Sultanbeyli Trabzonlular Derneği kendi mekânında

Sultanbeyli Trabzonlular Derneği yeni mekânına törenle taşındı. Törende önemli isimler de hazır bulundu.

Sultanbeyli Trabzonlular Derneği kendi mekânında
Sultanbeyli Trabzonlular Derneği kendi mekânında Admin
Advert

CHP Grup Başkan vekili ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Tuzla Belediyesi Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, Sultanbeyli Belediye Başkan yardımcısı Zafer Söğütçü, Sultanbeyli Mal Müdürü Fikri Ay, Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Eyüp Sabri Öksüz, Trabzon Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Salih Zeki Durmuşoğlu, Trabzon Dernekleri Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Asuman Sula Durmuşoğlu, Tük Kızılay Şube Başkanı Ali Bulut Bostanoğlu, Sultanbeyli İlçe Müftüsü Burhan Keleş, Siyasi Parti temsilcileri, muhtarlar ve STK yöneticileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Sultanbeyli İlçe Müftüsü Burhan Keleşin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile açılışı gerçekleştirdikten sonra katılımcılara Trabzon’un yöresel yemekleri ikram edildi.

Törende açılış konuşmasını yapan Sultanbeyli Trabzon Dernek Başkanı Kâtip Kılıç, özetle şunları söyledi. “Ülkemizin zor günler geçirdiği bu zamanda dernek olarak milletimizin yanındayız. Mesele vatan ise, mesele haysiyetli yaşam ise her zaman öne çıkan Trabzon yürekli ve inançlı tavrı sergilemiştir. Mert, sağlam, korkusuz insanlarıyla bu şehir, işgale karşı her karış toprağı bir cephe, her ferdi bir nefer olan güzel memleketimin yiğit insanları, cesareti ve kararlılığı yeniden tanımlamışlardır. Vatan toprağının bölünmez bütünlüğünü ve halkın hürriyetini kanlarının son damlasına kadar savunan kadın-erkek, yaşlı-genç aziz şehitlerimiz yaşadığımız her gün minnet ve şükranla anılacaktır. Bugün aramızda olup derneğimize emeği geçen üyelerimize, hemşerilerimize teşekkür ederim. Bin yıl önce kapısını araladığımız Anadolu topraklarında sayısız mücadele verdik. Bu topraklarda mücadele her zaman olacak ve Trabzonlu hemşerilerim bu mücadelede var oldukça biz de var olacağız.

Bizler Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni’nin doğduğu şehir olan şehzadeler kenti olarak anılan 4 bin yıllık geçmişe sahip Trabzon’un birer neferi olarak din, dil, ırk, ayrımı yapmaksızın bütün olmaya devam edeceğiz. Kaderimizin yoğrulduğu bu coğrafyada tek yürek, tek vatan, tek bayrak olmak için hep birlikte emin adımlarla geleceğe yürüyeceğiz.  Bir insan aynı zamanda hem Trabzonlu hem İstanbullu, hem Malatyalı hem İstanbullu olabiliyor. Ama nerede yaşarsa yaşasın, insanlar memleketlerini unutmuyor. Yaşadıkları yerlere kendi kültürlerini, renklerini taşıyorlar.”

Kaynak: Haber Takip

Akif Hamzaçebi Ahmet Çabuk Katip Kılıç Sultanbeyli Trabzonlular Derneği
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg