Giresun'un Kalbi Şebinkarahisar'da Attı

Giresun Valisi Hasan Karahan Başkanlığında Kaymakamlar Genel Toplantısı Şebinkarahisar'da yapıldı.

Giresun'un Kalbi Şebinkarahisar'da Attı
Giresun'un Kalbi Şebinkarahisar'da Attı Admin
Advert

Asarcık tünel girişinde İlçe Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Garnizon kmomutanı Ümit Duyu ve Belediye Başkanı Şahin Yılancı ile birlikte bir çok kurum amirlerince karşılanan Vali  Hasan Karahan Egribel Tünelinde incelemelerde bulundu. Sayın Karahan yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra 720 metre sonrası çalışmaya dinamit patlatarak start verdi. Çift tüp 1420 metreye ulaşan tünelde çalışmaların hızla ilerlediği ifade edildi.

 Her ay Giresun Valisi Hasan KARAHAN öncülüğünde yapılan Kaymakamlar toplantısı bu ay ilçemizdeki Colonia Park Otel'de yapıldı.

İlçemizde gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcıları,Kaymakamlar,İl Jandarma Komutanı Ali İhsan Ersoy,İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk,İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt,İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın,Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın ile son Kaymakamlar Kararnamesi'yle atanan Kaymakamlar katıldı.

 Toplantı da İlçe Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç tarafından ihtiyaç ve taleplerin anlatıldığı brifing sunularak ilçemizde yapılan ve yapılacak çalışmalar açıklandı.

Toplantıda yer alan konular:

İstiklal İlk okulu binası , İbni Sina Anadolu Sağlık  Meslek Lisesi binası, Sosyal Güvenlik Kurumuna ait bina yapımı, Yapımı devam eden İmam Hatip Lisesi binası, İlçe Müftülüğü binası ve

Ekecek Köyü mevkiinde 56 bin metrekare üzerine 250 kişilik L TİPİ  ceza evi binası yapılacağı belirtildi. Ceza evi için arsa tahsisi çalışmaları yapıldıktan sonra Bakanlık tarafından programa alınacağını ifade etti. Konuk Caddesi ve Halil Rıfat Paşa Caddesinde bulunan binaların tek tip olmaları için çalışmaların başladığı resmi kurumları ise resmi kurumlar tarafından karşılanarak yapılacağını örnek olarak Hükümet Konağının yapılacağı  İlçe Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç tarafından dile getirildi.

Yine Sayın Erdinç; açıklamalarında ceviz yetiştiriciliği karadut fidanı yetiştiriciliği alanında organize çalışmaların yapıldığını belirtti.

Vali Karahan ilçemiz adına daha önce DOKA ya sunulan TAŞ MAHALLESİ EVLERİ nin ve dükkânların restore edilmeleri için çalışmaları takip ettiklerini ve destek vereceklerini ifade ettiler. 3 kulvarlı yapılacak yüzme havuzu ile ilgili gelişmeleri takip ettiklerini belirtti.

 Sağlık alanında İl Sağlık Müdürlüğünce açıklanan bilgilere göre; ilçede oluşan doktor açıklarının  geçicide olsa atamalar yaparak boş kadro bulundurmadan mağdur edilmeden mutlaka Şebinkarahisar'a atamaların yapıldığı da belirtildi.

Toplantının akabinde Sultan Sofrasında yenilen öğlen yemeği sonrasında Meslek Yüksek Okulunu da ziyaret eden Sayın Karahan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Fatih Aygün den açıklayıcı bilgileri alarak beraberindeki heyetle birlikte Hükümet Binasına gelerek Kaymakamlık Makamında tüm kurum amirleri tarafından kısa sohbet ve yerinde incelemelerde bulundu.

Şebinkarahisar'ın tarihi taş binalarından olan ADALET SARAYI nı da ziyarette bulunan Vali Karahan Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik den çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra İlçe Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç ve birçok kurum amirleri tarafından Hükumet Konağı önünden uğurlandı.

ŞEBİNMEDYA-Gülsen Akyol Mutlu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg