevesimiz daha çok artıyor. Özellikle bu organizasyon için kalkıp Maçka’dan gelen belediye başkanımız Koray Koçhan’a da ayrıca teşekkür ediyorum"

İstanbul'da 42 bin Maçkalı yaşıyor

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Bu güzelliğe geçen sene de katılmıştım. Birlik, beraberlik ve güzelliğiniz daim olsun. Maçka’nın nüfusu çok kalabalık ama Maçka’nın nüfuzu nüfusundan daha kuvvetlidir. Türkiye genelinde 140 bin civarında Maçkalı hemşehrimiz var. Bunun 40 bini Trabzon’da, kalanı gurbette yaşıyor. Sadece İstanbul’daki Maçka nüfusu 42 bin. Yani rahatlıkla bize İstanbul da Maçka diyebiliriz. Az önce de söylendiği gibi futbol bahane, asıl amaç birlik-beraberlik ve dostluğumuzu pekiştirmektir. Bu organizasyonu gerçekleştirenlere şükranlarımı sunuyorum.

Maçka M.Ö. 400 yıllarına kadar uzanan tarihi, kültürü ve sanatıyla, yetiştirdiği güzide insanlarıyla Türkiye’de tanınırlığı olan 20-30 ilçe arasındadır. Son yapılan bir araştırmaya göre ömrü uzatan 10 yerden bir tanesidir. Turnuvanın da centilmenlik ve kardeşlik içinde devam etmesini diliyor, şampiyon olacak takımı şimdiden tebrik ediyorum

Galyan Ligi toplam 20 hafta sürecek ve maçlar her hafta cuma akşamı Sancaktepe’de açılış töreninin düzenlendiği spor tesisinde yapılacak.

Karadeniz Manşet

 

 
DİĞER HABERLER