Koray Aydın "Adayım" Dedi

1 Kasım seçimleri sonucunda kan kaybı yaşanan MHP'de Koray Aydın beklenen açıklamayı yaparak genel başkanlığa aday oldu.

Koray Aydın
Koray Aydın Admin
Advert

Koray Aydın şunları söyledi:

MHP ve Ülkücü Hareket’in kıymetli mensupları, uzaktan yakından toplantımıza teşrif eden değerli misafirler, yazılı ve görsel basınımızın seçkin temsilcileri, muhterem hanımefendiler, beyefendiler ve geleceğimizin müjdecisi sevgili gençler, toplantımıza hoş geldiniz, sefa geldiniz, şeref verdiniz.

Konuşmama başlamadan önce hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

Bu vesileyle MHP ve Ülkücü Hareket’in kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş’i, davamızın bugünlere erişmesinde emeği geçen ve ebediyete intikal etmiş bütün ülküdaşlarımızı, dava uğruna hayatlarını feda eden ülkücü şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan bütün ülküdaşlarıma da Yüce Allah’tan sağlıklı ve uzun ömürler niyaz ediyorum.

Değerli Basın Mensupları,

Ülkemiz tam 13 yıldır AKP iktidarının ağır tahribatı altındadır. AKP terörle mücadele için Türk Milleti’nden aldığı yetkiyi, teröristle müzakere için kullanmış; bölünmeye ve çözülmeye giden yolu millete “çözüm” diye sunmuştur.

13 Yılda bölücü ihanet çetelerinin hayalleri gerçek olmuş; Oslo’da, İmralı’da ve Kandil’de yürütülen kirli pazarlıklar Dolmabahçe’de mutabakata bağlanmıştır.

Seçimlik ve göstermelik terörle mücadele politikası için millilik ve yerlilikten bahsedenler, tam 13 yıl boyunca milli değerlere savaş açmışlar; MHP ve Ülkücü Hareket’in bütün samimi uyarılarına kulak tıkamışlardır.

Bizi bir ve kardeş yapan değerleri pekiştirmek yerine, farklılıkları kurumsallaştırma çabası yine bu dönemin eseridir.

Sözde çözüm sürecinde AKP’nin göz yummasıyla stoklanan silahlar, askerimize ve polisimize çevrilmiş; zamanında “Kan akmasın!” ve “Analar ağlamasın!” diye çıkılan yolun sonunda şehitlerimizin kanı oluk oluk akmış ve analarımızın gözünde yaş kalmamıştır.

Milli duygudan nasipsiz bir AKP elinde 13 yılda gelinen bu vahim durum, eğer bir iç savaşa dönüşmemişse, bunda milletimizin sağduyusunun büyük payı vardır.

AKP’nin komşularla “sıfır sorun” politikası “sıfır sonuç” vermiştir. AKP döneminde Türkiye Libya’dan kovulmuş, Mısır’da istenmeyen ülke ilan edilmiş, Suriye ile kanlı olmuştur. Özetle AKP’nin stratejik derinlik politikası, Ortadoğu bataklığında yerin dibine batmıştır. Irak’ta yalnız Türkiye değil Irak Türkmenleri de denklemin dışına itilmiş; şimdi de Suriye Türkmenleri Halep’te, Lazkiye’de, Türkmendağı’nda velhasıl kendi özyurtlarında büyük bir kıyıma maruz kalmışlardır.

Değerli Basın Mensupları,

Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine istifa eden ve hesap veremeyen bakanlar, ayakkabı kutularında ve evlerdeki para kasalarında istiflenen milyon dolarlar, sabaha kadar taşımakla sıfırlanamayan paralar, AKP döneminin unutulmazları olarak hafızalara kazınmıştır.

13 Yılda dünya tarihine geçecek rüşvet ve yolsuzluk batağına boğazına kadar batan AKP, ekonomiyi iflas ettirmiş; kendi pisliklerini örtbas etmek için devlet çarklarını tarumar etmiş; bürokrasiye adeta soykırım uygulamış; basını tekeline almış; hukukun ve adaletin canına okumuştur.

“Kız kardeşimizin gelinliği, şehidimizin son örtüsü” bayrağımızı, dilimizi, milli marşımızı, andımızı ve sonunda ülkenin siyasi yapısını tartışmaya açan iklim, AKP döneminde yeşermiştir. Bölücülük bu iktidar döneminde azmış ve serpilmiştir.

13 Yıllık AKP iktidarının ağır faturasını sosyal hayatın her alanında bizzat ülkücüler ödemiştir. İşadamlarımız iş yapamaz olmuştur. Memurlarımız sürgünlere, bürokratlarımız kıyımlara tabi tutulmuştur. Genç ülküdaşlarımız fakültelerine giremez hale gelmiştir.

Kıymetli Misafirler, Aziz Ülküdaşlarım,

Bütün bu karamsar tabloya rağmen AKP, girdiği bütün seçimleri kazanabiliyorsa ve 7 Haziran’da kaybettiği tek başına iktidarı 1 Kasım’da yeniden elde edebiliyorsa, MHP olarak bunun sebeplerini çok iyi tahlil etmemiz ve acilen tedbir almamız gerekmektedir.

MHP ve Ülkücü Hareket’in seçim akşamları başkalarının balkon konuşmalarını dinlemeye artık daha fazla tahammülü kalmamıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren, destek veren ve omuz veren fedakar insanımızın iktidar talebine kulak vermekten başka çaremiz kalmamıştır.

Milletimizin milliyetçi kadrolara, milliyetçi kadroların da milletimize ihtiyacı artık ertelenemez bir hal almıştır.

1 Kasım seçimlerinde ortaya çıkan sonuç karşısında MHP ve Ülkücü Hareket’te büyük bir hayal kırıklığı olduğu aşikârdır.

1 Kasım akşamı itibarıyla Ülkücü Hareket için zaman akmaz olmuş, adeta durmuştur.

Bu yılgınlığın, bitkinliğin ve hayal kırıklığının aşılması ancak yenilenmeyle mümkündür.

Bu yenilenmeyle tabana heyecan verecek bir ışık yakılmalıdır.

Yıllardan beri aynı şablonla idare edilen partinin göstermelik değişikliklerle Ülkücülere ihtiyaç duydukları morali, gücü ve heyecanı veremeyeceği açıktır.

MHP köklerine dönmeli ve bir büyük kucaklaşmayı gerçekleştirmelidir.

Bunun yolu ise Türk töresinde olan kurultaydan ve İslam’ın gereği olan istişareden geçmektedir.

Türk-İslam ülkücüleri kurultaylarını toplamalı ve orada istişare etmelidir.

Bizim Türk Milliyetçiliği anlayışımız tarihi kökleri ve gelecek tasavvuru itibariyle demokrasiyi bir yolbaşçı olarak kabul eder. Milliyetçilik ve demokrasi birbirinin kardeşidir. Çünkü her ikisi de millet iradesini ve idaresini esas alır. İradenin tecellisi ve idarenin ihyası için olağanüstü kurultayın toplanması elzemdir.

Kurultayımız toplandığı takdirde demokrasi işleyecek ve ülkücülerin iradesi hareketimizin geleceğini tayin edecektir.

Aziz Dava Arkadaşlarım,

Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere mevcut MHP yönetimini olağanüstü kurultayı toplamaya, MHP ve Ülkücü Hareket’in önünü açmaya davet ediyorum.

Olağanüstü kurultayı toplama hamlesi MHP Genel Merkezi’nden gelmelidir.

Genel Başkanımız partimizin önünü açacak bu tarihi çağrıyı yapmalıdır.

Sayın Genel Başkanımız, MHP ve Ülkücü Harekete gönül veren milyonların isteğine kayıtsız kalmamalı, 7’sinden 70’ine ülkücülerin gönlünde taht kuracağı bu adımı cesaretle atmalıdır.

Bu halisane çağrımız partimizin birliği, dirliği ve başarısı adınadır.

MHP Tüzüğü’ne göre kayıtlı üst kurul delegelerinin beşte birinin noter tasdikli imzalarıyla da olağanüstü kurultayın toplanması mümkündür.

Ancak bizim de aralarında bulunduğumuz MHP’ye gönül veren milyonların birinci tercihi, imza toplamaya gerek kalmadan, kavgasız ve nizasız bir biçimde, birbirimizi dinleyebileceğimiz ve hakiki manada istişare yapacağımız olağanüstü kurultayın Sayın Genel Başkanımız tarafından toplanmasıdır.

Bu yeni başlangıç için en uygun zemin kadim bir Türk geleneği olan kurultaydır.

Türk siyasi tarihinin en ağır bedellerini ödeyen Ülkücü Hareket için başka bir seçenek kalmamıştır.

Tüzük Kurultayımızı toplayalım, olağanüstü kurultaylarda seçim yapmayı mümkün hale getirelim, konuşalım, tartışalım, birbirimizi dinleyelim ve nihayet kararı ülkücü iradeye bırakalım.

MHP ve Ülkücü Hareket’in Kıymetli Mensupları,

MHP ve Ülkücü Hareket bizim baba ocağımız, ana kucağımız ve canımızdan aziz bildiğimiz vatanımızdır.

Biz bu hareketin 12 Eylül öncesi ve sonrası mücadelesini kesintisiz olarak bir ve bütün kabul ediyoruz.

Ben de bu kesintisiz çizgiyi temsil ediyorum.

Bugün toplantımızı şereflendiren pek çok arkadaşım gibi 1970’li yıllarda Ülkü Ocaklı olarak başladığımız mücadele, 1977 MHP Trabzon Gençlik Kolları Başkanlığı ile devam etti.

12 Eylül kanlı darbesinin ardından partileri kapatılan, ocakları söndürülen ve kadroları darmadağın edilen Ülkücü Hareket’in yeniden derlenip toparlanması için Muhafazakar Parti’nin kuruluşunda, Milliyetçi Çalışma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Başkanlık Divanlarında görev yaptım.

Siyasal hayatım boyunca kesintisiz “Türkeşçi” bir çizgi izledim.

Ülküdaşlık hukukunu her şeyin üstünde gören, ahde vefayı gözeten, tertemiz ve berrak ülkücü geçmişimle dava nöbetinde bir ömür geçirdim.

Bu kutlu yoldan aldığım ilham ve hızla MHP’yi geleceğe taşımak ve hep birlikte ülkücü geleceği inşa etmek azmindeyim.

Bu yolda hiçbir tereddüt taşımayan sizlerin öncüsü ve sözcüsü olmaya talibim.

MHP ve Ülkücü Hareket’in birliği, bütünlüğü ve başarısı için her türlü sorumluluğu alacağımızı huzurlarınızda açık ve net bir şekilde ifade ediyorum.

Değerli Ülküdaşlarım,

Dün darağaçlarından, Mamak zindanlarından, darbecilerin sıkıyönetim mahkemelerinden, velhasıl ateş çemberinden geçerek bugünlere erişen MHP ve Ülkücü Hareket, en ağır imtihanları başarıyla vermiş; birbirlerine tutunarak ayağa kalkmış ve küllerinden yeniden doğmuştur.

Zaman, yolu bir kez bile olsa Milliyetçi Hareket Partisi’nden geçmiş herkesi samimiyetle kucaklama ve yeniden “gönül seferberliği” başlatma zamanıdır!

Zaman, mübarek şehit kanlarıyla çizilmiş mukaddes vatanımızın sınırlarını ülkücü hareketin idealleriyle, dinamizmiyle ve mesaisiyle yeniden sarıp sarmalamak zamanıdır!

Zaman, koltuklarımızda oturmadan, durmadan, yorulmadan ve üşenmeden, şehir şehir, kaza kaza, köy köy, kapı kapı dolaşmak ve aziz milletimize davamızı anlatma zamanıdır!

Zaman, Türk Milliyetçilerinin iktidarı için "ayağımızda demir çarık, elimizde demir asa, gönlümüzde hayır dua" ile silkinme ve ülkemizin kaderine sahip çıkma zamanıdır!

 

Zaman, “ülküde birlik ve ülkede birlik” zamanıdır!

Zaman elbirliği, güçbirliği ve gönül birliği içinde MHP ve Ülkücü Hareket’i ayağa kaldırma ve şahlandırma zamanıdır!

Bu güç, bu kudret ve bu kabiliyet hareketimizin genlerinde vardır.

Her şeye rağmen MHP ve Ülkücü Hareket kucaklaşacak, yeni ufuklara ve yeni zaferlere ulaşacaktır.

Sözlerime son verirken Yüce Allah’tan MHP’ye ve Ülkücü Hareket’e, aziz Türk milletine, İslam Alemine ve bütün insanlığa yardım etmesini niyaz ediyor, hepinize en derin selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ne mutlu Türk’üm diyene!

Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.

Koray Aydın Kimdir?

Koray AYDIN, 1955 yılında Trabzon’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini, babasının memuriyeti sebebiyle Anadolu’nun çeşitli yerlerinde tamamlayan AYDIN, 1978 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Siyasete genç yaşlarda merhaba diyen Koray AYDIN, 1976 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak girdiği MHP Trabzon Gençlik Kolları’na daha sonra başkan oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Gençlik Kolları başkanı olarak 1977 Milletvekili seçimlerinde aktif çalışmalar yürüten Koray AYDIN, 12 Eylül’ün ardından siyasi yasakların kalkmasıyla birlikte Muhafazakar Parti’nin kuruluş çalışmalarına katıldı.

AYDIN, MYK Üyesi ve Genel Muhasip Yardımcısı olarak görev aldığı Milliyetçi Çalışma Partisi’nde, daha sonra Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüttü. 1991 Milletvekili seçimlerinde Milliyetçi Çalışma Partisi’nden 19. Dönem Trabzon Milletvekili olarak Parlamentoya giren AYDIN, 1995 seçimlerine kadar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak, önemli hizmetlerde bulundu.

1995 Milletvekili seçimlerinin hemen akabinde, MHP Genel Sekreteri olan Koray AYDIN, bu görevini, en yakınındaki isimlerden biri olarak uzun yıllarını paylaştığı , ülkücü ve milliyetçi hareketin başbuğu, büyük siyaset ve devlet adamı Alparslan TÜRKEŞ’in vefatına kadar sürdürdü.

Devlet BAHÇELİ’nin MHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından, 1997 yılı Kasım ayından itibaren yeniden MHP Genel Sekreteri olan AYDIN, 1999 Milletvekili seçimlerinde 21. Dönem Ankara Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi.

Koray AYDIN, 28 Mayıs 1999 tarihinden itibaren Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev aldığı 57. Cumhuriyet hükümetinde “asrın felaketi” olarak nitelendirilen 17 Ağustos Marmara ve 12 Kasım Düzce depremlerinin ardından yürüttüğü proje ve çalışmalarla, unutulmaz başarılara imza attı. Önce söz verdiği gibi, prefabrik konutları 30 Kasım 1999 tarihinde tamamlayarak, 30 Kasım’ı “devlet sözünün tutulduğu miladi bir tarih” yapan Koray AYDIN, ardından “Türk Asrının Gurur Projesi” olarak nitelendirilen Kalıcı Konutları, depremzedelerin hizmetine sunarak başarılarını taçlandırdı.

5 Eylül 2001 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevinden kendi isteği ile ayrılan Koray AYDIN, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili olarak hizmetlerine devam etti.

24. Dönemin ardından 7 Haziran 2015’te gerçekleştirilen 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleriyle yeniden Trabzon Milletvekili olarak parlamentoya giren Koray AYDIN, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Koray Aydın MHP Kongre
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg