YKO İlk etkinliğini gerçekleştirdi
Advert

YKO İlk etkinliğini gerçekleştirdi

YKO Trabzonsporlular Birliği, ilk etkinliğini Ümraniye TrabzonPark tesislerinde gerçekleştirdi.

SİVİL TOPLUM - 2017-05-15 12:55:17

Haberin galerisi için tıklayın!

Henüz iki ay önce kurulmuş olan ve açık adı Yüreğini Koy Ortaya olan birliğin “1. Geleneksel Trabzon Şöleni” adı altında gerçekleştirdiği etkinliğe Trabzonspor camiasının renkli simalarından ve Mevlana lakabıyla anılan Şükrü Kuleyin, Milliyet Gazetesi yazarı Aksal Yavuz, Beşikdüzüspor Başkanı Çetin Eksert, Yomralılar Derneği Başkanı Şahin Çakır, Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri İbrahim Akın ve Trabzonsporlular katıldı. Etkinliğe ilerleyen saatlerde Trabzonspor Başkan Yardımcısı Coşkun Bülbül de geldi.

Misafirlere köfte-ekmek ve meşrubat ikram edilen etkinlikte katılımın düşük olması, herkesin katılabildiği samimi bir sohbet ortamının doğmasına sebebiyet verdiği için keyifleri kaçırmadı. Şükrü Kuleyin’in kendine özgü esprili üslubuyla sık sık dostu Aksal Yavuz’a takıldığı sohbette bol bol Trabzonspor konuşuldu.

Mikrofona davet edilen Şükrü Kuleyin, başka birkaç yerden daha davet edildiği halde özellikle bu etkinliğe geldiğini söyledikten sonra Trabzonspor’un son haftalarda aldığı kötü sonuçlar nedeniyle yönetime sitem etti. Özellikle Kayserispor maçındaki dostluk gösterilerinin aşırıya kaçtığını dile getiren Kuleyin, “Dostluk güzeldir, tamam ama ben Trabzonsporluyum ve takımımın hazırlık maçında bile kazanmasını isterim. Saha dışındaki dostluk başka şeydir, sahadaki mücadele başka. Rakip takımın attığı golü alkışlarken kendi futbolcusunu protesto etmek kabul edilebilir değildir” dedi.

Daha sonra söz verilen Aksal Yavuz da sık sık vurgu yaptığı Trabzonlu olmayan Trabzonsporlular konusuna değinerek, onların çok değerli olduklarını ve camia tarafından baş tacı edilmesi gerektiğini ifade etti. Yavuz, duygu yoğunluğu yüksek hikâyelerle örnekler vererek konunun öneminin altını çizdi.

YKO Trabzonsporlular Birliği Başkanı Abdulkadir Akyasan da Karadeniz Manşet’e özel açıklamalarda bulundu. Henüz çok yeni bir oluşum olduklarını ve ilk etkinliğin bütün dezavantajlarını yaşadıklarını söyleyen başkan, daha sonra şöyle devam etti. “Yine de güzel bir etkinlik oldu. TİAB yetkililerine bize bu imkânları sundukları için özellikle teşekkür ediyoruz. Hatalarımızı gördük. Sonraki etkinliklerimizde bunları değerlendirecek ve tekrarlamamak için çaba sarf edeceğiz. Trabzon ve Trabzonspor camiasına faydalı olmaya çalışacağız. Bundan sonraki ilk etkinlik olarak önümüzün Ramazan olması nedeniyle Trabzonspor camiasını bir araya getirecek bir iftar düşünüyoruz. Bizim oluşumun çoğu mensubu öğrenci olduğu için yazın herkes memleketine gidiyor. Dolayısıyla okullar açıldığında yeni etkinlikler planlayacağız. Çoğunluğumuz üniversite öğrencisi olmakla beraber YKO genel bir oluşumdur. Aramızda farklı yaş ve meslek gruplarından arkadaşlarımız da var. İsmimizde olduğu gibi Trabzonspor için yüreğini ortaya koyacak herkes bizimle beraber olabilir."

DİĞER HABERLER