Trabzonspor'u olağanüstü kongreye davet ettiler!

Trabzonspor ile ilgili yaşanan bu süreç bugün Ortahisar Belediye Meclisinde de gündeme geldi. Ortahisar Belediye Meclisinde 3 Partinin (AK Parti, CHP ve MHP) Grup Başkanları ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, konuyla ilgili bildiri yayınlanması yönünde ortak karar aldı.

Trabzonspor'u olağanüstü kongreye davet ettiler!
Trabzonspor'u olağanüstü kongreye davet ettiler! Admin
Advert

Yayınlanacak bildiride Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kurulları istifaya davet edilecek. Bildiride ayrıca Trabzonspor yönetimine de Olağanüstü Genel Kurul çağrısı yapılacağı öğrenildi. Bordo-Mavili yönetime yapılacak Olağanüstü Genel Kurul çağrısında Trabzonspor’un uğradığı haksızlıkların Genel Kurul nezdinde tartışılarak gerekirse en sert kararlar alınmasının da önünün açılması hedeflendi.

GALATASARAY MAÇI BARDAĞI TAŞIRDI

Konuyla ilgili mecliste konuşan Başkan Genç, özellikle TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e sert sözlerle yüklendi. Trabzonspor’un kentin en büyük moral değerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, “Ama maalesef Trabzonspor üzerinden bizim şehrimize epeyce bir zamandır bir haksızlık olduğu kanaatindeyim. Bu benim samimi kanaatim. Olaya sportif bakmıyorum. Farklı yönleriyle bakıyorum. Bu şehir sadece Trabzonspor’dan ibaret değil. Ama Trabzonspor bu şehrin karakterini yansıtan duruşunu gösteren bir futbol takımıdır. Bu şehrin güce karşı, haksızlığa karşı, hak mücadelesini tezahür ettiren bir şehirdir” dedi. Sözlerine, “2011'de çalınan haksız bir şekilde Fenerbahçe Spor Kulübünün müzesinde olan bir kupamız var” diyerek devam eden Başkan Genç, bu sezon yaşananlara dikkat çekerek, “Yine bu sezon kulübümüze, Trabzonspor'umuza ciddi bir tavır aldılar. Bu durum birinci Galatasaray maçıyla başladı, ikinci Galatasaray maçıyla zirveye çıktı.

TRABZONSPOR’A MAKSATLI BİR YAKLAŞIM SÖZ KONUSU

Spor içinde hatalar vardır, ama Trabzonspor açısından bakıldığında bu şehre maksatlı bir yaklaşım vardır. Benim kanaatim budur. Bu kadar hata olmaz dedirten bir maçta bunun zirveye çıkmış olması, artık yeter denilmeli.. Adalet duruşunun ortaya koymanın vaktinin geldiği geçtiği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR KENDİSİNİ SORGULAMALI

Burada Trabzonspor’un da kendini sorgulaması gerektiğinin altını çizen Başkan Genç, özellikle şehrin şike sürecinden sonra birlik olamadığına dikkat çekti. Yayınlanan bildirileri de eleştiren Başkan Genç, “Bir zahmet istifa edin denilen bir bildiri yayınlandı. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bütün kurullarını derhal istifaya çağırmamız lazımken biz “bir zahmet istifa edin” diyoruz. Bence derhal istifa etmeliler. Bunu spor hukuku yönünden 2011 yönünde bizim lehimize karar verip gereğini yapmayan federasyon ve yönetiminden şuan da aynı şeyleri bekliyoruz. Belki kulüp başkanımız iyi niyetli olabilir. Yeni bir sayfa açıyoruz diyebilir. Ben hiç o kadar iyimser değilim. Ama bu sıcak gündem geçecek, yine biz o tarihte mağdur olacağız” dedi.

DEMİRÖREN’İN ELİNİ SIKMAYACAĞIM

Federasyon Başkanı Demirören’e sert sözlerle yüklenmeye devam eden Başkan Genç, “Bir defa kesin olarak adaletle hiç alakası olmayan federasyon başkanı ve yönetimi var. O zaman da ifade etmiştim. “Trabzon'a gelirse elini sıkmayacağım” diye.. Gelemez de... Seyahat özgürlüğünün kısıtlanması anlamında söylemiyorum. Ama her halde gelemez. Böyle bir insandan biz adalet bekliyoruz. Lütfen MHK'yi istifa ettirin diyoruz. Bizimle dalga geçiyorlar… Duygusal konuşmuyorum. Zira tespitimin bir dayanağı var.
 
TRABZONSPOR’A OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL ÇAĞRISI
 
Mutlak suretle Trabzonspor bütün bu haksızlıklara karşı ne yapıp ne yapamayacağına veya en radikal kararlar vermek üzere bir Olağanüstü Genel Kurul toplamalı

TÜRK FUTBOLU DİP YAPMIŞTIR

Çok üzülüyoruz. Bu şehrin en büyük moral değeri üzerinden bu kadar alay edercesine kimsenin oynamaması lazım. Bu kapsamda kulüp başkanımızın öncülüğünde ulusal veya uluslararası yapılacak çalışmaların arkasındayız. Türk futbolu dip yapmıştır. Bunun aleni tescilini müsabakayı yaptığımız Galatasaray'ın asaleten oyuncusu ve bizim kiralık olan Salih Dursun yapmıştır. Onun gözlerinden öpüyorum. Kendisini tebrik ediyorum. Bu güçle hakkın paradoksunda hakkın temsilidir. Adaletsiz otorite sergileyen federasyonun tüm kurullarıyla istifa etmesi gerekir” diye konuştu.

Kaynak: Trabzon Ajans

 

Ahmet Metin Genç Trabzonspor Galatasaray maçı Yıldırım Demirören
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg