Soylu iki yıl sabır istedi

Uzungöl’de sezon öncesi yapılan son turizm toplantısında konuşan Bakan Soylu,“Trabzon bir destinasyon merkezidir. Yayla evleri ile ilgili sabredin dedik. Birbiriyle bağlantılı projeler gerçekleştireceğiz. İki yıl sabredin, iki yıl sonra kaçak göçek olmayan binalar yapacağız. Bunu hazırlamakla mükellef olan biziz. İster kendiniz kalırsınız, ister pansiyon yaparsınız. Otantik mimarimize uygun binalar yapalım. Altın yumurtlayan tavuğu kendimiz kesmeyelim. Meseleleri takip edeceğim.” mesajı verdi.

Soylu iki yıl sabır istedi
Soylu iki yıl sabır istedi Admin
Advert

Trabzon’un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl’de bir otelde Turizm Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Turizm Değerlendirme Toplantısı’nda, “Yayla evleri ile ilgili sabredin dedik. Birbiriyle bağlantılı projeler gerçekleştireceğiz. İki yıl sabredin, iki yıl sonra kaçak göçek olmayan binalar yapacağız.” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Uzungöl’de Turizm Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Trabzon Valiliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün organize ettiği turizm değerlendirme toplantısına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora ile Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

VALİ ÖZ: TRABZON’DA TURİZMİ DAHA GENİŞ MEKÂNA YAYACAĞIZ

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Önceki toplantılarda stratejik hedeflerimizi belirledik. Bu toplantımızda da bu stratejik hedeflerimizi değerlendireceğiz. Önümüzdeki sürece ilişkin projelerimizi sizlerle paylaşacağız. Önümüzdeki turizm sezonuna hazırlık olarak bir bilgilendirme toplantısı olacak. Trabzon’da turizmi daha geniş mekâna yayma konusunda çalışmalarımız olacak.” dedi.

ETKİLİ KURUMLARIN TEMSİLCİLERİ SUNUM YAPTI

Vali Öz’ün açılış konuşmasının ardından Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü adına mimar Gülden Yenigün, Kültür Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, DSİ Bölge Müdürü Mahmut Berber, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, TKDK İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi sunum yaparak bölge adına turizm çalışmalarını anlattılar.

HANEFİ TOK: TURİSTLER MADENCİ FENERİ İLE GEZİYOR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Uzungöl'ün son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tok, Uzungöl’de yaşanan sıkıntıları anlatarak “Uzungöl’de biriken çamur söz konusu, bunun temizlenmesi gerekiyor. Bir diğer problem ise elektrik. Artık elektrik yeterli gelmiyor, sokak lambaları yanmıyor. Turistler madenci feneri ile geziyor. Biz artık bunları görmek, duymak istemiyoruz. Polemiğe girmek istemiyorum. Kapsamlı bir çalışma ile bu sorun çözülmeli, çünkü bu genel bir sorun. Uzungöl’de en büyük sorunumuz imar. Vatandaşlarımız hukuki anlamda mağdur. İmar dolayısıyla cezaevinde yatan vatandaşlar var. Bu sorun gittikçe büyüyor. Cezaların azaltılması konusunu takdirinize bırakıyorum. Dededen, babadan kalan arazilere sahip vatandaşlarımız çok mağdur. Bundan sonrası için kesinlikle imar izni vermeyeceğiz.” diye konuştu.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: BİNDİĞİMİZ DALI KESMEYELİM

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise turizmle alakalı şunları kaydetti: “Sizden bir isteğim var. Çok büyük bir sektör ve bu şehrin geleceği turizm. Turizm konusunda civar illerle tatlı bir rekabet var aramızda. Acenteler olarak memnuniyeti sağlayalım. Bütün esnafımız, fiyat farkı olmaksızın bize ne uyguluyorlarsa turistlere de o fiyatı uygulasınlar. Bindiğimiz dalı kesmeyelim, yoksa yürümeyecek bu iş. Hizmet sunumunda ücretlendirme işi çok büyük öneme sahip. Yakındığımız hususlar bunlar, bu bağlamda denetlemeleri artıracağız, hak edene ceza kesmekten de hiç çekinmeyeceğiz. Muhakkak aynı fiyatı uygulayalım ve bunu en büyük turizm hamlesi olarak görelim.”

SOYLU: İLK BAŞTA KONUŞTUKLARIMIZ YANLIŞ ANLAŞILDI

Bakan Soylu ise toplantıya katılım gösteren yetkili makamların temsilcilerini dinledikten sonra söz alarak, “Turizm sezonu öncesi yapılan son toplantıdayız. Ekim ayı başında ise ne yaptığımızı, neyi çözdüğümüzü ve neyi çözemediğimizi konuşacağız. Trabzon ve ilçelerimiz hakikaten doğa, tarih ve medeniyet olarak iç ve dış turizmin ilgisini çekebilecek düzeyde. Bu cazibeyi devam ettirebilecek çalışmayı ortaya koymamız gerekiyor. İlk başta konuştuklarımız biraz yanlış anlaşıldı ama düzeltmek adına müdahalede bulunmadım. Çünkü zamanı gelince sözümüzü söyleyeceğiz. Yayla evlerinden, atalarımızdan, dedelerimizden miras kalan her şeye sahip çıkan bir anlayış ortaya koymamız gerekir.” diye konuştu.

ALTIN YUMURTLAYAN TAVUĞU KESMEYELİM

Turizm önemli diyen Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Turizm fırsat dilimlerini iyi değerlendirmek gerekiyor. Trabzon bir destinasyon merkezidir. Yayla evleri ile ilgili sabredin dedik. Birbiriyle bağlantılı projeler gerçekleştireceğiz. İki yıl sabredin, iki yıl sonra kaçak göçek olmayan binalar yapacağız. Bunu hazırlamakla mükellef olan biziz. İster kendiniz kalırsınız, ister pansiyon yaparsınız. Otantik mimarimize uygun binalar yapalım. Altın yumurtlayan tavuğu kendimiz kesmeyelim. Meseleleri takip edeceğim.”

SADECE GÜNDÜZÜNE DEĞİL GECESİNE DE HAYRAN KALINSIN

Soylu, Uzungöl ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Uzungöl’de bu sezon mümtaz bir sezon geçirelim. Elektrik kesintileri için kesin bir çözüm üretilecektir. Uzungöl’ü öyle estetik aydınlatalım ki sadece gündüzüne değil gecesine de hayran kalınsın. Proje yapılsın, finansını da ben sağlayacağım. Çünkü bizim yedi tane Uzungöl yapma arzumuz var. Bu kadar muhteşem güzellikleri on binlerce insan görmeli. Bu turizm sezonunun iyi geçmesi Trabzon’a katma değer sağlayacaktır. Bir seferberlik içinde iyi bir sezon geçirelim ve önümüzdeki sezona daha gönüllü olalım. Uzungöl, Trabzon’un incisidir. Burası dünyanın en güzel turizm merkezlerinden biri olmaya adaydır. Buradaki sıkıntıları biliyoruz, artık nasıl çözebileceğimizi konuşma vakti gelmiştir ve adımlarımızı atacağız.” şeklinde konuştu.

 

Trabzon Uzungöl Süleyman Soylu Abdil Celil Öz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg