Kerim Aksu: Çavuşlu’da çöpten elektrik üretilecek

Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nde iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Kerim Aksu: Çavuşlu’da çöpten elektrik üretilecek
Kerim Aksu: Çavuşlu’da çöpten elektrik üretilecek Admin
Advert

Giresun’un Görele ilçesi Çavuşlu beldesinde mühürlenerek kapatılan Katı Atık Bertaraf Tesislerinde iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Bir ay önce Giresun Katı Atık Birliği adına Valilik tarafından mühürlenerek işletmesi durdurulan tesislerde ne yapıldığı tam olarak bilinmemekle birlikte tesiste hummalı bir çalışma devam ediyor.

Çavuşlu’daki Katı Atık Bertaraf Tesisinin kapatılmasından sonra sadece görevlilerin girilmesine izin verilirken, yapılan çalışmalardan da vatandaş yeterince bilgilendirilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Giresun Valisi Hasan Karahan’ın iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini belirtmesinin ardından Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da buradaki çöpten elektrik üretilmesi yönünde çalışmaların olduğunu belirtti. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Çavuşlu’daki Katı Atık Bertaraf Tesislerinin en geç iki ay sonra açılacağını iddia etti. Çavuşlu’daki çöp tesislerinin kapatılmasından sonra Giresun merkez ve ilçelerinde çöp sorununun tekrar gündeme gelmesi ile ilgili olarak açıklamada bulunan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, “Tesisteki çalışmalar devam ediyor. Şu anda elektrik üretilmesi için çalışmalar yapılıyor. Bir iki aylık işi var. Burada elektrik üretimi de başlayacak. En geç iki ay içerisinde tamamlanır.” dedi.

Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise çöp tesisinin yerinin yanlış olduğunu, mahkemenin de bu yönde karar verdiğini belirterek tesis içinde yapılan çalışmaların değil, tesisin yerinin değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

günebakış - Ahmet CEYLAN

Giresun Çavuşlu Kerim Aksu Çavuşlu Çöp Tesisleri Çöpten elektrik
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg