Kendisine yakıştıramadık

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerini eleştirdi.

SİYASET - CHP - 2016-04-12 12:05:42

Advert

Güngör, “Sayın bakanın Genel Başkanımıza yönelik söylediği ve Trabzon kamuoyuna yansıyan düşüncelerini kendisine yakıştıramadığımızı öncelikle, ifade etmek istiyoruz” dedi.

Bakan Soylu’ya DP Genel Başkanı iken söylediği sözler üzerinden yüklenen Güngör, şunları söyledi: “Önce, hakaret edip sonra siyasette bir üslup arayışını önermek çelişkisini de anlamakta zorluk çekiyoruz. Sayın bakan ‘işi deliliğe vermek’ tanımlamasını ne anlam da kullandınız? Mecazi bir anlam mı yüklediniz, yoksa Genel Başkanımızı ‘deli’ olarak mı görüyorsunuz? Size Trabzon il başkanı olarak açık çek veriyorum. Biliyorsunuz ‘deli’ veya ‘psikolojik vaka’ vb. hastalıkların tespiti bilimsel verilere dayalı olarak, yetkili bilim adamlarınca belli merkezlerde yapılmaktadır. Gelin Genel başkanımız ve sizin siyasi liderlerinizin hepsini bu kurula hazır edelim. Onlar karar versin. Kimin ‘deli’ kimin ‘veli’ olduğuna… Sayın bakan, yağcılık yapa yapa hükümette iyi bir konum kaptın. Ama bu konumunu korumak için yağcılık yapmaya devam ediyorsun, anlaşılan. Sayın bakan her ne kadar siz unutmaya/unutturmaya çalışsanız da, Trabzon halkına sizin dünden bugüne gelen siyasi pozisyonunuzu hatırlatmakta yeniden fayda görüyoruz. Bizim genel başkanımızın zikzak ettiği hiçbir konum yoktur. Adamdır, adam.. Sen, DP Genel başkanı iken Bafra’da bugün arkasına sığınıp siyaset yaptığın zatı muhteremden ‘tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracaktın’ onun hesabını ver, millete. Sen, Şanlıurfa’da halka karşı Allah’ın yemini ile ‘hesap soracağım’ demiştin. Onun hesabını ver, millete. İstersen senin ağa babaların gelsin, Genel başkanımızın karşısına. Kim tutarlı, kim tutarsız görsün bu millet… Partililerinize ‘gaz’ vereceğim diye yüksek perdeden konuşmakla olmaz, bu işler. Saplanmış olduğunuz çamurdan çıkışınızı, CHP’ye ve Genel Başkanına saldırarak sağlamak istiyorsanız, yanılıyorsunuz.”

Günün Diğer Haberleri